شنبه , ۳ خرداد ۱۴۰۴

یادگار امام (ره): ریشه دیپلماسی قوی اعتماد مردم است

سید حسن خمینی خاطرنشان کرد: به تعبیری «سیاست نه شرقی و نه غربی» تابع نوعی زندگی عاقلانه است، اما مهم این است که منیت خود را در محاسبه لحاظ کنید یا نطفه در محیط نباشد.

وی افزود: انقلاب اسلامی در حوزه اندیشه کارهای بزرگی انجام داده است که آثار آن در حوزه اندیشه دینی ما عمیق است و این آثار در آینده بیشتر نمایان خواهد شد. ابتدا عنصر رأی مردم را وارد حکومت کرد. ما چیزی به نام شورا و رای داریم و این خیلی مهم است، قبل از آن خیلی ها می گفتند زیر رای مردم چیزی نیست، بیعت است.

یادگار امام (ره) تاکید کرد: سیاست خارجی جمهوری اسلامی یا سیاست متوازن به این معناست که به عنوان یک ملت و رهبران ما به عنوان رهبران ملی که البته می‌دانند منافع ملی در گرو مصالح اسلامی است، باید عقلانیت را در میدان نشان دهند. حوزه سیاست و سیاست خارجی با توجه به اینکه حوزه ای است که گستره و تعریف قانونی آن حداکثر دانش و شجاعت را می طلبد.

به گزارش ای بی اس نیوز، حجت الاسلام والمسلمین سید حسن سید حسن طی سخنانی در اجلاس سالانه مرکز مطالعات وزارت امور خارجه با عنوان سیاست خارجی متوازن در مکتب امام خمینی (ره) گفت: سیاست خارجی جمهوری اسلامی همه چیز را در بر دارد. هویتش در کلامش.» یعنی داشتن بیشترین مزایا با کمترین هزینه. سیاست یکی از علوم عقل عملی است و عقلانیت عملی به این معناست که کاری که انسان همیشه انجام می دهد باید بیشتر از هزینه داشته باشد. البته محاسبه هم کار سختی است.

سید حسن خمینی گفت: محاسبه با کشور بیگانه به ضرر آزادی و استقلال است. یعنی وثوق الدوله برای ماندن قرارداد ببندد، رضاشاه قرارداد ننگین نفت را دوباره ببندد تا بماند; تبدیل به اعتیاد می شود. این یک تحقیر و بی آبروی است. ولی اگر رهبری مصلحت کشور و مردم و جهان اسلام را در این سبد ببیند عاقل است.

وی ادامه داد: سیاست خارجی; در فراسوی مرزها فعالیت سیاسی می کند و البته متعلق به جمهوری اسلامی ایران است. توجه داشته باشید که جمهوری اسلامی خلافت نیست. جمهوری اسلامی یعنی پذیرش، اینکه ما در دنیا شهر دولتی هستیم یعنی با کشورهایی که به رسمیت شناخته ایم رابطه داریم.

وی گفت: یک سیاستمدار فقط با قدرتی که از مردمش می گیرد می تواند مشکلات را حل کند، مثل هر گروه نظامی اگر ریشه اش در دل مردم نباشد، نه توپ است و نه توپ. ریشه دیپلماسی قوی قدرت ناشی از داخل کشور و اعتماد مردم است.

وی ادامه داد: کشور الف را در نظر بگیرید که صدها میلیارد دلار تعامل مالی با دنیا دارد و برای حفظ آن باعث ایجاد روابط و کاهش روابط می شود. مملکت در روابطش با دیگران هم سازش دارد و در ازای گرفتن فلان امکانات به کشور دیگری در کشور خودش چنین تسهیلاتی می دهد، آیا این به آزادی و استقلال این کشور خدشه وارد می کند؟ بله و خیر.

absnews

یادگار امام (ره) فرمودند: ریشه دیپلمات قوی قدرتی است که از درون کشورش می گیرد و اعتماد مردمش.

سید حسن خمینی گفت: ریشه تفکر انقلابی بر مبنای مشروعیت حکومت ها بر اساس رای مردم است. این تعبیر که «میزان رأی ملت» از حضرت امام (ره) می آید، تعبیر ساده انگارانه ای نیست.

یادگار امام (ره) فرمودند: ما پذیرفتیم که وقتی جمهوری اسلامی تشکیل شد، یک کشور هستیم و از خلافت خارج شدیم. دنیای تشییع جنازه پذیرفت که رئیس جمهور منتخب مردم باشد، نه پنج متری مرز، نه ده متری. این مرزها معنایی پیدا کرده و شخصیت حقوقی پیدا کرده است. بنابراین سوال سوم این است که ما در مورد سیاست خارجی یک کشور صحبت می کنیم.
وی نکته چهارم را اجبار اسلامی خود خواند و گفت: این اجبار به این معناست که ارزش هایی که پیامبر اسلام و ائمه اطهار علیهم السلام بیان می کنند باید بر اساس تصمیمات ما باشد. اولی سیاست موازنه منفی نه شرقی و نه غربی است. اما این سوال پیش می آید که هر سفر و معامله و محاسبه ای تعهد است؟ کجای این سیاست اسلامی است؟

وی ادامه داد: شجاعت یعنی انسان باید حاضر به فداکاری و فداکاری از جان، آبرو و اصطکاک خود باشد.

درباره صادق سیاسی

پیشنهاد ما به شما

شروع برنامه برای استفاده از 6000 موتورسیکلت تاکسی و برقی در تهران

معاون رئیس جمهور از شروع برنامه جایگزینی 6000 تاکسی و موتور سیکلت با موتور سیکلت …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *