آزادی خرمشهر نماد آرزو/دستیابی به شعار «ما میتوانیم» است.
به گزارش بخش دفاع آیرین، آزادسازی خرمشهر در 12 خرداد 1361 یکی از وقایع مهم جنگ ایران و عراق بود. این شهر پس از 578 روز اشغال توسط ارتش حزب بعث عراق، توسط نیروها و رزمندگان ایرانی آزاد شد. خرمشهر یکی از شهرهای خوزستان اولین شهری بود که مورد هجوم عراقی ها قرار گرفت. با وجود 34 روز مقاومت و تلاش رزمندگان و مردم، سرانجام این شهر در 13 آبان 1359 به اشغال ارتش بعث عراق درآمد.
در فاصله ماه های مهر تا دی ماه 1359، پس از سقوط خرمشهر، تقریباً سه ماه عملیات آزادسازی این شهر توسط ارتش، سپاه پاسداران و نیروهای مردمی انجام شد، اما نتیجه مثبتی حاصل نشد. پس از ماه ها تصرف و اشغال شهر، سرانجام طی عملیات گسترده ای به نام «بیت المقدس» که 25 روز به طول انجامید و در چهار مرحله انجام شد، شهر به طور کامل در محاصره نیروهای ایرانی قرار گرفت و پس از تخریب بسیج نیروهای عراقی و به اسارت گرفتن تعدادی از نیروهای آن در 12 خرداد 1361 خرمشهر را به طور کامل آزاد کرد و پرچم جمهوری اسلامی ایران بر روی مسجد جامع شهر برافراشته شد.
حضرت امام خمینی (ره) فتح خرمشهر را امری ماوراء الطبیعه و هدیه ای از جانب خداوند دانستند و حضرت آیت الله خامنه ای حماسه آزادسازی خرمشهر را رویدادی کم نظیر در تاریخ جهان دانستند و آن را پرچمی افتخار و پایداری معرفی کردند. ملت ایران کتاب ها و آثار هنری زیادی با موضوع اشغال و آزادسازی خرمشهر تولید شده است که از آن جمله می توان به: کتاب دا، کتاب آزادسازی خرمشهر، فیلم رز سوم، سریال خاک سرخ اشاره کرد.
خسروپناه: فتح خرمشهر سرآغاز تمدن نوین اسلامی بود
حجت الاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی وی در گفت و گو با خبرنگار ای بی اس نیوز دفاع ای بی اس نیوز درباره سالروز آزادسازی خرمشهر و مقاومت دزفول گفت: خرمشهر منطقه تاریخ تمدنی بود. اختلافات نظامی زیادی در حزب بعث شکل گرفت و جنگ جهانی علیه ایران آغاز شد.
وی افزود: ارتش، سپاه و بسیج متحد شدند و توانستند خرمشهر را آزاد کنند. این یک حرکت کاملاً متمدنانه بود و نشان داد که ما با دست خالی میتوانیم در برابر جهان مقاومت کنیم، بنابراین آزادسازی خرمشهر روز مقاومت است.»
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: روز چهارم خرداد نیز روز مقاومت دزفول است. با وجود بمباران صدها راکت و توپ، خانواده های زیادی شهید شدند، اما دزفول را تخلیه نکردند و تا آخر مقاومت کردند. . آیت الله قاضی در دزفول و آیت الله جامی در خرمشهر بودند که باید یادشان را گرامی بداریم و مردم پشت سرشان در مقابل جنگ جهانی ایستادگی کردند.
حجت الاسلام خسروپناه گفت: شعار ما در ایام دفاع مقدس و در آزادی خرمشهر و دزفول قابل تحقق است و دانشمندان ما هم اکنون می توانند ماهواره بسازند و در مدار قرار دهند، موشک، پهپاد و وسایل دفاعی بسازند. ابزارها یا در زمینه بیوتکنولوژی. باشد که همه به برکت مقاومت ملت ایران در دوران دفاع مقدس پیشرفت علمی داشته باشند. اگر در دوران جنگ تحمیلی و دفاع مقدس امروز این شعار «ما می توانیم» محقق نمی شد، «ما می توانیم» در علم و فناوری محقق نمی شد.
وی تاکید کرد: معتقدم فتح خرمشهر آغاز یک تمدن بود و می توان آن را سرآغاز تمدن نوین اسلامی دانست.
دریادار شهرام ایرانی: آزادسازی خرمشهر زمینه ساز پیروزی های جدید شد
امیر دریادار شهرام ایرانی، فرمانده نیروی دریایی ارتش وی در خصوص سالروز آزادسازی خرمشهر گفت: آزادسازی خرمشهر یکی از پیروزی های شیرینی بود که در زمین به دست آمد و در واقع زمینه ساز پیروزی های بعدی برای رزمندگان اسلام شد. تکاوران نیروی دریایی ارتش در جنگ 34 روزه در دفاع از خرمشهر شهدای زیادی به جا آوردند که با این پیروزی رضایت آنان حاصل شد. تمام آن رضایت به خاطر به دست آوردن چیزی بود که با این پیروزی نتوانستند انجام دهند.
آقای میری: آزادی خرمشهر نماد آرزو بود
محمودرضا آقامیری رئیس دانشگاه شهید بهشتی وی در خصوص سالروز آزادسازی خرمشهر گفت: آزادسازی خرمشهر نماد نیاز به دست خالی بود. موفقیت چیزی نبود پیروزی اراده بر اسلحه و سلاح سال 1361 که جوانان کشورمان توانستند دشمن تا بن دندان مسلح و با دست خالی را شکست دهند.
وی افزود: احساس غرور و شادی باعث می شود که اشک شوق در انسان سرازیر شود، قبل از انقلاب در چه شرایطی بودیم و بعد از انقلاب در چه وضعیتی هستیم؟ از چشمانم جاری می شود.