یک سوم محصولات کشاورزی به دست مصرف کننده نهایی نمی رسد
11:03 – 30 مهر 1403
غلامرضا نوری وزیر جهاد کشاورزی در اولین همایش اخلاق در کشاورزی و غذا بر لزوم رعایت اخلاق در فرهنگ مصرف تاکید کرد و گفت: حدود یک سوم محصولات کشاورزی به دلیل ضایعات و ضایعات به دست مصرف کننده نهایی نمی رسد. با در نظر گرفتن اصول اخلاقی می توان بخشی از ضایعات و ضایعات را کاهش داد و باید بتوان فرهنگ مصرف صحیح و مبتنی بر اخلاق را رعایت کرد.
به گفته وی، بر اساس آمار یک سوم شکر و 90 درصد روغن مورد نیاز از طریق واردات تامین می شود و با نگاهی به الگوی مصرف و مصرف می توان دریافت که میانگین مصرف این دو جزء در کشور ما است. 1.5 برابر سند امنیت غذایی کشور است و ممکن است این امر منجر به هزینه های اضافی برای دریافت ارز برای واردات شود و از سوی دیگر هزینه های زیادی را به خانواده تحمیل کند.
نوری ادامه داد: مصرف بیش از حد روغن و شکر عوارضی مانند تشدید بیماری های قلبی و عروقی و دیابت را به دنبال دارد که گران ترین هزینه های درمانی برای خانواده است، ضمن اینکه با رعایت اخلاق می توان مصرف را استاندارد کرد. همین موضوع را می توان به منابع آب و خاک تعمیم داد.
وزیر جهاد کشاورزی افزود: دانشمندان می گویند دین از دو عنصر عقل و اخلاق تشکیل شده است بنابراین 50 درصد دین با اخلاق پیوند خورده است.
وی با ذکر اینکه اخلاق شامل عدالت و کرامت است، گفت: پیامبر اسلام می فرماید: من برای اخلاق نیک مبعوث شدم. حضرت علی فرمود اگر ترس از جهنم و میل به بهشت نبود، فضایل اخلاق را فرا می گرفتم.
وزیر جهاد با بیان اینکه بخشی از اخلاق در بخش کشاورزی نیز کاربرد دارد، وزیر جهاد کشاورزی افزود: حوزه کشاورزی بسیار گسترده است و شامل اخلاق، فرهنگ و امنیت است و توجه به نظام های اخلاقی ضروری است.
نوری قزلجی با اشاره به ارتباط انسان و طبیعت گفت: در حوزه های مختلف از جمله کشاورزی، رابطه انسان و طبیعت به ویژه در حوزه کشاورزی بسیار زیاد است، بنابراین چگونه با محیط زیست و منابع اولیه برخورد می کنند. تولید است و بر اساس آن می توان گفت که آیا اخلاق در جامعه کاربرد دارد یا خیر؟
وزیر جهاد کشاورزی افزود: همه وظایف عدالت اجتماعی و انصاف را از کشاورز انتظار داشته باشید چرا که کشاورز نیز حقوق اجتماعی دارد که باید رعایت شود. شاید بتوان بخشی از چالش های اخلاقی و عدالت اجتماعی در کشاورزی را در همین موضوع جستجو کرد.
نوری قزلجا ادامه داد: چالشهای زیستمحیطی کنونی و تغییرات ویرانگر اقلیم امروز ناشی از فقدان اخلاق در اعمال ما انسانهاست.
وی گفت: در حوزه سلامت تغذیه، وظیفه اخلاقی بر عهده سایر فعالان و مشارکت کنندگان است. فرهنگ سازی مبتنی بر اخلاق ضروری است. در فرهنگ مصرف کننده نیز باید اخلاقی رفتار کرد.
خبرنگار: آزاده محبی