یک سناریوی بدبینانه آبی برای تهران و شهرهای بزرگ تهیه کنید
به گفته سخنگوی صنعت آب، بر اساس پیش بینی سازمان هواشناسی کشور از وضعیت بارندگی در پاییز و زمستان پیش رو، پس از دو دوره خشکی متوالی، احتمال بارندگی کمتر از حد نرمال در پاییز زیاد است. سال ها و کاهش ذخایر آبی کشور، حساسیت بیشتری را در تدوین طرح های منابع به دنبال دارد و از آن استفاده شده است. از این رو، مشارکت جدی بخش های مختلف مصرف در تدوین برنامه های منابع و مصرف جلب شده و با انجام تحلیل هایی در قالب سناریوهای مختلف، حداکثر تلاش می شود تا محدودیت های ناشی از کمبود منابع آب دارای محدودیت هایی باشد. کمترین تأثیر را بر ذینفعان دارد.
احتمال بروز مشکل آب در ابتدای زمستان
به گفته سخنگوی صنعت آب، وزارت نیرو برنامه های اطلاع رسانی، آموزشی و فرهنگی را در قالب برنامه های مختلف در نظر دارد تا ضمن تشریح شرایط منابع آبی، نحوه کنترل و بهینه سازی مصرف را به مردم آموزش دهد.
چندی پیش محمدرضا بختیاری، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران در یک برنامه تلویزیونی اعلام کرد: امسال سومین پاییز خشک را در تهران پشت سر می گذاریم، مخازن سدهای تهران در حال حاضر ۳۵۲ میلیون مترمکعب آب در مقایسه با پارسال. سالی که حدود 430 میلیون متر مکعب بوده است. در حال کاهش مخازن هستیم. مصرف آب شرب شهر تهران حدود 3 میلیون و 100 هزار متر مکعب در روز است و باید توجه داشت که امکان بهره برداری کامل از حجم مخزن وجود ندارد.
رفتار خوب تشویق می شود، رفتار بد مجازات می شود
انتهای پیام
وی با اشاره به شرایط تغییر اقلیم و وضعیت بد منابع آبی در کشور گفت: وزارت نیرو با توجه به توزیع بهینه آب در بخشهای مختلف مصرف و رعایت نیازها سالانه برای منابع و مصارف برنامهریزی میکند. سطح آبخیز و استان. این برنامه هر ساله بسته به پیش بینی آب و هوا در اوایل پاییز برگزار می شود.
وی با تاکید بر اینکه در این راستا برنامه ریزی ها به ویژه در بخش کشاورزی به گونه ای خواهد بود که کشت پاییزه از نیمه دوم پاییز و با شروع بارندگی های پاییزی آغاز شود، گفت: وضعیت منابع آبی به صورت پویا تحلیل شده است. در وزارت نیرو و در مراحل مختلف، میزان آب قابل تحویل استخراج و به بخش مصرفی تحویل می شود.
وی در پاسخ به این سوال که تهران تا چند روز دیگر آب خواهد شد، گفت: اگر تدابیری اندیشیده نشود و صرفه جویی نشود، قطعا در ابتدای زمستان دچار مشکل خواهیم شد.
سخنگوی صنعت آب در خصوص بحث احتمال کم آبی تهران در ماه های آینده گفت: بر اساس برنامه ریزی های انجام شده در وزارت نیرو تا زمان شروع بارندگی ها و تامین مخازن … در سدها، تمهیدات لازم برای تامین مطمئن آب آشامیدنی با حداقل تنش آبی برای غلبه بر شرایط کم آبی اندیشیده شده است. برای مواجه نشدن با چالش تامین آب در تهران و سایر شهرهای بزرگ سناریوهای بدبینانه ای در نظر گرفته شده و بر این اساس برنامه ریزی های لازم انجام شده است.
فیروز قاسم زاده در گفت وگو با ای بی اس نیوز، با اشاره به اقدامات انجام شده برای تامین منابع آبی، اظهار کرد: اقدامات مختلفی از جمله سیاست های تشویقی، آموزش همگانی، مدیریت فشار شبکه و مدیریت مصرف آب پیش بینی شد که البته انجام شد. در مورد همکاری و مشارکت مردمی
وی گفت: آب شرب بر اساس تعهدات قانونی اولویت ویژه ای در دستور کار وزارت نیرو دارد و در طرح منابع و مصرف اطمینان لازم برای تامین آب قابل شرب بدون استرس اخذ شده است. سدهای زاینده رود، کرخه، اکباتان، دوستی و تهران و لزوم کنترل مصرف در تودهها، از طریق اطلاعرسانی و آموزش عمومی، مدیریت مصرف، استفاده از تجهیزات کاهشدهنده، تامین منابع جایگزین و… پیگیری میشود. تنش این شرایط
قاسم زاده با بیان اینکه در بخش صنعت تاکید شده و برنامه ریزی هایی صورت گرفته است، استفاده از بازیافت آب، استفاده از فاضلاب و آب دریا با جدیت دنبال می شود تا به این ترتیب بار صنعت بر آب شیرین به حداقل برسد. گفت: به منظور حصول اطمینان از اجرای طرح های منابع و مصرف و بهینه سازی مصرف آب، سند سازوکار هماهنگی آب بین بخشی به عنوان سازوکار استقرار حاکمیت آب توسط وزارت نیرو تهیه و به تصویب شورای عالی آب رسید و نقش ها نهادها و ذینفعان مختلف تبیین شد تا با مشارکت ذی نفعان و ذینفعان، تأثیر محدودیت منابع آب بر معیشت مردم به حداقل برسد.
سخنگوی صنعت آب اضافه کرد: البته مشوق هایی برای مصرف کنندگان خوب وجود دارد و اگر مصرف کنندگان بد عادات نوشیدن خود را اصلاح نکنند مشمول قطعی آب خواهند شد.
بختیاری با اشاره به راهکارهای پیش بینی شده برای این مشکل گفت: وضعیت بارندگی های پاییزی در استان تهران مناسب نیست و پیش بینی اولیه ما این است که حداقل تا اواسط آذرماه این وضعیت را داشته باشیم به همین دلیل برای بدترین شرایط آمادگی داریم. سناریوی موردی مصرف آب در تهران بالاست و به همین دلیل در حال برنامه ریزی برای بدترین حالت هستیم، امیدواریم خدا کمک کند و این اتفاق نیفتد، اما به عنوان متولی تامین آب باید شاهد بدترین شرایط باشیم تا وجود داشته باشد. عدم ایجاد اختلال در تامین آب آشامیدنی مردم
وی با بیان اینکه در وظیفه نیرو و شرکت آب و فاضلاب استان کارهایی انجام داده ایم که بخشی از آن مربوط به کنترل شبکه، قطع انشعابات غیرمجاز، محدودیت انشعابات قطر زیاد و کاهش فشار شبکه است. مهمترین مشکلی که باید باشد این اتفاق با کمک مردم است، در شهر تهران روزانه 3 میلیون و 100 هزار مترمکعب آب شرب مصرف میشود، زیرا میانگین دمای آبان ماه در تهران حدود 3 افزایش یافته است. درجه نسبت به سال قبل افزایش مصرف نسبت به سال قبل دارد به طوری که در ساعت سه بعد از ظهر 9 مهرماه 46000 لیتر آب در ثانیه مصرف شد که معادل مصرف تیرماه است. 15.