یک پانسمان ضد باکتری جدید با آویشن ساخته شده است
به گزارش ای بی اس نیوز، آذین رشیدی احمدی دانشجوی دانشگاه صنعتی امیرکبیر و مسئول پروژه “طراحی و ساخت پانسمان جدید آنتی باکتریال با قابلیت آزادسازی عصاره گیاه آویشن” که زیر نظر دکتر سعید صابر ساریانی عضو هیئت علمی دانشگاه انجام شد. کارکنان دانشگاه صنعتی امیرکبیر و همکاری مهندس کاووس رزمجویی در آزمایشگاه تحقیقات مواد (CRLab) پژوهشکده فناوری های نوین دانشگاه امیرکبیر به پایان رسیده است، گفت: در سال های اخیر پانسمان ها و پانسمان های زیادی انجام شده است. برای درمان زخمهای ناشی از جراحات معرفی شده است، اما پانسمانی که میتواند عملکرد ویژهای در درمان زخمها و التیام هر چه سریعتر آن داشته باشد، برای کمک به زخمهای بیماران، همچنان دغدغهی محققان در سراسر جهان است.
وی با اشاره به کاربردهای این طرح گفت: از این پانسمان جدید می توان برای درمان زخم های ناشی از جراحات و همچنین سوختگی استفاده کرد.
وی گفت: از سوی دیگر تامین مواد صنعتی مورد استفاده در تولید پانسمان به معضلی جدی در کشور تبدیل شده است. بنابراین نیاز روزافزون کشور به پانسمان های موثر برای درمان انواع زخم ها ما را به فکر ساخت پانسمانی از پلیمرهای طبیعی و عصاره گیاه آویشن انداخت که می تواند روند بهبود را تسریع کند.
محققان دانشگاه صنعتی امیرکبیر موفق به طراحی و ساخت پانسمان جدید آنتی باکتریال با قابلیت آزادسازی عصاره گیاه آویشن شدند.
وی افزود: علاوه بر این از آنجایی که مواد موثره استخراج شده از گیاه آویشن جزء اصلی این تحقیق محسوب می شود و ایران در کشت این گیاه سرآمد است، امکان صادرات این محصول نیز وجود دارد.
به گفته این محقق دانشگاه صنعتی امیرکبیر، تحقیقاتی انجام شده و بانداژ ساخته شده می تواند در حوزه مهندسی پزشکی و درمان زخم مورد استفاده قرار گیرد.
انتهای پیام
محقق دانشگاه صنعتی امیرکبیر با اشاره به روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر با اشاره به مزیت های رقابتی این طرح گفت: کیفیت بالای محصول، قیمت تمام شده مناسب با توجه به مواد اولیه مصرفی، برخورداری از دانش فنی بومی. و عدم تأثیر عوامل خارجی مانند تحریم ها بر فرآیند ساخت محصول یکی از مزیت های رقابتی طراحی است.
رشیدی خاطرنشان کرد: اما در این طرح با جانمایی دانش ساخت این محصولات در داخل کشور، به سختی نیاز کشور به واردات چنین محصولاتی وجود دارد و پانسمان ها به راحتی در اختیار بیماران قرار می گیرد.
رشیدی گفت: پانسمان تولید شده طرح خارجی ندارد و از فرمولاسیون جدید برگرفته از خواص دارویی گیاه آویشن تهیه شده است که در تسریع بهبود زخم بسیار موثر است.
وی با اشاره به ویژگی های این طرح اظهار داشت: زیست سازگار (بدون سمیت سلولی)، ترمیم کامل زخم در 21 روز (طبق آزمایشات حیوانی و بافت شناسی)، حفظ رطوبت لازم در زخم، رهاسازی کنترل شده و مستمر عامل. ضد باکتری و ضد التهاب (عصاره آویشن) یکی از ویژگی های طرح تسریع روند بهبود است.
وی گفت: یکی از اهداف ساخت پانسمان های کامپوزیتی جدید رهایی کشور از واردات پانسمان های خارجی است.