۸۰ درصد بیکاران تحت پوشش بیمه بیکاری در ایام کرونا بودند
وی افزود: تحریم هایی که پیش از این در شرایط بحران کرونا، حق توسعه و بهره مندی از کار شایسته را محدود می کرد، این بار با سلب دسترسی به دارو و تجهیزات پزشکی مورد نیاز برای کنترل این بیماری، حق حیات آنان را هدف قرار داد.
مرتضوی افزود: منطقه آسیا و اقیانوسیه 60 درصد نیروی کار جهانی را تامین می کند و مسائل و چالش های خاص آن باید در مجامع تصمیم گیری سازمان بین المللی کار دارای نمایندگی متناسب باشد.
وی بیان کرد: بخشی از مشکلات مزمن کار شایسته در این منطقه به همین حضور ناکافی در سازمان بین المللی کار مرتبط است و انتظار می رود اصلاح این مشکل در اولویت های مدیرکل سازمان جهانی کار قرار گیرد. سازماندهی به عنوان یکی از ابزارهای بازتعریف عدالت اجتماعی در این منطقه است. .
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی یادآور شد: ستاد ملی کرونا به عنوان یک نهاد سیاسی در این بحران، مجموعه اقداماتی را با هدف مهار اثرات بحران از طریق دسترسی شهروندان به واکسیناسیون رایگان، حمایت از اقشار آسیب پذیر انجام داده است. و حمایت از بنگاه های کوچک و متوسط و داخلی، تضمین تداوم بنگاه های اقتصادی و حفظ اشتغال در دستور کار قرار گرفت.
absnews
مرتضوی:
وزیر کار خاطرنشان کرد: در ایام کرونا، برای حمایت از افرادی که به دلیل تعطیلی شغل خود به دلیل کرونا دست از کار کشیدهاند، برنامه غرامت اقتصادی 50 هزار میلیارد ریالی توسط صندوق توسعه ملی در نظر گرفته شده است. اپیدمی با تزریق به صندوق بیمه بیکاری.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تاکید بر اینکه سازمان جهانی کار می تواند تجربه ایران و سایر کشورهای منطقه را در رویکردهای برنامه ریزی و مدیریتی بازسازی پس از بحران کرونا منعکس کند، گفت: بر اساس آمارهای موجود 80 مورد درصد افرادی که به دلیل کرونا بیکار شده اند تحت پوشش بیمه هستند.
مرتضوی گفت: بحران کرونا در کشور ما نیز مانند سایر کشورهای منطقه آسیب های زیادی به بسیاری از مشاغل و از دست دادن بیش از یک میلیون شغل به ویژه در بخش خدمات وارد کرده است و به دنبال آن کاهش تولید ناخالص داخلی و رشد اقتصادی منفی
وی افزود: این گزارش به وضوح نشان می دهد که بازسازی ناهموار کشورهای منطقه یک تهدید جدی است. به ویژه، ناهمزمانی کشورهایی که از این بحران بیرون می آیند و تشدید نابرابری ها هم بین کشورها و هم در داخل کشورها نگران کننده است.
وزیر تعاون، کار و رفاه خاطرنشان کرد: با این وجود جمهوری اسلامی ایران با ایمان به کلام حق که نوید گشایش پس از سختی ها را به خدمتگزاران خود می دهد، توانسته رکورد موفقی در مقابله با این بحران به ثبت برساند.
مجمع عمومی هفدهمین اجلاس منطقه ای آسیا و اقیانوسیه سازمان بین المللی کار (ILO) از 24 تا 28 آذرماه 1401 در سنگاپور در حال برگزاری است و در این نشست منطقه ای نمایندگانی از تشکل های صنفی و کارفرمایی کشور نیز حضور داشتند.
وی این نشست را فرصتی برای تکیه بر درس های آموخته شده از این بحران دانست تا ابزارهای اصلاح این نقایص ساختاری را با تکیه بر سه جانبه گرایی، نظام همکاری منطقه ای و نقش هدایت کننده سازمان بین المللی کار مورد بحث و بررسی قرار دهد.
وی ادامه داد: یکی دیگر از اقدامات کلیدی و متمایز برای افزایش تطابق دستمزد نیروی کار با هزینه های زندگی و افزایش قدرت خرید خانوارها، افزایش 57 درصدی حداقل دستمزد در سال 1400 بود.
وزیر تعاون، کار و رفاه با تاکید بر اینکه یکی از مهمترین اقدامات در مقابله با اپیدمی کرونا، توسعه واکسیناسیون است، گفت: جمهوری اسلامی ایران به دلیل تحریم های ظالمانه و اجبار یک جانبه از دسترسی به واکسن های ساخته شده محروم است. اقدامات قدرت های متخاصم در کشورهای دیگر از آن خودداری شد، بر اساس تحقیقات دانشمندان جوان ایرانی شروع به تولید 5 واکسن ملی کرد و در نتیجه در مدت کوتاهی جمعیت زیادی در برابر این بیماری ایمن شدند.
مرتضوی گفت: بحران کرونا نقش کاستیهای ساختاری مرتبط با کار شایسته و رشد فراگیر را در آسیبپذیری نظامهای اشتغال و بازار کار کشورها در برابر شوکها و بحرانها نشان داده و تابآوری آنها را به چالش کشیده است.
مرتضوی ادامه داد: مردم کشورم با امواج سهمگین و مخرب این بحران دست و پنجه نرم کرده و در عین حال تحت تاثیر ظالمانه ترین تحریم های قدرت های متخاصم قرار گرفته اند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: برنامه هایی با هدف رفع این کاستی های ساختاری با در نظر گرفتن ویژگی های اقتصادی و فرهنگی کشورهای منطقه باید در میان مدت و بلندمدت گنجانده شود. برنامه دوره ای سازمان بین المللی در این منطقه.
مرتضوی تاکید کرد: پرداخت حواله های مردمی به صورت نقدی و حمایتی غیرنقدی در قالب برنامه های حمایتی برای خانوارهای هدف (23 میلیون خانوار از 25 میلیون خانوار در ایران) در سال های اپیدمی کرونا، تخصیص وام مشاغل خانگی کوچک، پرداخت اجاره بها. برای مستاجران، در میان دیگر سیاست های حمایتی در این زمان بود.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، سید صولت مرتضوی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی طی سخنانی به صورت ویدئو کنفرانس در مجمع عمومی هفدهمین اجلاس منطقه ای آسیا و اقیانوسیه از گیلبرت هونگبو مدیرکل قدردانی کرد. سازمان بین المللی کار (ILO) در سنگاپور سازمان بین المللی کار با تمرکز بر تأثیرات بحران اخیر کووید -19 و تأکید بر محوریت شروع به تهیه گزارشی در مورد تحولات دنیای کار در 6 سال گذشته در منطقه آسیا و اقیانوسیه کرده است. عدالت اجتماعی در تدوین سیاست های بازسازی، و از دولت سنگاپور برای میزبانی این نشست مهم تشکر کرد.