برخی نگران هستند که کرملین با کاهش یا حتی قطع عرضه گاز به اروپا به تحریم ها پاسخ دهد. اروپا 40 درصد گاز خود را از روسیه وارد می کند. اظهارات لیندنر نشان می دهد که برلین این سناریو را بسیار جدی گرفته است.
افزایش تنشها در اطراف اوکراین با افزایش قیمت گاز در اروپا همزمان شد، در حالی که عرضه گاز از روسیه کمتر از حد انتظار بود و تقاضای رو به رشد اقتصادهایی که به دنبال بهبودی از بحران کرونا هستند.
برخی کارشناسان بر این باورند که روسیه عمداً عرضه گاز به اروپا را محدود کرده است و تأسیسات ذخیرهسازی گاز این قاره را در زمان اوج تقاضا در زمستان خالی میگذارد.
این تحولات بسیاری از تحلیلگران در برلین را متقاعد کرده است که روسیه آماده استفاده از صادرات انرژی خود به عنوان اهرمی علیه غرب است و اهمیتی نمی دهد که محبوبیت خود را به عنوان یک تامین کننده قابل اعتماد به خطر بیندازد.
اتحادیه اروپا گفته است که می تواند صادرات گاز روسیه را تا حدی قطع کند و در حال مذاکره با ایالات متحده، قطر، مصر، آذربایجان و سایر کشورها برای افزایش عرضه گاز است. لیندنر تاکید می کند که بحران کنونی نشان می دهد که آلمان باید منابع واردات انرژی خود را به ویژه در مورد گاز طبیعی مایع متنوع کند.
absnews 52
به گزارش ای بی اس نیوز به نقل از فایننشال تایمز، آلمان نگران است که روسیه در صورت شروع جنگ با اوکراین با قطع گاز، تحریم های غرب را تلافی کند. تصمیم روسیه بزرگترین اقتصاد اروپا را فلج خواهد کرد.
کریستین لیندنر، وزیر دارایی آلمان گفت که روسیه همیشه تامین کننده قابل اعتماد گاز طبیعی برای آلمان بوده است، حتی در اوج جنگ سرد. اما اگر روسیه به اوکراین حمله کند و تحریم های غرب را علیه مسکو اعمال کند، این وضعیت تغییر خواهد کرد.
لیندنر گفت: «در طول جنگ سرد، هر آنچه بین ناتو و پیمان ورشو اتفاق افتاد، هرگز در تنشهای سیاسی در همکاریهای انرژی دخالت نکرد. اما اکنون وضعیت متفاوت است.»
غرب به ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه درباره عواقب اقتصادی حمله به اوکراین هشدار داده است. آلمان به صراحت اعلام کرده است که این عواقب شامل بسته شدن خط لوله انتقال گاز استریم 2 است که قرار بود گاز روسیه را مستقیماً از طریق دریای بالتیک به اروپا برساند.