یکی از خواسته های مرشد عالی اقتدار زبان فارسی در جهان از طریق مرجعیت علمی است
مخبر با بیان اهمیت تحقیق و توسعه گفت: «اگر برای تحقیق و توسعه هزینه نکنیم و روی آن سرمایه گذاری کنیم، دیگر جای انتظار نیست.
معاون اول رئیس جمهور خاطرنشان کرد: آقای رئیسی فردی از مصر است که برای حمایت از این حوزه گام برمی دارد و در بودجه نیز اقدامات خوبی انجام شده است.
معاون اول رئیس جمهور با تاکید بر اینکه با یک، دو نفر و مقاله نمی توان به مرجعیت علمی دست یافت، خاطرنشان کرد: باید در سطح بین المللی مراجع گسترده ای وجود داشته باشد تا مرجعیت علمی پیدا شود. ما هنوز به آن نقطه نرسیده ایم، اما امیدوارم به آن مقام علمی برسیم.
معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: اما در دانش پایه اینطور نیست و ما در دنیا جلو می رویم. مواد اولیه این کار جوانان تحصیلکرده و جوانی هستند که امروزه در دورافتاده ترین مناطق کشور یافت می شوند.
وی ادامه داد: با رسیدن به مرجعیت علمی، محدودیت های زبان، زمان و مکان برطرف می شود. یکی از خواسته های مقام معظم رهبری این است که با کسب مرجعیت علمی، زبان فارسی نیز دارای اقتدار باشد.
به گزارش ای بی اس نیوز، محمد مخبر در بیست و هفتمین جشنواره تحقیقات و فناوری علوم پزشکی رازی که روز دوشنبه 25 بهمن ماه در سالن همایش های بین المللی دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد، با اشاره به اینکه این جشنواره محوری است که باید روی زانو باشد، گفت: امیدواریم در سال های آینده شاهد برگزاری این جشنواره در سطح بین المللی باشیم. این جشنواره هم از نظر علمی و هم از نظر بهداشت عمومی باید در سطح بین المللی برگزار شود.
این مخبر ادامه داد: ایجاد صندوق تحقیقات علم و فناوری، حمایت ویژه از پارک های فناوری، تقویت منابع اعتباری مرجع علمی، تخصیص تا سقف 25 درصد معادل پژوهشی برای بخش خصوصی، ایجاد ردیف هزینه بازپرداخت مالیات بر ارزش افزوده برای شرکت های مستقر. ، صدور 2000 میلیارد تومان ضمانت مالی برای حمایت ویژه از دانشگاه ها، مستثنی شدن کپی رایت و حقوق آموزشی و … هزینههای حقوق اساتید دانشگاه از مواردی است که در بودجه لحاظ شده است.
او گفت: «این طیف گسترده ای از حمایت ها است که در حال حاضر ارائه می شود، اما هنوز کافی نیست.
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به تفاوت رتبه علمی کشور با رتبه نوآوری در جهان، خاطرنشان کرد: در رتبه علمی رتبه 16 و 15 جهان را داریم اما در حوزه نوآوری رتبه 60 را داریم. در جهان. انشاءالله باید به امید خدا این منطقه را ارتقا دهیم.
مخبر ضمن تصریح بر اینکه کلید واژه مرجعیت علمی که مقام معظم رهبری بر آن تاکید دارند از اصول اقتدار کشور است، گفت: ما در گذشته این مرجعیت علمی را داشتیم اما متأسفانه ضرر کردیم. در سفری که به یکی از کشورها داشتم مرکزی به نام ابوعلی سینا را دیدم. چرا ما عقب هستیم؟
این خودی با ابراز خرسندی از اینکه جشنواره رازی در دوره جدید از سطح علمی به سطح فناوری رفته است، گفت: تعداد زیادی استارت آپ و شرکت دانش بنیان در حوزه پزشکی فعالیت می کنند و یکی از اختیارات و امتیازات جمهوری اسلامی».
معاون اول رئیس جمهور بر لزوم اقتدار علمی در جشنواره تحقیقات و فناوری علوم پزشکی رازی تاکید کرد و گفت: باید برای کسب رتبه های بالاتر در شاخص جهانی نوآوری تلاش شود.
وی ادامه داد: کسب و کارهای دانش بنیان امروز توسط جوانان ایجاد شده است. این افراد آنقدر جوان هستند که نمی توانند با حساب بانکی خود کار کنند و از طریق حساب والدین خود کار کنند. اینها ظرفیت هایی است که در کشور وجود دارد و دولت مصمم است از این ظرفیت ها استفاده کند.
وی با اشاره به عقب ماندگی ایران در برخی زمینه ها گفت: در برخی موارد واقعا از دنیا عقب هستیم. اگرچه ما جزو اولین کشورهایی بودیم که نفت گرفتیم، اما هنوز باید مجوزهای پتروشیمی خود را در خارج از کشور بگیریم و در اینجا نداریم. در برخی از فایل های روغنی نیز این موضوع وجود دارد.
این مخبر با اشاره به ظرفیت منابع مردمی گفت: مردم و منابع مردمی باید درگیر شوند چرا که به نفع آنهاست. این سرمایه سنگینی که به صورت سیال در کشور وجود دارد و یک روز به صورت سیلاب پول را از بین می برد، یک روز زمین را از بین می برد و… باید در خدمت تولید قرار گیرد که تولید در فناوری است. می تواند راهی برای نجات کشور باشد.
absnews
وی افزود: در بازدیدی که از خوابگاه دانشجویی داشتم، دیدم چند دانشجوی نخبه دکتری با مبلغی حدود 900 هزار تومان مشغول تحقیقات هستند. با این مبلغ چه می توان کرد؟
مخبر تاکید کرد: تصور نکنیم فرزندان خبرگان و نخبگان فقط در تهران و در مراکز استان پیدا می شوند. در بعضی از روستاها نیروهایی را دیدم که در تهران پیدا نکردیم.
اینها سرمایه گذاری های عظیمی است که باید انجام شود.
وی خاطرنشان کرد: بسیاری از موفقیت های پزشکی کشور مرهون جنگ است و جنگ به طور جدی وضعیت سلامت کشور را ارتقا داده است.