بر اساس مصوبات نوزدهمین جلسه کارگروه بازگشت ارز حاصل از صادرات، با عنایت به اتمام مهلت صدور مصوبه آذرماه سال گذشته در خصوص انجام تعهدات ارزهای حاصل از صادرات 1401. ، مقرر شد خانه های صادراتی سال مذکور به شرط رعایت مهلت قانونی 15 ماهه، تنها با عرضه ارز حاصل از صادرات به صورت فروش حواله ارز در سامانه نیما و اسکناس در سامانه نیما. سانا این سامانه به آنها اجازه می دهد تا به تعهدات صادراتی خود عمل کنند.
به گزارش ای بی اس نیوز، بر اساس مصوبات نوزدهمین جلسه کارگروه بازگشت ارز حاصل از صادرات، با عنایت به اتمام مهلت موضوع مصوبه در آذرماه سال گذشته (اجرایی آیین نامه، تبصره (6) بند (ح) ماده (2) قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز) در خصوص انجام تعهدات ارزی ناشی از صادرات سال 1401 مقرر شد کلبه های صادراتی سال مذکور به فروش برسد. به شرط رعایت مهلت قانونی 15 ماهه فقط با تامین ارز حاصل از صادرات به صورت فروش ارز در سامانه نیما (به صورت دو ریال و دریافت ارز توسط صرافی بانک/بانک). به انتخاب بانک مرکزی) و یادداشتهای موجود در سامانه سنا (به شرط ارائه اظهارنامه ورود اسکناس به کشور)، میتوانند به تعهدات صادراتی خود عمل کرده و فرآیند مصرف مجوزهای صادراتی را در کشور مربوطه تکمیل کنند. . سیستم. بدیهی است انجام تعهد صادراتی به روش های مذکور مشمول معافیت مالیاتی نخواهد بود.
همچنین با عنایت به انقضای مهلت قانونی (9 آذرماه) اجرای تعهدات ارزی در سال 1401 مقرر شد پرونده پرونده های خاص با تعهدات انجام نشده ناشی از صادرات سال 1401 جهت بررسی و تعیین تکلیف به اداره کل ارائه شود. کارشناس. کمیسیون استرداد ارز حاصل از صادرات را در چارچوب زیر اتخاذ و تصمیم نهایی را اتخاذ نماید.
این چارچوب شامل این گروه ها می شود: صادرکنندگانی که تاریخ ثبت سفارش آنها قبل از 30 دی ماه 1402 و تاریخ تحویل انبار آنها تا پایان سال 1402 است. صادرکنندگان محصولات پتروشیمی که در فهرست اعلام شده از سوی دفتر تخصصی صنایع شیمیایی و پلیمری وزارت حراست به بانک مرکزی به عنوان شرکت های مستثنی از ضوابط بند (1) ماده (8) آیین نامه اجرایی تبصره (6) بند (ح) ماده (2) بارها مشمول قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز بوده و به دلیل عدم توانایی بانک مرکزی در تعیین تکلیف این فهرست در سامانه مربوطه، آنها هنوز موفق به تسویه تعهدات ارزی ناشی از صادرات خود در انقضای مهلت مقرر نشده اند. صادرکنندگانی از محل ورود موقت که درخواست زمان برای واردات کالای خود و تامین ارز از محل باقیمانده کلبه های صادراتی خود دارند (مجوز صادرات از سال 1396 تا پایان سال 1390). صادرکنندگانی که بر اساس اعلام دبیرخانه کمیته کارشناسی، به دلیل مشکلات نتوانسته اند در مهلت مقرر به تعهدات ارزی ناشی از صادرات عمل کنند و ثابت کنند که ارز حاصل از صادرات را برای انجام تعهدات ارزی در اختیار دارند.
در خصوص صادرکنندگان دارای پروانه صادراتی موضوع ماده 51 قانون گمرک (ورود موقت) سال 1397 لغایت 1401 که اطلاعات لوح فشرده آنها قبلاً به بانک مرکزی ارسال نشده و مقرر شد موضوع مورد بررسی مجدد قرار گیرد. تصمیم گیری توسط یک کمیته چهار نفره؛ با بررسی های انجام شده به طور کلی مقرر شد اطلاعات پس از ارسال اطلاعات تایید شده توسط موقت، قبل از دوم دی ماه سال جاری بدون احتساب مشوق های مالیاتی و سایر تسهیلات به سازمان توسعه تجارت تحویل و ثبت شود. دفتر. ورود گمرک به بانک مرکزی از سوی گمرک جمهوری اسلامی ایران، بانک مرکزی باید نسبت به رفع تعهدات ارزی خود در سامانه های مربوطه اقدام کند.
در خصوص صادرکنندگانی که پس از تاریخ مذکور تا اول بهمن ماه سال جاری درخواست خود را ارسال کرده اند، اما به دلیل قطعی سامانه های سازمان توسعه تجارت ایران، امکان ارسال صرفه جویی وجود ندارد، این امر طبق مراحل انجام خواهد شد. در بالا.
در صورتی که سفارش از محل صادرات (مربوط به صادرات سال های 1400-1398) تا تاریخ ابلاغ این مصوبه با نوع عرضه ارز محل صادرات ثبت شده و دارای قبض انبار معتبر باشد، که وجوه مبادله ای حاصل از صادرات در سامانه نیما عرضه و فروخته می شود و فروش اسکناس در سامانه سنا حداقل 30 درصد کل مابه التفاوت تعهدات برگشتی ارزی سررسید تا 31 فروردین 1303 بدون احتساب مبلغ باشد. از پوشش تعهدات انجام نشده و درصد بازگشت ارز حاصل از صادرات، امکان تسویه موضوع سفارش با تایید کار گروهی در نظر گرفته شده است. مهلت دریافت مزایای این مصوبه فقط تا پایان اردیبهشت ماه 1403 است.
همچنین بر اساس بند (8) مصوبات پانزدهمین جلسه کارگروه بازگشت ارز حاصل از صادرات و امکان انجام تعهدات ارزی ناشی از صادرات محصولات قیری و هیدروکربنی با تاریخ اعلام به گمرک تا قبل از 24 آبان ماه سال جاری به کلیه طرق مقرر در بند (13) ماده 1 آیین نامه اجرایی مقرر شد سازمان توسعه تجارت ایران فهرست صادرکنندگان محصولات فوق را به بانک ابلاغ کند. محصول مذکور را تا تاریخ ذکر شده اعلام کرده اند و با استفاده از روش هایی غیر از نیما فقط در سامانه NIMA.center با پیغام تایید و سفارش کار مواجه شدند.
به استناد مواد (1) و (2) صورتجلسه پانزدهمین جلسه کارگروه استرداد ارز حاصل از صادرات مورخ 24/07/1402 نظارت بر تصمیم گیری در خصوص تامین ارز حاصل از صادرات بخشی از زنجیره تولید در سامانه نیما، با عنایت به بازنگری ها و آثار تصمیم فوق در عرضه های انجام شده در بورس مواد اولیه، مقرر شد صادرکنندگان کلیه کدهای تعرفه ای زنجیره فولاد از ابتدا تا انتها نسبت به ادامه کار اقدام کنند. ارائه ارز خود در سامانه نیما از اول فروردین 1403.
انتهای پیام