یکشنبه , ۴ خرداد ۱۴۰۴

آمار اشتغال بخش تعاونی در سال گذشته

بر اساس اعلام معاونت تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در سال گذشته بیش از 52 هزار فرصت شغلی در بخش تعاون و تعاونی ها ایجاد شده است.

به گزارش ای بی اس نیوز، بر اساس قوانین بالادستی، بخش تعاون یکی از ارکان اقتصاد کشور محسوب می شود، به گونه ای که بر اساس اصول 43 و 44 قانون اساسی، یکی از مهم ترین بخش های اقتصادی، بخش تعاونی است. با پویایی خود، بسیاری از مشکلات اقتصادی نظام توزیع تا رفع بیکاری و اقدام موثر در جهت ایجاد اشتغال پایدار و رفع دلالی و واسطه گری انجام می شود.

بخش تعاونی از ظرفیت‌های اقتصادی و اجتماعی بالایی برخوردار است و به رشد و توسعه اقتصادی، تولید ناخالص داخلی، ایجاد مشاغل مولد و پایدار و انباشت سرمایه‌های خرد مردم کمک شایانی می‌کند. بر اساس گزارش ها، هزینه ایجاد شغل در بخش تعاونی نسبت به سایر بخش ها ارزان تر است و با سرمایه اندک می توان در بخش تعاونی شغل ایجاد کرد.

از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون آمار ثبت تعاونی ها 2.5 درصد و تعداد شاغلان تعاونی ها 3.5 درصد افزایش داشته است که نشان از بهبود عملکرد تعاونی ها در این مدت دارد.

در این راستا مهدی مسکنی – معاونت امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی جزئیاتی از ایجاد اشتغال و ایجاد فرصت های شغلی در بخش تعاون در یک سال گذشته ارائه کرد.

وی با اشاره به تعداد اشتغالزایی در بخش تعاونی تصریح می کند: بر اساس بررسی های انجام شده در سال 1401، 52 هزار و 131 فرصت شغلی در بیش از 2 هزار شرکت تعاونی ایجاد شده که نسبت به سال 1400 با ایجاد 49 میلیون و 502 تعاونی افزایش داشته است. با 5 درصد

آمار اشتغال بخش تعاونی در سال گذشته

بر اساس اعلام معاونت تعاون وزیر کار، در سال گذشته 52 هزار و 131 فرصت شغلی در بخش تعاون ایجاد شد که 58 درصد از فرصت های شغلی ایجاد شده مربوط به بخش تولید بوده است.

به گفته وی، فرصت های اشتغال ایجاد شده در سال 1401 در بخش تولید 58 درصد، در بخش توزیع و تعاونی های مسکن، مصرف و اعتبار 26 درصد و در بخش خدمات 16 درصد بوده است.

معاون وزیر تعاون گفت: 70 درصد سرمایه‌گذاری از محل طرح‌های تعاونی در قالب تجمیع سرمایه‌های خرد و خرد و 30 درصد از طریق تسهیلات بانکی و حمایت دولت انجام شده است.

مسکنی پیش از این از ایجاد 45 هزار شغل تعاونی در سال گذشته خبر داده بود و تعداد مشاغل ایجاد شده در بخش تعاون را یک میلیون و 850 هزار فرصت شغلی اعلام کرده بود.

بر اساس آمارهای موجود، 9 درصد از کل اشتغال کشور در اختیار بخش تعاون است، این در حالی است که توان تعاونی ها برای ایجاد شغل در کشور کمتر از 15 درصد نیست. با وجود سهم اندک بخش تعاونی در اقتصاد ملی، بنگاه های تعاونی کشور با تکیه بر کارکردهای مثبت و ظرفیت بالای خود، نقش مهمی در تجمیع سرمایه های خرد، تنگ کردن طبقات، گسترش مشارکت جمعی و ایجاد ثبات دارند. ساختارها و اشتغال ارزان

به گزارش ای بی اس نیوز، در شرایط کنونی اقتصادی و با توجه به نامگذاری شعار سال، استفاده از توانمندی ها و کارکردهای موثر تعاونی ها به ویژه تعاونی های تولیدی بسیار حائز اهمیت است. تعاونی‌های تولیدکننده علاوه بر ایجاد فرصت‌های شغلی و رونق تولید داخلی، نقش مؤثری در توسعه صادرات غیرنفتی و ارزی کشور ایفا می‌کنند و در صورت تحقق رشد و توسعه کمی و کیفی آنها، ضمن ایجاد فرصت‌های شغلی، می‌توان به آن کمک کرد. منجر به کاهش نرخ بیکاری در جامعه و توزیع عادلانه درآمد خواهد شد.

انتهای پیام

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *