بر اساس آخرین آمار 350 هزار فرصت شغلی مورد نیاز کشوری در سامانه جامع رهگیری ثبت شده است تا نیروی کار بر اساس نیاز استانی معرفی شود.
به گزارش ای بی اس نیوز، سامانه ملی پایش اشتغال با هدف کسب اطلاعات دقیق از ورودی ها و خروجی های بازار کار و حجم مشاغل ایجاد شده و از طریق آن، عملکرد دستگاه های اجرایی در حوزه اشتغال و شناسایی بیکاری راه اندازی شد. و آمار شاغلان و فرصت های شغلی موجود مشخص می شود.
این سامانه هم اکنون در سایت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی قرار دارد و آمار و اطلاعات مربوط به استخدام هر یک از ادارات و تعداد کارکنان در سطح استان و شهرداری بارگذاری می شود. جاهای خالی موجود روزانه در سامانه پایش می شود تا تا زمانی که اطلاعات در دسترس است، بتوان از نتایج آماری به نحو مطلوب در برنامه ریزی ها و سیاست گذاری ها استفاده کرد.
سامانه ردیابی مشاغل یکی از راهکارهایی است که دولت برای ساماندهی اشتغال ایجاد کرده است و افراد جویای کار می توانند با ثبت نام در سامانه برای شغل مناسب اقدام کنند.
سید صولت مرتضوی – وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی چندی پیش از ثبت 350 هزار پیشنهاد شغلی در سامانه رهگیری خبر داد و گفت: 350 هزار فرصت شغلی مورد نیاز کشور در سامانه جامع رهگیری اشتغال کشور به ثبت رسیده است تا با توجه به نیازهای کارگری استان ها معرفی می شوند
به گفته وی، برای شفاف سازی و تبیین اقدامات برای مردم، باید امکان ورود به سامانه نظارت بر اشتغال به نمایندگان مجلس ارائه شود.
به گفته کارشناسان و تحلیلگران بازار کار، یکی از چالش های موجود در حوزه اشتغال، نبود اطلاعات و آمار برای برنامه ریزی بازار کار است و سامانه های ایجاد شده برای ثبت اشتغال، اشتغال و شناسایی فرصت های شغلی، دسترسی بهتر و آسان تری به استخدام. جویندگان کار و کارفرمایان
معاون استخدامی وزارت کار می گوید: اطلاعات در سامانه کنترل به صورت مستمر رصد می شود و طرح ها به شدت کنترل می شود تا مشکلی به عنوان شغل ثبت نشود.
در همین رابطه محمود کریمی بیرانوند – معاون اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به کارکردهای این سامانه می گوید: سامانه نظارت بر اشتغال با هدف شفاف سازی ارائه آمار راه اندازی شد و می باشد. ابزاری در دسترس همه موسسات برای ارزیابی خود به صورت مستمر.
همانطور که وی گفت اطلاعات در سامانه نظارت به صورت مستمر بررسی می شود و طرح ها به شدت رصد می شود تا مشکلی به عنوان شغل ثبت نشود. این یک فرآیند سه مرحله ای دقیق است و بر ثبت کد ملی و کلیه مشخصات جغرافیایی و کلیه مشاغل و انواع مشاغل نظارت دارد.
کریمی بیرانوند در دفاع از راه اندازی سامانه پایش می گوید: در دولت های گذشته چنین سامانه ای نداشتیم و در حال حاضر مشاغل ایجاد شده در این سامانه از طریق پیامک، تلفنی و حضوری تایید می شود و پس از سه مرحله تایید 80 درصد است. پیامک و 15 درصد تماس و 5 درصد چهره به چهره حدود 970 هزار شغل در دولت سیزدهم ایجاد و ثبت شد و در سال گذشته بیش از 100 هزار مجوز کار صادر شد که مجموعاً بیش از 1500 هزار شغل در کشور در سال 1401 وارد شد.
بهمن ماه سال گذشته با دستور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ایستگاه پایش میدانی طرح های اشتغال استانی وزارت کار آغاز به کار کرد. “مرکز کاریابی” به منظور نظارت حضوری بر طرح های اشتغال ثبت شده در سامانه رصد.
به گزارش ای بی اس نیوز، فرصت های شغلی موجود روزانه در سامانه رصد می شود تا تا زمانی که اطلاعات در دسترس است، بتوان از نتایج آماری به نحو مطلوب در برنامه ریزی ها و سیاست گذاری ها استفاده کرد.
انتهای پیام