وی تاکید کرد: در این سوال دو راهکار به مجلس ارائه شد. ابتدا اجازه دهید یارانه را به دلیل بی اثر بودن آن به پرداخت مستقیم تغییر دهیم. با توجه به اینکه امروزه اقلام اساسی دریافت کننده ارز ترجیحی از لبنیات گرفته تا مرغ و تخم مرغ از مهرماه سال گذشته تا مهرماه امسال بیش از 150 درصد افزایش یافته است، به این معناست که اثرگذاری این امر چندان در زندگی مردم به چشم نمی خورد. به تدریج کاهش می یابد.
رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور یادآور شد: معمولاً پرداخت این گونه کمک ها در صورت تمدید، مشکلات سیستمی خاصی را در زمینه فساد ایجاد می کند. امروز اتحادیه ها اعلام می کنند که کالا به دست ما نمی رسد، از طرفی چون دولت یارانه می دهد، مجبور شد وارد زنجیره مرغ و تخم مرغ شود و کمپ خود را راه اندازی کند. در حالی که دولت ها مجبور نیستند با این مسائل برخورد کنند، اتحادیه ها خودشان می توانند مسئولیت های خود را به عهده بگیرند.
رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور افزود: این مشکل در مازاد بودجه دیده نشده است، از سوی دیگر به دلیل افزایش قیمت های جهانی شاهد کسری دو برابری بوده ایم. به عنوان مثال، در سال گذشته قیمت دانه های روغنی 434 دلار در هر تن 697 دلار، آرد 371 دلار در هر تن به ازای هر تن 535 دلار، روغن 746 دلار در هر تن به ازای هر تن 1450 دلار، ذرت 220 دلار در هر تن تا 350 دلار در هر تن بود. جو 217 دلار در هر تن به 330 دلار در هر تن و 206 دلار در هر تن به 340 دلار در تن افزایش یافت.
میرکاظمی ادامه داد: برآورد میشود اگر جهادکشاورزی گندم، وزارت بهداشت و درمان و وزارت صمت به ماموریتهای خود عمل کنند به 18 میلیارد دلار ارز نیاز دارند که اینطور نبود. ممکن است. تا دولت این مبلغ را رعایت کند. » تخصیص می یابد.
میرکاظمی افزود: با توجه به اینکه همچنان ارز 4200 تومانی برای نهاده های دام، گندم و دارو پرداخت می شود، از مجلس می خواهیم مجوز تخصیص این ارز برای دارو و تجهیزات بهداشتی و پزشکی را بدهد.مصرف گندم اما میزان یارانه نهاده های دامی در نظر گرفته شده است. «محروم از طرح، یعنی مجلس به ما اجازه می دهد تا سقف 60 میلیون ریال برای چهار دهک بیشتر پرداخت کنیم.
وی ادامه داد: پیشنهاد ما این بود که برای امسال 270 هزار میلیارد ریال مابه التفاوت مستقیم به مردم پرداخت کنیم.
خبرنگار سیاسی ای بی اس نیوز سید مسعود میرکاظمی در جلسه علنی روز یکشنبه مجلس شورای اسلامی با اشاره به خشکسالی امسال گفت: قرار بود 11 و نیم میلیون تن گندم از داخل کشور خریداری شود که به دلیل خشکسالی برداشت تنها به 4 میلیون کاهش یافت. «600 هزار تن خریداری شد که حدود 8 میلیون تن باید با ذخیره ذخیره وارد می شد.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز