به گزارش رکنا به نقل از ایسنا، رضا مراد صحرایی در جلسه کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس که در باشگاه فرهنگیان تبریز برگزار شد، با اشاره به اینکه نظام آموزشی بسیار پیچیده، سخت است، گفت: و مبسوط و می گوید: به مناسبت 22 اردیبهشت روز معلم صورت گرفت، سخنان و نکات مهمی را در مورد نظام آموزشی بیان کردند و این نکات در رأس برنامه های آموزشی قرار خواهد گرفت.
وی با اشاره به برخی از بیانات مقام معظم رهبری در این دیدار گفت: باید از مقام معظم رهبری تشکر کرد چرا که با روحیه ای که به آموزش و پرورش دادند، نظام آسیب دیده است. آموزش و آموزش در زمان کرونا این کار را کردند و بر این اساس و با نگاه به آینده گفتند؛ معلم صنعتگر آینده کشور است.
سرپرست وزارت تحصیلات وی با اشاره به نقش آموزش و پرورش در شکل دادن به آینده کشور گفت: آینده هر کشوری در آموزش و پرورش و تربیت معلم است و هر چه بیشتر روی این دو بعد کار کنیم آینده جامعه بهتر است. کشور.
وی اذعان داشت: آموزش و پرورش باید تقویت شود و شرط این تقویت، تقویت درونی است از یک سو زیرا در داخل آموزش و پرورش مشکلاتی وجود دارد که باید حل شود و از سوی دیگر جدای از تقویت بیرونی چون نهادهای تصمیم گیری متعددی در یک آموزش و پرورش وجود دارد. سیستم و چندین نهاد تصمیم گیری دیگر خارج از سیستم آموزشی وجود دارد که باید با یکدیگر هماهنگ شوند.
وی خاطرنشان کرد: تربیت معلم برای نظام تعلیم و تربیت مانند جگر است که نیاز به تامین مستمر خون تازه دارد. در سالهای 1396 و 1397، 25 هزار دانشجو پذیرفته شدند و در سال 1396 شرایط به گونهای بود که رهبر معظم انقلاب به دانشگاه فرهنگیان رفتند و در سالهای بعد که تحت تأثیر ویروس کرونا قرار گرفتیم، پذیرش دانشجو کاهش یافت. و معلمان از راه دور آموزش دیده اند و بسیاری از نمازخانه ها به کلاس درس تبدیل شده اند.
صحرایی افزود: اگر می خواهیم کشور به سطحی که می خواهیم برسد، باید یک استراتژی در رأس راهبردهای کشور قرار گیرد و آن راهبرد آموزش و پرورش است، یعنی هر کاری که می کنیم، اگر باشد. تحصیلات. ما موفق خواهیم شد.
وی تصریح کرد: معلم زیرساخت اصلی، زیربنا و نبض آموزش و پرورش است و اگر خوب کار نکند هیچ کاری به درستی انجام نمی شود، بنابراین در این راستا ابتدا باید جایگاه و شأن معلمان رعایت شود. باید بین سه نوع مدیریت غیرفعال، فعال و پیشگیرانه یکی را انتخاب کرد، یعنی اگر مدیریت پیشگیرانه را الگوی خود قرار دهیم، حتماً موفق خواهیم شد.
سرپرست وزیر آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: رتبه بندی معلمان تا پایان اردیبهشت ماه سال جاری تکمیل و از خردادماه به اعتراضات رسیدگی می شود که دو مزیت برای نظام آموزشی دارد. حق معلم حق است و دوم درک مشکلات عمده مقررات و حل آنها.
وی گفت: کنکور 1402 یکی از مسائل ضروری در نظام و آموزش و پرورش است چرا که اهمیت کنکور به لحاظ نقشی که در ارتقای سطح تحصیلات دارد دست کمی از رتبه ندارد بلکه موضوع مهمی است و آن اینکه زیرساخت های امتحانات نهایی طبق برنامه آماده شده است.
سرپرست وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: برنامه هفتم بسیار مهم است و این برنامه باید برای یک نظام آموزشی بسیار قوی برنامه ریزی شود تا در اجرای آن با مشکل مواجه نشویم. روح برنامه هفتم بر اساس نظم و انضباط است. بنابراین در نظام آموزشی همه کارکنان باید وظایف خود را به درستی انجام دهند.
وی افزود: نقشه راه ما باید قبل از شروع هر سال تحصیلی تصویب شود. وحدت در زیر مجموعه های مختلف وزارت آموزش و پرورش بسیار مهم است. چون در سایه وحدت و اتحاد همگان می توان به اهداف عالی آموزش و پرورش دست یافت، همه دستگاه ها باید پیگیر کار نظام تعلیم و تربیت باشند و در صورت عدم همکاری باید درخواست داشته باشیم.
سرپرست وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه شکاف ادراکی، عاطفی، شناختی و ارتباطی بین معلمان و دانش آموزان وجود دارد که باعث می شود برخی معلمان به دلیل عدم آگاهی از تحولات دنیای بیرون نتوانند با نسل فعلی ارتباط برقرار کنند و گفت: معلمان باید نسل فعلی را حفظ کنند. برای برقراری ارتباط تقویت می شود و دانش آموزان نیز علم را به نحو مطلوب و لازم فرا می گیرند.
وی گفت: در برنامه هفتم، جهت گیری 50 درصدی دانش آموزان را به سمت رشته های فنی و حرفه ای تضمین می کنیم. ایجاد تحول بدون حضور معلمان امکان پذیر نیست، بنابراین باید ارتباط بین نظام آموزشی و معلمان را تقویت کنیم.
سرپرست وزیر آموزش و پرورش برخی از اهداف دنبال شده در برنامه هفتم، رفع شکاف ادراکی، عاطفی و شناختی معلمان و دانشآموزان، لزوم توسعه 50 درصدی دانشآموزان دوره متوسطه به سمت مهارتهای فنی و حرفهای، لزوم تغییر وضعیت را بررسی کرد. مدرسه . برنامه ها و کاهش حجم بخشی از اهداف کمک خانواده ها به آموزش، پیوند مدارس، مساجد و خانه ها، آموزش با روش های ترکیبی و جذب 11000 معلم است.
صحرایی افزود: یکی از کم نقص ترین اسنادی که می توان برای پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی استفاده کرد، سند تحول بنیادین است. فصل هفتم سند تحول را قاطعانه دنبال می کنیم و از تمام توان خود برای به روز رسانی آن استفاده می کنیم. آموزش و پرورش تنها مجری اجرای سیاست های سند تحول بنیادین است که برای پیشبرد خاص خود همکاری همه جانبه همه دستگاه ها را می طلبد.
سرپرست وزیر آموزش و پرورش آینده نگری را یکی از ضروریات آموزش و پرورش دانست و بر لزوم همکاری و همکاری مجلس و کمیسیون آموزش مجلس با نظام آموزش و پرورش تاکید کرد و اظهار داشت: مدیران سه دسته هستند: گذشته نگر، حال و آینده. بصیرت گرایان، که مدیران بصیر آموزش و پرورش هستند.
صحرایی افزود: کشورهایی که برای ما الگوی توسعه و پیشرفت شده اند از آموزش شروع کردند. برخی از کشورهای بدون جاده در پایتخت خود مدارس مدرن دارند، اما ما در بسیاری از خیابان های مدرن خود مدرسه نداریم.
وی با بیان اینکه راه داشتن یک ایرانی قوی داشتن تحصیلات مستحکم است، گفت: این مهم باید در چارچوب آموزش انجام شود. اما آموزش آنقدر رشد کرده است که جریان اطلاعات و بازخورد کند است.
صحرایی خاطرنشان کرد: برای اینکه ایران به جایگاهی آبرومندانه دست یابد، ابتدا باید بگوییم آموزش و پرورش; اما آموزش و پرورش که سهم آن از بودجه کشور کمتر از بسیاری از کشورهاست چگونه می تواند در راس باشد و به همین دلیل امروز کار در آموزش و پرورش نیازمند عشق و فداکاری و فداکاری است.
وی با اشاره به معیشت، کرامت و اقتدار معلم گفت: اقتدار معلم به رفتار خودش بستگی دارد و مشکل معیشت معلم باید با مجلس و دولت حل شود، اما در این میان نباید از کرامت غفلت کرد. و اقتدار
صحرایی درباره این برنامه خاطرنشان کرد: برنامه باید کم حجم و مفید باشد تا به فرموده مقام معظم رهبری دانش آموزان از خواندن آن لذت ببرند، بنابراین برنامه باید در سطح کشور مورد توجه قرار گیرد.
وی با اشاره به نقش اساسی خانواده در تربیت دانش آموزان، تصریح کرد: آموزش بدون کمک خانواده ها انجام نمی شود به همین دلیل طرح «سه میم» (مسجد وصل) باید پیگیری شود. مدرسه و خانه) به نقش خانواده و مساجد شهادت دهد.
اخبار خبرگزاری رکنا