سخنگوی سازمان انرژی اتمی گفت: ایران از امروز مراحل بازرسی فنی و ایمنی دوربینها را قبل از نصب در کرج آغاز میکند.
کمالوندی افزود: در واقع پیوند این دو حوزه به نوعی تلاش برای سیاسی کردن یک فرآیند فنی-حقوقی است. در فضای رسانه ای و با هدف عملیات روانی، رسانه های غربی و صهیونیستی تلاش می کنند تعاملات ما با آژانس را سیاسی کنند و متأسفانه روندهایی در داخل آژانس در این زمینه وجود دارد، اما ما اصرار داریم که سؤالات فنی-حقوقی از آنها جدا شود. سوالات سیاسی
به گزارش ای بی اس نیوز، بهروز کمالوندی گفت: ایران تعویض دوربین های آسیب دیده در کرج را مشروط به سه پیش شرط کرد. انجام تحقیقات قضایی و امنیتی در ابعاد خرابکاری، محکومیت آنها توسط نمایندگی و بازرسی فنی و امنیتی دوربین ها قبل از نصب.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا ؛ وی گفت: اقدام داوطلبانه ایران برای تعویض دوربین ها پس از انجام این سه پیش شرط پذیرفته شده است.
معاون سخنگوی سازمان انرژی اتمی افزود: ذکر این نکته ضروری می دانم که موضوع تاثیر احتمالی دوربین های مداربسته آژانس بین المللی اتمی بر اجرای عملیات هسته ای، خرابکاری علیه تاسیسات هسته ای ایران برای امنیت و سیستم قضایی ما بسیار مهم است و بنابراین ما باید بررسی کنیم. «ما روی دقت دوربینهای آسیبدیده و جدید بسیار استرس داشتهایم و تا زمانی که این موضوع محقق شود، محکم نگه داشتهایم.
وی افزود: اقدام داوطلبانه ایران برای صدور مجوز تعویض این دوربین ها و نصب دوربین های جدید، نه در قالب توافق جدیدی که پس از تحقق این سه پیش شرط و با وجود عدم ارتباط مستقیم ایران و آژانس صورت گرفته است. گفت و گو با مذاکرات وین، به نظر می رسد او توانسته دست مذاکره کنندگان کشورمان را پر کند و این موضوع در نشست عصر جمعه کمیسیون مشترک شورا نیز نمایان شد.
انتهای پیام/
کمالوندی همچنین در گفت و گو با نورنیوز گفت: درخواست های مکرر جمهوری اسلامی ایران از آژانس برای تعویض دوربین های آسیب دیده مجتمع تسای کرج مشروط به سه پیش شرط است: «تحقیقات امنیتی قانونی ابعاد خرابکاری»، محکومیت. از چنین خرابکاری هایی توسط آژانس “و” ایران بازرسی فنی دوربین های جدید را قبل از نصب انجام می دهد.”
کمالوندی خاطرنشان کرد: با توجه به محدودیت های حراست در بازرسی دقیق که با رعایت موازین قانونی و اخلاقی پس از عملیات خرابکارانه آغاز شد، لازم به توضیح است که این محدودیت ها بی دلیل نبوده و مواردی نیز وجود داشته است. توسط بازرسان خارج از وظایف حرفه ای آنها که حساس هستند.» و ما به آژانس اطلاع دادیم.
به گفته وی، اتفاقی که روز پنجشنبه در نشست خبری مدیرکل آژانس رخ داد و او برای اولین بار در مصاحبه خود یکی از دوربین ها را به طور کامل نشان داد و توضیحات مفصلی درباره این موضوع ارائه کرد، قطعاً تحت تأثیر حساسیت های ما بوده است. و لزوم روشن شدن نقش غیرمخرب دوربین ها در عملیات خرابکارانه.
کمالوندی ادامه داد: البته مذاکرات ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی بین مهندس اسلامی و رافائل گروسی ربطی به مذاکرات نداشت و در قالب مسائل جاری بین طرفین در حال انجام بود، بنابراین ادعا میشود که ما تحت فشار این کار را انجام دادهایم. درست نیست. ” توجه به این نکته مهم است که ما قبلاً نگفتیم که اجازه تعویض و نصب دوربین را نمیدهیم، بلکه هر سه پیشنیاز را رعایت کردهایم.
کمالوندی در گفت و گو با رادیو قدگو گفت: «هیچ توافقی برای نصب دوربین ها صورت نگرفت، متنی رد و بدل نشد و توافقی صورت نگرفت. یا خیر و از آژانس خواستیم در این زمینه با ما همکاری کند.
وی افزود: ما با آژانس قرارداد داریم و در این زمینه امتیازات و مصونیت هایی می دهیم و در مقابل القاعده در نتیجه بررسی ها باید از آژانس می خواستیم مصونیت را در نظر گرفته و کار را متوقف کند.
کمالوندی با بیان اینکه تحقیقات به پایان رسید طولانی شد، افزود: آقای گروسی در مصاحبه ای نیمه جان، اقدامات خشونت آمیز علیه تاسیسات هسته ای ایران را محکوم کرد. اگرچه ما می خواستیم پستی فراتر از آن داشته باشیم، اما آنها با این کار موافقت کردند.
وی ادامه داد: در حال حاضر همکاران ما و دستگاه های امنیتی در مورد دوربین ها سوال می پرسند تا مطمئن شوند که این دوربین ها فقط عکس و سایر مطالب را می گیرند. [پشت خود ندارد].
کمالوندی در عین حال روند فوق را موفقیت آمیز برای کشورمان خواند و افزود: از این پس قرار است دوربین ها در کرج نصب شود. البته نصب دوربین ها به گونه ای انجام می شود که قانون اقدام راهبردی مجلس برای رفع تحریم ها لحاظ شده و قانون رعایت شود.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی در عین حال تاکید کرد که هیچ اطلاعاتی در اختیار آژانس قرار نخواهد گرفت و زمانی این اتفاق می افتد که تحریم ها برداشته شود و مجلس اجازه دهد.
کمالوندی گفت: این بدان معناست که تمام ضمانت های اضافی متوقف شده است.
وی در پاسخ به سوال مصاحبه رادیویی مبنی بر اینکه آیا دوربین ها به صورت داوطلبانه توسط ایران نصب می شوند، گفت: ما قبلاً درک درستی از سرویس دوربین داشتیم و آژانس احساس کرد که این سرویس شامل سرویس نیز می شود. تعویض دوربین که مورد قبول ایران نیست . “.
کمالوندی خاطرنشان کرد: اعلامیه شهریور ماه گروسی و اسلامی مبنی بر سرویس دوربین ها و تغییر کارت های حافظه در قالب مهر مشترک بوده است. زمانی که موضوع کرج را مطرح کردیم، اشاره کردیم که این سایت شامل رویه اولیه ذکر شده نمی باشد زیرا جایگزینی [مبنای پذیرش ایران] نه، اما آژانس باید خرابکاری را محکوم کند و نشان دهد که قصد همکاری با ایران را دارد.
وی افزود: برای ایران مهم بود که دوربین های منهدم شده در صحنه خرابکاری به دقت بررسی و سپس دوباره نصب شوند، اما این به معنای ارائه اطلاعات به آژانس بین المللی انرژی اتمی نیست.
کمالوندی همچنین درباره موضع گروسی در مورد کارتهای حافظه دوربین قدیمی گفت: قرار بود نقشهها در صورت نیاز در اختیار آژانس قرار گیرد و جریمهها برداشته شود، اما یکی از آنها به دلیل خرابکاری و ایران تخریب شد. خرابکاری را تضمین نمی کند.»
وی در پاسخ به اظهارات غیرمنطقی مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی، گفت: این دوربینها دوباره نصب میشوند و خرابی دوربین یا سایر قطعات ربطی به ما ندارد و در یک جمله میتوانیم. بگو: “کسانی را که خرابکاری کردند رها کن و آنها را بازخواست کن!” “
کمالوندی در عین حال تصریح کرد: آسیب فقط مربوط به یک دوربین نبوده، تنها یکی از آنها آسیب دیده است که کارت حافظه اش گم شده است.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی در کشورمان تاکید کرد: بعداً – زمانی که رسماً اعلام شود – به آژانس پاسخ خواهیم داد. زیرا ما از طریق تریبون های رسانه ای با یکدیگر صحبت نمی کنیم.
کمالوندی گفت: دوربین های محوطه کرج خارج از حفاظت است و به همین دلیل آژانس به اطلاعات وی دسترسی نخواهد داشت.
ما دوربینهای آنلاین نداریم، و آن دوربینها، مانند دوربینهای مداربسته در خانهها و فروشگاهها، عکس میگیرند، و دوربینهای معمولی فیلم زنده میگیرند، اما دوربینها [کرج] انگار [در یک منطقه تمرکز شده] هر 10 ثانیه یک عکس بگیرید.
کمالوندی در عین حال گفت: در مواردی که عموماً در مورد تعداد محصولات هستهای توافق داریم، سراغ دوربین نمیروند، اما در صورت مخالفت، دوربینها را تحت حفاظت و امنیت بررسی میکنند، از ایران کارت حافظه است. با هم، آنها قاب عکس های خارج از کشور را با خود منتقل نمی کنند.
وی در خصوص احتمال درز اطلاعات آژانس بین المللی انرژی اتمی و پیش نیازهای خرابکاری در سایت های هسته ای ایران گفت: ما با این موضوع مخالفت کرده ایم و در گزارش ها نیز همین کار را می کند.
کمالوندی افزود: فضاها مانند دستگاه های سیاسی هستند و کشورها بر اساس منافع و جهت گیری های سیاسی خود اظهار نظر می کنند. نه بر اساس حقایقی که ممکن است بعداً مشکل ساز شود. در نتیجه ایران اقدامات ریاضتی خود را تشدید کرده، اما آژانس نیز به بهانه های مختلف با اقدامات ریاضتی ایران مخالفت کرده است. زیرا او مدتهاست که به رویکردی یکسان عادت کرده است که آژانس بینالمللی انرژی اتمی به سختی از آن چشم پوشی میکند و ایران را تحت فشار قرار میدهد.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی تاکید کرد: در حال حاضر ما و آژانس با هم راحت نیستیم و مدام از نحوه رفتارشان گله داریم و آژانس هم که خواهان دسترسی بیشتر است مدام اعتراض می کند.
وی افزود: از سوی دیگر سازمان انرژی اتمی به عنوان یک دستگاه تخصصی و فنی تعاملات مستمری را با آژانس در چارچوب پادمان ها دارد و این تعاملات نباید شکل سیاسی پیدا کند و تلاش ما همیشه بوده و هست. که تعاملات کاملاً فنی و قانونی است. بنابراین، اگرچه ممکن است تعاملات ما با آژانس به طور غیرمستقیم با مذاکرات وین مرتبط باشد، اما ماهیتاً چنین ارتباطی وجود ندارد.