اسکندری قائم مقام شرکت انرژی حرارتی در جمع خبرنگاران گفت: صنعت برق به سه سطح انتقال، تولید و توزیع معروف است، اما بخشی که توجه چندانی به آن نداشتیم میزان مصرف است. در این سطح، یکی از معیارها میزان رونق و تولید به ازای هر واحد مصرف برق و مقایسه این بخش با کشورهای دیگر در سطح جهانی است.
این مسئول ادامه داد: در دو سالی که در پیک مصرف سپری کردیم و با وجود همه محدودیت های اقتصادی، نیروگاه های کشور به میزان بیش از 98 درصد در اختیار مردم قرار گرفت و خدمات رسانی شد. میزان آمادگی جهانی 95 درصد است و نیروگاهی داشتیم که بیش از 64 سال قدمت داشت و در تابستان با حداکثر ظرفیت تولید می کرد.
اسکندری در خصوص ظرفیت فعلی نیروگاه های حرارتی گفت: بیش از 620 نیروگاه در کشور برای تولید برق فعالیت می کنند و 142 نیروگاه داریم که این خدمات را ارائه می دهند. اکنون می توان گفت که ما یک تولید کننده قطعات نیروگاهی بدون وابستگی هستیم و ادعا می کنیم که یکی از پنج تولید کننده برتر توربین در جهان هستیم.
وی ادامه داد: بیش از 91 درصد قطعات نیروگاه های تولید برق در داخل کشور تولید می شود و از نظر ظرفیت پروژه نیروگاهی رتبه نهم دنیا را داریم. در گذشته از حضور متخصصان خارجی بهره می بردیم اما امروزه تنها متخصصان ما در زمینه تعمیرات فعالیت می کنند.
اسکندری افزود: نیروگاه های آبی، تجدیدپذیر و هسته ای در کشور داریم اما نیروگاه های حرارتی 94 درصد برق تولید می کنند. قدرت تخصصی بخش نیروگاهی به حدی رسیده است که ما هیچ رقیبی در خاورمیانه برای بخش تعمیر نداریم و تمامی شرکت های ما خدمات خود را به تمامی کشورهای اطراف ارائه می دهند.
وی در خصوص فعالیت های 13 گانه دولت گفت: 42 نیروگاه جدید به بهره برداری رسید که 29 نیروگاه گازی بود. 13 واحد ما واحدهای بخار بود که به نیروگاه های قبلی اضافه شد. 2100 مگاوات برق از طریق نیروگاه های بخار تولید می شود که مصرف سوخت ندارند. 3 میلیارد و 200 میلیون متر مکعب به لطف این سایت صرفه جویی شد.
اسکندری درباره راندمان نیروگاه گفت: در پایان سال 1401 هجری شمسی راندمان به 39.1 رسید و این روند همچنان ادامه دارد. پیش بینی می شود این عدد تا پایان سال 1402 به 39.2 برسد.
وی افزود: در تابستان به دلیل پیک بار باید از حداکثر ظرفیت استفاده کنیم و به محض پایان پیک تابستانی برنامه تعمیرات آغاز می شود. سال گذشته تعمیرات نیروگاه های 94000 مگاواتی را انجام دادیم. برای امسال به دلیل تداوم دما، شروع تعمیرات نیروگاه محدود شده و برنامه تعمیرات 110 هزار مگاواتی به تعویق افتاده است، اما نیروگاه ها باید تا اواسط اردیبهشت ماه آماده تولید برق در کشور شوند. در حال حاضر بیش از 50 درصد تعمیرات انجام شده است و امیدواریم به زمانبندی لازم برسیم. تابستان 1403 را بدون توقف ترک خواهیم کرد.
وی ادامه داد: 12 هزار میلیارد تومان فقط هزینه تعمیر نیروگاه های دولتی بوده و تقریباً 32 درصد ظرفیت نیروگاه های حرارتی در اختیار بخش دولتی است.