اخبار سیاسی روز

یکی از اعضای هیئت علمی دانشگاه: فقهای کامل الشرایط، حجت امام عصر(عج) بر مردم است.

به گزارش گروه سیاسی ABSNEWS، حجت الاسلام والمسلمین ابراهیم کلانتری از اعضای هیأت علمی دانشگاه در پنجاه و سومین جلسه از سلسله مباحث «ولایت فقها» گفت: در جلسه گذشته تقیه شریف امام عصر(عج) به عنوان دومین دلیل بر صحت مطلب ذکر شد و در رابطه با سند و محتوای آن چهار نکته را مطرح کردیم امروز برای توضیح بیشتر به چهار نکته دیگر می پردازیم. مفاد این موافقتنامه

وی در تبیین نکته پنجم این مکاشفه شریف گفت: مطالبی که در نامه اسحاق بن یعقوب مطرح شده، برخی مربوط به احکام شرعی، برخی مربوط به وضعیت فکری و اجتماعی مردم و برخی مربوط به غیبت امام زمان(عج) است. as) و مشکلات مربوط به آن. این امر در آن زمان ذهن بسیاری از پیروان پاک اهل بیت علیهم السلام را به خود مشغول کرده بود.

کلانتری تاکید کرد: در این میان موضوع “حوادث” موضوع حوادث نوظهوری است که در بستر زمان و شرایط متغیر اجتماعی، فرهنگی و سیاسی جامعه اسلامی و نحوه برخورد با این حوادث رخ می دهد. منوط به وجود مقام رسمی و مورد اعتماد و مشروع است. از سؤال اسحاق بن یعقوب و پاسخ امام چنین برداشت می شود که در اعتقاد شیعه، منشأ اصلی چنین حوادثی شخص امام (ع) بوده است که به عنوان ولی امر، امور اجتماعی را بر عهده داشته است. مومنان با غیبت امام(ع) این سؤال مطرح شد که در زمان غیبت، مرجع مؤمنان در چنین حوادثی کیست؟

رئیس انجمن علمی انقلاب اسلامی سپس به تشریح سخنان امام (ره) در خصوص وقایع واقعه پرداخت و گفت: امام خمینی رحمه الله این موضوع را اینگونه بیان کردند: «این چیست؟ «رویدادهایی» که در این داستان به آن اشاره شده، مشکل است و شرعی نیست. نویسنده نمی خواهد بپرسد در مواجهه با مشکلات جدیدی که بر سر راه ما قرار می گیرد چه باید بکنیم؟ زیرا این سؤال جزء صراحت مذهب شیعه است و روایات متواترتری دارد که باید به فقها رجوع شود. در زمان ائمه اطهار علیهم السلام نیز به فقها مراجعه می کردند و از آنان سؤال می کردند.

وی افزود: شخصی که در زمان حضرت صاحب (علیه السلام) بوده و با نواب اربعه ارتباط داشته و برای حضرت نامه نوشته و جواب گرفته است، حواسش به مردم است که در هنگام ظهور به چه کسانی مراجعه کند. از مشکلات آگاه است «حوادث» به رویدادهای اجتماعی و ناآرامی هایی است که برای مردم و مسلمانان رخ داده است و به طور کلی و آشکار پرسید: «حالا که به شما نمی رسیم در رویدادهای اجتماعی چه کنیم، تکلیف ما چیست؟ » (ولایت فقیه، ص 79 و 80)

این استاد دانشگاه ادامه می دهد: شیخ انصاری درباره معنای «حوادث» نیز می گوید: «مقصود از حادث، به ظاهر مطلق بودن اشیا است، اما من نمی خواهم از طریق عرفان و منطق و ماهیت به آن اشاره کنم. شرع، به رهبر، مانند نگاه کردن به ثروت خردسالان، پنهان، مرده یا کوچک. «یا تخصیصات صوفه و أما بالخصوص المسائل الشریعه فباید» (شیخ انصاری، کتاب المکاسب، ج 3، ص 555). یعنی: «حوادث آن چیزهای مطلقی است که طبق شرع و عرف و عقل، مردم برای تعیین تکلیف به پیشوایان خود رجوع می کنند، مانند اموال صغار که به دلیل غیبت یا فوت طفل صغیر. یا یک فرد بی شعور که نمی توان گفت مربوط به مسائل شرعی است.

استاد دانشگاه تهران گفت: پاسخ صریح امام عصر(عج) به پرسش اسحاق بن یعقوب در خصوص وقایع حادثه حاکی از یک اصل و سازوکار سیاست اجتماعی روشن و همیشگی در عرصه اداره جامعه اسلامی در عصر غیبت امام زمان(عج) است. معصوم (ع) فرمود: امام (ع) در این قسمت از پاسخ، مؤمنان را موظف می کند که در هنگام حوادث و رویدادهای اجتماعی در غیبت به راویان حدیث مراجعه کنند; زیرا حجت امام زمان (عج) بر مؤمنان هستند و خود امام حجت خداست. این که راویان حدیث، حجت خدا هستند، به این معناست که آنها نیز حجت خدا هستند و سرپیچی از اوامر آنها، سرپیچی از اوامر حجت خدا و در نتیجه سرپیچی از اوامر خداوند است. .

تولیت حرم مطهر تاکید کرد: امام (ع) با این بیان مسئولیت امور اجتماعی جامعه اسلامی را در عصر غیبت از خداوند که مرجع اصلی امت در اداره امور است روشن می کند. جامعه، و از بروز هرج و مرج در جامعه جلوگیری می کند، چنانکه در اشاره به حکم جور نیز خودداری می کند. امام (ع) با این بیان صریح به همه مؤمنان در همه زمان ها اعلام می کند که هیچ گاه کمبود «حجت الله» ندارید و همه موظفند حجت خدا را مرجع و محور کار خود در رویدادهای اجتماعی قرار دهند.

این استاد دانشکده و دانشگاه ادامه داد: امام خمینی (قدس سره) در توضیح مفصل تری از مفهوم «الله حجت» می فرمایند: «حجت الله» کسی است که خداوند او را بر انجام کارها قرار داده است و همه اعمال، فعل و گفتار است. او حجتی بر مسلمانان است. اگر فردی مرتکب تخلف شود، مورد اعتراض قرار می گیرد (و با ارائه مدرک و محاکمه). اگر شما را امر کند که کاری انجام دهید، حدود را در این راه رعایت کنید، غنائم و زکات و صدقه را در این راه صرف کنید و تجاوز کرده باشید، خداوند در روز قیامت به شما اعتراض می کند. اگر با وجود شواهد و قرائن برای حل مشکلات به ظلم و ستم مراجعه کنید، خداوند در روز قیامت به شما احتجاج می کند که دلیل آن را برای شما قرار دادم که چرا به ظلم و ستم و دستگاه قضایی روی آورده اید. ستمگران « (ولایت فقیه ص 81).

رئیس انجمن علمی انقلاب اسلامی با طرح این سوال که «راویان حدیث» که در این تقیقی به عنوان حجت خدا و مرجع مؤمنان نام برده و معرفی شده اند، هفتمین نکته را در خصوص شریف تقیقی مطرح کرد. در عصر غیبت؟ و در پاسخ گفت: بدون تردید، منظورش «راویان حدیث» است که فقط به نقل احادیث معصومین می پرداختند، اما مضامین طولانی احادیث را به خوبی نمی دانستند یا نداشتند. تعهد لازم به آنها در عمل، و یا جرات اجرای آنها را نداشتند. زیرا بسیار بدیهی است که چنین افرادی نمی توانند مصداق حجت باشند و امام عصر(عج) هرگز چنین افرادی را برای مسائل مهم جامعه اسلامی که نیازمند توجه و درایت و درایت و شجاعت است، مرجع قرار نمی دهد.

وی تصریح کرد: اگر راوی حدیث به مواعظ و دستورات نابی که در روایات نهفته است پایبند نباشد یا از درک معارف عمیق و مضامین حیات بخش احادیث بهره نبرد و یا ناتوان باشد. تصمیم گیری و حرکت بر اساس اگر او مبنای احادیث نداشته باشد، قطعاً شایسته مقام والای خداوند نخواهد بود. ارجاع مؤمنان پاک به چنین شخصی، به منزله گمراهی مؤمنان و انحراف آنان از راه حق است.

استاد دانشگاه تهران سپس چهار ویژگی راویان حدیث را بیان کرد و گفت: «راویان حدیث» کسانی هستند که اولاً در شناخت دقیق معارف نهفته در احادیث و ثانیاً در تشخیص روایات صحیح از روایات نادرست صاحب نظر هستند. درایت داشته باشند، ثالثاً در ارائه روایات بر قرآن اجتهاد داشته باشند و سپس نیت جدی معصوم(ع) را دریافت کنند و رابعاً بر اساس دین خدا به عمل بپردازند. و از هیچ وظیفه ای غفلت نمی کند.

وی با ذکر این نکته که راویان حدیث همان فقیهانی هستند که در شرایط فهیم هستند، گفت: پس راویان حدیث در این زمینه امام زمان(عج) از آنها به عنوان مرجع یاد کرده است. برای امور و رویدادهای جاری شرکت و از آنها به عنوان مدرک استفاده کرد. افرادی که ارائه می‌شوند، «فقه‌های جهانی» هستند که در نظریه ولایت فقیه بر آنها تأکید شده است.

رئیس انجمن علمی انقلاب اسلامی در تشریح هشتمین نکته این تکریم، گفت: اینکه امام عصر (عج) در این نامه، راویان حدیث (فقها) را به عنوان شهادت خود به مردم معرفی می کند، حاوی نکته مهمی است. نکته ای که نباید از آن غافل شد. آنچه برای انسان مؤمن و متعهد به اسلام ناب محمدی در عرصه های مختلف زندگی اعم از اعمال فردی و اجتماعی ضروری است این است که در هر کاری بین خود و خدا حجت داشته باشد.

وی تصریح کرد: قرآن کریم به صراحت هدف اصلی فرستادن پیامبران را برای اتمام حجت به مردم معرفی می کند: «رسولان مبشّران و بیم دهندگان هستند، مبادا پس از رسول، حجتی برای خلق خدا باشد. و الله اکبر است.» با حکمت» (سوره نساء/ آیه 165). پس از رحلت آخرین پیامبر خدا(ص)، اولیای پیامبر(ص) ولی مردم هستند. امام در این روایت تأکید می کند که در غیاب من به عنوان ولیّ پیامبر (ص) و حجت خدا، این فقها مجموع احوالی هستند که بر علیه شما حجت هستند.

کلانتری ضمن تاکید بر اطاعت مؤمن از حجت، گفت: باید توجه داشت که وقتی از ادله صحبت می کنیم، دیگر نباید از عصمت، گناه و خطا صحبت کنیم، بلکه مهم اینجاست که مومن است. موظف به اطاعت از دلیل است.» چیزی که انسان را در روز قیامت از عذاب نجات می دهد این است که اعمال او بر اساس حجت معتبر الهی انجام شده باشد. حکم عقل سلیم و همچنین عقلا این است که متهم کردن یا مجازات شخصی که بر اساس شواهد عمل کرده است، حتی اگر عمل او واقعاً صحیح بوده و مطابق با واقعیت نباشد.

absnews




این مقاله را برای صفحه اول پیشنهاد دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *