لایحه ساماندهی به کارگیری کارگران فرامرزی در مجلس به تصویب رسید

سید محمد حسینی – معاون پارلمانی رئیس جمهور از ارائه لایحه ساماندهی و نظارت بر تجارت مرزی (کولبری و ملوانی) و ایجاد اشتغال پایدار برای مرزنشینان با دو دوره فوریتی به مجلس خبر داد و گفت: این لایحه با هدف تقویت اقتصاد مرزی، تامین معیشت مرزنشینان، مدیریت واردات کالا، کاهش قاچاق کالا و ارز، ترویج گردشگری در مناطق مرزی و ایجاد شغل پایدار برای کارگران مرزی با رعایت امنیت، ملاحظات اجتماعی و اقتصادی حاکم بر مرزها و با ایجاد تعادل بین حقوق عمومی و حقوق کارگران فرامرزی به مجلس منتقل شده است.
به گزارش ای بی اس نیوز، با توجه به برنامه ملی تقویت کسب و کار و معیشت مرزنشینان، انتظار می رود مناطق مرزی به عنوان پایگاه صادرات انواع کالاها و خدمات بهتر از گذشته رونق گرفته و توسعه کسب و کار را ادامه داده و چاه را افزایش دهند. بودن و معیشت مسافران برون مرزی.
در لایحه قانونی تدوین شده توسط دولت در این خصوص مواردی از جمله تعیین سقف و ارزش کالاهای وارداتی، اعمال معافیت کلی یا تصاعدی از حقوق ورودی، پیش بینی تاخیر در پرداخت مالیات بر ارزش افزوده وجود دارد. تخصیص منابع از محل درآمدهای گمرکی و مالیاتی به همین استان برای تقویت و ایجاد زیرساخت های لازم و تخصیص بودجه های سنواتی به نحوی که ساکنان مناطق مذکور در لایحه دارای شغلی پایدار و درآمد کافی و نیز باشند. سیستم تامین اجتماعی مورد توجه قرار گرفته است.
محمود کریمی بیرانوند – معاون اشتغال وزارت کار در گفت وگو با خبرنگار ای بی اس نیوز، اظهار کرد: در حال حاضر بیش از 120 شهر مرزی در کشور وجود دارد و بیش از 50 درصد استان های کشور مرزنشین هستند. بر اساس مصوبه هیات وزیران، وزارت کار سرپرست کارگروه حمایت از استان های مرزی و معیشت مرزنشینان است اما این موضوع نیازمند همکاری همه دستگاه ها است.
پیش از این حجت الله عبدالمالکی وزیر سابق کار گفته بود: طرح ملی تقویت مشاغل، معیشت مرزنشینان و ایجاد اشتغال پایدار در مناطق مرزی در چارچوب اکوسیستم اشتغال ملی تعریف می شود و تصویب آن خوب است. فرصت ساماندهی و مدیریت واحد اجرای برنامه های مختلف در مناطق مرزی، مبارزه با قاچاق کالا در مناطق مرزی، سنگربندی دقیق و توسعه اشتغال در این مناطق ضروری است.
به گفته وی، مبادلات مرزنشینان اعم از کولبری و ملوان (تلنجی) در مناطق مرزی از جمله راه های کسب درآمد و حمایت از مرزنشینان است اما در سال های اخیر کمبود منابع مالی مرزی از یک سو. بنابراین منافع ترددهای مرزی تامین نمیشود و از سوی دیگر جریانهای سازمانیافته قاچاق کالا سوء استفاده میکنند و از این معافیت و تسهیلات مبادلات مرزی مرتبط با ترددهای مرزی نهایت استفاده را میبرند.
به گفته معاون استخدامی وزیر کار، بر اساس مصوبه مذکور، مناطق مرزی به عنوان پایگاه صادراتی انواع کالاها و خدمات باید توسعه و رونق یابد تا رفاه و معیشت مرزنشینان افزایش یابد.
با تصویب لایحه دو فوریتی ساماندهی و نظارت بر تجارت فرامرزی کولبران و دریانوردان در مجلس، زمین تقویت و تامین معیشت و ایجاد شغل پایدار برای کارگران مرزی، مدیریت واردات کالا و مبارزه با قاچاق کالا. کالا و ارز ارائه خواهد شد.
بحث اشتغال کارگران مرزی ابتدا با طرح ساماندهی گذرگاه های مرزی کولبری و تلنجی در سال 1396 مطرح شد و در نهایت به پیشنهاد وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در سال جاری بر روی صندلی اقتصادی گذاشته شد. دولت تا تصویب هیئت وزیران. بر این اساس تمامی دستگاه های اجرایی کمیته ملی امور مرزی و معیشت باید سازوکارها و پروژه های لازم را برای مناطق مرزی تعریف کنند و این طرح ها دارای ویژگی های نوآورانه و امتیازات و منابع ویژه باشند.
انتهای پیام
وی می گوید: برای این منظور کمیته ای تشکیل داده ایم و جلسات متعددی با دستگاه ها برگزار شده است، اما اکثر دستگاه ها می خواهند از این ظرفیت در حدود اختیارات خود استفاده کنند.
اما قبل از تصویب این برنامه، اعتبارات و تسهیلات دولتی در مناطق مرزی به دلیل عدم برنامه ریزی صحیح و مشخص و نظارت ناقص آن طور که باید جامعه هدف را پوشش نمی داد و مشکلات اقتصادی نیز معیشت مردم را با مشکل مواجه کرده است. مرزنشینان اما به گفته کارشناسان با تصویب این برنامه گشایش زیادی در مناطق مرزی به ویژه برای مرزنشینان ایجاد می شود.
به گزارش ای بی اس نیوز، بهمن ماه سال گذشته هیات دولت برنامه ملی تقویت مشاغل، معیشت مرزنشینان و ایجاد اشتغال پایدار در مناطق مرزی را تصویب کرد. مصوبه اداره کل مبارزه با قاچاق کالا و ارز و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به دولت تقدیم شد.