سایر موضوعات

آذربایجان و گرجستان قصد دارند به اروپا انرژی صادر کنند

مجارستان و رومانی در ماه‌های پس از تهاجم نظامی روسیه به اوکراین، زمانی که اروپا به واقعیت خشن وابستگی به گاز روسیه پی برد، فشار برای این پروژه را آغاز کردند.

جمهوری آذربایجان و گرجستان در تلاش هستند تا از موقعیت ژئوپلیتیکی خود برای ساخت جاده جدیدی با هدف صادرات برق به اروپا استفاده کنند.

به گزارش ای بی اس نیوز، جمهوری آذربایجان و گرجستان امیدوارند از اهمیت روزافزون ژئوپلیتیکی خود بهره ببرند و مسیر جدیدی برای صادرات برق به اروپا ایجاد کنند. چندین سال است که طرح هایی برای ساخت کابل برقی که از دریای سیاه عبور کرده و از گرجستان به اروپای جنوب شرقی می رسد پیشنهاد شده است، اما با فوریت جدیدی که امنیت انرژی اروپا پس از حمله ارتش روسیه به اوکراین پیدا خواهد کرد، رهبران هر دو طرف دریا در جلسات سطح بالا، آنها در مورد انرژی بیشتر صحبت می کنند.

این مقام مجارستانی در 24 آگوست پس از تماس تلفنی با پرویز شهبازوف، وزیر انرژی جمهوری آذربایجان گفت: امروز توافق کردیم که مجارستان به این پروژه بزرگ بپیوندد، زیرا برای پروژه ای برای جلب حمایت اتحادیه اروپا، مشارکت حداقل دو کشور عضو ضروری است.

این ایده با هدف جمهوری آذربایجان برای شناسایی خود به عنوان یک قطب انرژی سبز سازگار است. باکو متعهد شده است که بر توسعه انرژی های تجدیدپذیر و جذب سرمایه گذاری بین المللی به ویژه از کشورهای منطقه خلیج فارس تمرکز کند و پروژه های بزرگ بادی و خورشیدی را راه اندازی کند. هدف اصلی جمهوری آذربایجان تخصیص گاز خود برای صادرات است. به نظر می رسد امسال، از آنجایی که صادرات گاز روسیه به اروپا در واکنش به حمایت این بلوک از اوکراین به شدت کاهش یافته است، چنین منطقی منطقی تر شده است. پروژه کابل زیردریایی دریای سیاه هنوز در مرحله مطالعاتی است و تخمین زده می شود که اجرای کامل آن سه تا چهار سال طول بکشد.

انتهای پیام

بر اساس گزارش اویل پرایس، جمهوری آذربایجان نیز پیشنهاد صادرات برق به اروپا از طریق کریدور زنگزور از خاک ارمنستان را داده است. با این حال، دو سال پس از توافق آتش بس، باکو و ایروان هنوز بر سر شرایط اتصالات انتقال برق به توافق نرسیده اند.

با حمایت مالی غرب، اپراتور سیستم انتقال برق گرجستان به تحقیقات خود ادامه داد که نشان داد این کابل فرصت‌های جدیدی برای واردات و صادرات برای قفقاز جنوبی ایجاد می‌کند و وابستگی به واردات گران قیمت و تولید حرارتی را کاهش می‌دهد.

الهام علی اف رئیس جمهور آذربایجان در سفر ۲۴ اکتبر خود به گرجستان گفت: پروژه جدیدی که قرار است اجرا شود مربوط به برق است. آذربایجان در تلاش است تا برق را به بازارهای جهانی صادر کند. البته مسیر صادرات ما از گرجستان می گذرد.

لووان داویتاشویلی وزیر اقتصاد گرجستان در پایان ماه اکتبر از حمایت اتحادیه اروپا صحبت کرد و گفت: این پروژه که ایده گرجستان بود چندین میلیارد دلار هزینه دارد و به زودی قرارداد بین چهار کشور منعقد خواهد شد.

اوربان ابراز امیدواری کرد که منابع جدید قیمت بالای انرژی اروپا را پایین بیاورند و به این کشور در مبارزه با تورم کمک کنند. پیش از این وزیر امور خارجه و تجارت مجارستان گفته بود که بخشی از برق وارداتی به سایر کشورهای اروپایی منتقل می شود، بنابراین این پروژه می تواند حمایت اتحادیه اروپا را جلب کند.

سه روز بعد، به گفته ویکتور اوربان، نخست وزیر مجارستان، این پروژه به مهم ترین موضوع در سفر ایراکلی غریباشویلی، نخست وزیر گرجستان به بوداپست تبدیل شد.

این پروژه در حالی ادامه دارد که بروکسل تلاش می کند واردات گاز از جمهوری آذربایجان را دو برابر کند. در شرایطی که صادرکنندگان تلاش می‌کنند مسیرهایی را که از خاک روسیه عبور می‌کنند دور بزنند، گرجستان نیز تلاش می‌کند از پتانسیل خود در ترانزیت به اتحادیه اروپا استفاده کند، اما خود پروژه کابل زیردریایی قدیمی‌تر از زمان جنگ است. مطالعه بانک جهانی در سال 2020 نشان داد که ساخت یک کابل زیردریایی به طول بیش از هزار کیلومتر بین گرجستان و رومانی از نقطه نظر تجاری قابل توجیه است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا