معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: به هر حال قسمت عمده این پروژه در خاک کشور دیگری است و باید روابط لازم رعایت شود. آنچه ما دنبال می کنیم این است که اتصال ریلی از قطعه شلمچه به بصره به هر شکل ممکن انجام شود تا بتوانیم جابجایی مسافر و همچنین حمل کالا از این راه آهن را برای ایران و عراق داشته باشیم.
وی افزود: بر اساس وعده پیمانکار تا تیر 1401 خط دوم قطعه هفت تپه زیر آب رفته و وارد چرخه بهره برداری می شود.
absnews
مدیرعامل راه آهن کشور گفت: با توجه به جمع بندی که در این زمینه با حضور وزیر راه و شهرسازی خواهیم داشت، امیدواریم بتوانیم خبرهای خوبی را در خصوص خط شلمچه در بصره اعلام کنیم.
صالحی گفت: طی دو ماه گذشته با توجه به سفری که با حضور وزیر راه و شهرسازی به عراق داشتیم، مذاکرات بسیار خوبی با طرف های عراقی صورت گرفت و آقای قاسمی جلسه ای را امضا کرد که به طور کامل عملیاتی شده است. وزیر حمل و نقل عراق».
وی ادامه داد: حضور من در اینجا به دنبال هماهنگی های لازم از سوی طرف ایرانی برای شروع این پروژه است. پروژه راه آهن شلمچه – بصره موانع مختلف سیاسی، امنیتی و اقتصادی را به همراه دارد و در توافقاتی که با طرف عراقی داریم، گام به گام موانع را برطرف خواهیم کرد.
به گزارش ای بی اس نیوز، مدیرعامل راه آهن کشور امروز در سفر به استان خوزستان از ایستگاه های شرکت تراورس اندیمشک، اندیمشک، شوش، اهواز تا ایستگاه های شلمچه و خرمشهر و طول خط راه آهن جنوب بازدید کرد.
صالحی با اشاره به اینکه طول بلوک اول خط دوم راه آهن اندیمشک – اهواز 16 کیلومتر است، گفت: امروز به طور ویژه از بلوک شوش در هفت تپه بازدید کردم که الحمدلله در مراحل پایانی خود قرار دارد و امیدوارم در آینده ی نزدیک.” و شاید در چند هفته آینده باز شود.
به گزارش ای بی اس نیوز، وی افزود: در منطقه شلمچه مشکلاتی که در خصوص این خط وجود داشت را از زبان مسئولان مربوطه شنیدیم و نکات خود را نیز بیان کردیم و در این زمینه گامی به جلو برداشتیم.
سید میعاد صالحی امروز 3 اسفندماه در حاشیه بازدید از خط ریلی شلمچه – بصره در زمین صفر مرز شلمچه گفت: بنا به دستور وزیر راه و شهرسازی برای بازدید از آخرین وضعیت ارتباط ریلی شلمچه – بصره در این منطقه را انجام دادم و در نقطه صفر مرزی جلسه بسیار خوبی در این زمینه داشتیم.
مدیرعامل راه آهن کشور ادامه داد: همچنین بلوک بعدی این خط (هفت تپه در میانه آب) را که حدود 15 کیلومتر است و با پیمانکار خط (قرارگاه خاتم الانبیا) بر روی خط راه آهن برنامه ریزی کرده ایم. مشکلات قرارگاه خاتم الانبیاء و راه آهن». ما چندین سال بحث داشتیم.
صالحی با اشاره به دیگر اقدامات انجام شده در این سفر افزود: در سفر امروز به استان خوزستان به همراه همکارانمان از مراحل توسعه خط دوم راه آهن اندیمشک به اهواز و با توجه به برنامه ریزی انجام شده برای این خط بازدید کردیم. «بحث زیرساختها و سپس جاده بلوک به بلوک انجام میشود و به مرحله نهایی نزدیک است.
وی ادامه داد: در فاز اول این خط سرعت 120 کیلومتر بر ساعت آزمایش می شود. همچنین امیدواریم بتوانیم هر بلوک را پایین بیاوریم و از آن برای سرعت بخشیدن و کاهش عبور و مرور استفاده کنیم.
ای بی اس نیوز/ خوزستان مدیرعامل راهآهن کشور در خصوص راهآهن شلمچه – بصره گفت: از هر طریق ممکن پیگیر اتصال ریلی راهآهن شلمچه – بصره هستیم تا بتوانیم مسافران و همچنین بار را از این راهآهن به دو کشور منتقل کنیم. ایران و عراق را داشته باشیم.