در 14 می 2003، هدف جدیدی برای ماموریت روزتا در جلسه کمیته برنامه علمی آژانس فضایی اروپا تعیین شد. دنباله دار چوریوموف-گراسیمنکو قرار بود مقصد بعدی این فضاپیما باشد.
مواجهه با دنباله دار در نوامبر 2014 انتظار می رود. انتخاب مقصد برای دنباله دار جدید نیازمند تلاش گسترده ای است، از جمله رصد با تلسکوپ هایی مانند تلسکوپ فضایی هابل و تلسکوپ بسیار بزرگ رصدخانه جنوبی اروپا.
هزینه تاخیر در پرتاب روزتا حدود 70 میلیون یورو برآورد شد. این ماموریت قرار بود در فوریه 2003 به سمت دنباله دار Virtanen پرتاب شود.
پس از شکست موشک آریان 5 در دسامبر 2002، آژانس تصمیم گرفت پرتاب را به تعویق بیندازد.
روزتا در 2 مارس 2004 با موفقیت از کورو، گویان فرانسه به فضا پرتاب شد. این کاوشگر در سال 2014 شروع به نزدیک شدن به دنباله دار کرد.مرکز آژانس فضایی اروپا در آلمان که هدایت کاوشگر را برعهده داشت، اعلام کرد که هدف از این ماموریت رصد و بررسی 67 مسیر از فاصله 100 کیلومتری است.
در نوامبر همان سال، روزتا با فرستادن فرودگر فیله به سطح دنباله دار، ماموریت بعدی خود را با موفقیت به پایان رساند. فیله پس از جدا شدن از فضاپیمای حامل، به آرامی روی سطح 67 پی فرود آمد. سپس جستجو کرد، نمونه برداری کرد و اطلاعاتی درباره این شی فضایی به مدت 60 ساعت ارسال کرد تا اینکه باتری تمام شد و خاموش شد.
روزتا برای بازگشت به زمین طراحی شد. این فضاپیما قابلیت فرود بر روی دنباله دار را نداشت بنابراین هدایت آن به سمت 67pi پایان کار فضاپیما تلقی می شد.
روزتا آخرین سیگنال و داده های خود را ارسال کرد و ماموریت خود را با برخورد عمدی با دنباله دار و خاموش کردن تجهیزات آن برای همیشه به پایان رساند.
منبع خبر: https://digiato.com/astronomy/rosetta-given-new-destination-to-comet-67p
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز