اخبار اقتصادی روز

یکی از دلایلی که باعث سقوط بورس شد به بحث محدوده نوسانات مربوط می شود



رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه فراز و نشیب های بازار کاملا طبیعی است، گفت: یکی از دلایلی که باعث افت شدید بازار در روز دوشنبه شد، بحث محدوده معاملات است. زیرا با افزایش دامنه نوسانات، احساسات بازار سریعتر تخلیه می شود. برخی شایعات مطرح شده و برخی به این موضوع دامن زده اند که این موارد را به صورت قانونی پیگیری خواهیم کرد.

به گزارش ای بی اس نیوز، مجید عشقی در حاشیه امضای تفاهم نامه بین سازمان بورس و دانشکده مدیریت دانشگاه تهران، اظهار کرد: سازمان بورس و اوراق بهادار بهادر در حوزه بحث های پژوهشی پیشتاز طولانی است. . نوآوری ها در گزارش ها و دستورالعمل های ارائه شده توسط مرکز تحقیقات قابل مشاهده است که تصمیم داریم بر اساس نتایج آن را گسترش دهیم. کمیته مرکز تحقیقات هفت نفره است که بر اساس تصمیمات اتخاذ شده قرار است از سطح فردی گسترش یابد و با دانشگاه های بزرگ ارتباط برقرار کنیم. در سازمان بورس اطلاعات و داده هایی داریم که باید روی آن کار کنیم.

وی با اشاره به اینکه تحلیل چندانی از وقایع رخ داده در سال های 2018 تا 2018 انجام نشده است، گفت: بر اساس تصمیمات اتخاذ شده، این اطلاعات را به صورت ناشناس و از طریق برنامه ای در اختیار گروهی قرار دادیم که نتایج خوبی داشته است، هرچند به طور کامل منتشر نشده است. . حدود 17-18 سال از قانون بازار می گذرد، در این مدت به این نتیجه رسیده ایم که ابزار، موسسات و غیره خاصی. باید گسترش یابد، نوآوری ها و بررسی ها در مورد رویدادها و ابزارهایی که در بازار سرمایه وجود دارد، زمانی که توسط دانشگاه ها ارائه می شود، بسیار کاربردی تر است. بخش مهمی از سرمایه انسانی سازمان بورسیه ها از دانش آموختگان دانشگاه تهران است، ما توانایی جذب نخبگان علمی را داریم و می توانیم دانشجویان تحصیلات تکمیلی را به پژوهشگاه جذب کنیم. امید است با این همکاری ها بتوانیم در بازار سرمایه اقدام مناسبی انجام دهیم. بحث هایی مانند حاکمیت شرکتی مستلزم تغییرات خاصی در حوزه علمی و اجرایی است. امسال تمرکز بازار سرمایه بر تامین مالی پروژه ها و صنایع تولیدی از طریق این بازار است.

600 تلاش برای تامین مالی بازار سرمایه

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار نیز در اولین نشست علمی بورس و دانشگاه گفت: جایگاه بازار سرمایه در سال های اخیر تغییر زیادی کرده است. امروز ارزش معاملات بازار سرمایه به 11 هزار همات می رسد. سهام بیش از 800 ناشر در بازار سرمایه معامله می شود. در حال حاضر 1000 موسسه مالی تحت نظارت سازمان بورس در بازار سرمایه فعالیت می کنند. روزانه بیش از 400 هزار نفر در بازار سرمایه معامله می کنند. سال گذشته 300 تلاش برای جذب سرمایه از طریق اوراق قرضه بازار سرمایه برای دولت و سایر بازیگران داشتیم. شرکت ها سرمایه خود را تقریباً به همان میزان افزایش دادند. در مجموع می توان گفت 600 تلاش تامین مالی در راستای فعالیت اقتصادی از طریق این بازار انجام شد. این ارقام نشان می دهد که در بازار سرمایه با وظایف بزرگی روبرو هستیم. امسال وظیفه ما تامین مالی بنگاه های تولیدی از طریق بازار سرمایه است که در این راستا می توان به نهادها و ابزارهای جدید اشاره کرد.

عشقی بیان کرد: امروزه بیشتر بنگاه ها توسط بانک ها تامین مالی می شود. این امر را می توان ناشی از آشنایی کم این شرکت ها با ابزارهای بازار سرمایه دانست. عدم آشنایی باعث شده بانک ها در بحث تامین مالی نقش اساسی داشته باشند که البته مشکلات زیادی را به دنبال دارد.

عدم توجه به بازارهای مشتقه یکی از دلایل سقوط بورس است

رئیس سازمان بورس گفت: ساختار این بازار در آذرماه سال ۱۳۸۳ به شکل فعلی تعیین شد. ما نیاز به تغییر قوانین بازار داریم، علیرغم اینکه بازار نقدی از نظر بازیگران و تعداد شرکت های پذیرفته شده در بورس تغییرات چشمگیری داشته است، اما ابزارهای مالی نیاز به کار دارند. ما همچنین باید روی مشتقات کار کنیم. یکی از دلایل ریزش بازار عدم توجه به بازارهای مشتقه بود. ما در بحث موسسات مالی پیشرفت خوبی داشته ایم، اکنون بیشتر معاملات بازار سرمایه در اختیار بخش خصوصی است.

مدیریت ریسک در موسسات مالی نادیده گرفته شده

عشقی تاکید کرد: در حوزه موسسات مالی نیازمند کارکردهای جدی هستیم. بحث مدیریت ریسک در مؤسسات مالی مغفول مانده است و جای توجه زیادی دارد. در سازمان بورس یک مرکز تحقیقاتی داریم که از ابتدای تشکیل سازمان بورس شروع به کار کرده است. مرکز پزوه از بدو تاسیس سعی در برقراری ارتباط نزدیک با دانشگاه ها به منظور انجام اقدامات مناسب برای رفع مشکلات بورس داشته است. در پایان سال گذشته پیشنهاد شد که جلساتی مستقیم با خود دانشگاه ها برگزار شود و اولین دانشگاه دانشگاه تهران به دلیل نقش موثر در تامین نیروی انسانی سازمان بود.

وی ادامه داد: موضوعات و مشکلات به وجود آمده در بازار سرمایه را به دانشگاه ها منتقل می کنیم تا روی آن کار کنند. ما سعی می کنیم تمام داده هایی را که می توان در اختیار دانشگاه ها قرار داد در قالب یک برنامه ناشناس ارائه کنیم.

سرباز نخبه توسعه خواهد یافت

عشقی گفت: بحث سرباز نخبه را در سازمان بورس گسترش می دهیم، خوشبختانه سامانه معاملات بومی که با همکاری دانشگاه تهران تدوین شده است تا پایان سال اجرایی می شود. در بحث ضوابط حقوقی بازار سرمایه باید این حوزه را جدی بگیریم و کارشناسان این حوزه را به کار بگیریم.

محدوده نوسان؛ باعث افزایش نرخ تخلیه تحریک در بازار می شود

عشقی تصریح کرد: فراز و نشیب های بازار کاملا طبیعی است. یکی از دلایلی که باعث افت شدید بازار در روز دوشنبه شد به بحث محدوده معاملات بازمی گردد. زیرا با افزایش دامنه نوسانات، احساسات بازار سریعتر تخلیه می شود. برخی شایعات مطرح شده و برخی به این موضوع دامن زده اند که این موارد را به صورت قانونی پیگیری خواهیم کرد.

رئیس سازمان بورس گفت: نگاه معامله گران اغلب کوتاه مدت است. با توجه به حجم معامله گران نمی توان آنها را کنترل کرد و انتظار می رود همیشه خرید کنند. این امر منجر به افزایش عرضه در دو روز گذشته شده است. اکنون شرایط اولیه شرکت های بورسی، موسسات مالی، منابع مالی سرمایه گذاران قابل مقایسه با سال 2019 نیست.

رئیس سازمان بورس گفت: نمی توانیم همیشه بازار را از نوسانات حفظ کنیم. به همین دلیل ابزارها و وجوهی را قرار دادیم تا مردم بتوانند با توجه به میزان تحمل ریسک خود در آن سرمایه گذاری کنند. در میان مدت و بلندمدت با توجه به روند جریان معاملات دو طرفه در بازار سرمایه، شرایط این بازار بهبود می یابد.

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *