تکنولوژی و فناوری

رژیم غذایی پرچرب در دوران بارداری می تواند خطر ابتلا به بیماری قلبی را در نوزاد افزایش دهد

بر اساس یافته های تحقیقات جدید، نوزادانی که از مادران باردار چاق متولد می شوند، به دلیل آسیب به جنین ناشی از رژیم غذایی پرچرب و پر انرژی مادران، در بزرگسالی بیشتر در معرض ابتلا به بیماری های قلبی و دیابت هستند. نتایج پژوهشگران با آزمایش یک نوع میمون به دست آمد.

به گزارش ScienceDaily، محققان دانشگاه استرالیای جنوبی نمونه‌های بافت بابون‌های باردار (گروهی از میمون‌های آفریقایی) را تجزیه و تحلیل کردند و دریافتند که بین رژیم غذایی ناسالم سرشار از چربی‌های اشباع و قند در مادرانی که از سلامت قلب ضعیف رنج می‌برند، رابطه معناداری وجود دارد. در فرزندانشان کودکان

رابطه چاقی در زنان باردار، بیماری قلبی و دیابت در کودکان

رژیم غذایی سرشار از چربی و شیرینی در دوران بارداری احتمال مقاوم شدن جنین به انسولین را در بزرگسالی افزایش می دهد و این مشکل می تواند باعث دیابت و بیماری های قلبی عروقی شود. در حالی که وزن کودکان در بدو تولد طبیعی است.

رابطه چاقی در زنان باردار، بیماری قلبی و دیابت در نوزادان

محققان دانشگاه استرالیای جنوبی نمونه‌های بافت جنین بابون‌های باردار را که از رژیم غذایی پرچرب و پرانرژی تغذیه می‌کردند، بررسی کردند و داده‌های آن‌ها را با بابون‌هایی که از رژیم غذایی معمولی تغذیه شده بودند، مقایسه کردند. آنها دریافتند که چاقی مادر با بیماری های قلبی عروقی و دیابت در کودکان در بزرگسالی مرتبط است.

به گفته محققان، رژیم غذایی سرشار از چربی و انرژی برای مادر، غلظت هورمون فعال تیروئید T3 را کاهش می دهد. این هورمون در پایان بارداری کار می کند و قلب جنین را برای زندگی پس از تولد آماده می کند. با ایجاد اختلال در این هورمون، قلب جنین به طور سالم رشد نمی کند.

ملانی برتوسا، محقق دانشگاه استرالیای جنوبی، می گوید:

پس از تولد، قلب سلول‌های عضلانی کافی برای ترمیم آسیب تولید نمی‌کند، بنابراین تغییراتی که قبل از تولد رخ می‌دهد و تأثیر منفی بر این سلول‌ها می‌گذارد، می‌تواند در طول زندگی فرد را همراهی کند.

از سوی دیگر، رژیم های غذایی سرشار از چربی و قند می توانند مسیرهای مولکولی مرتبط با انسولین و پروتئین های حیاتی برای جذب گلوکز در قلب جنین را تغییر دهند. قلب نسبت به انسولین مقاوم‌تر می‌شود که اغلب در بزرگسالی منجر به دیابت می‌شود.

نتایج مطالعه حاضر در مجله فیزیولوژی منتشر شد.

منبع خبر: https://digiato.com/health/babies-born-to-women-consuming-a-high-fat-diet-at-greater-risk-of-cardiovascular-disease-and-diabetes

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا