وی پیش از این به ای بی اس نیوز.کیلومتر گفت: از نظر تجهیزات با استانداردهای جهانی فاصله داریم.
absnews
وی با بیان اینکه این تجهیزات یا قدیمی هستند یا از برندهای مختلف هستند، گفت: «بنابراین پیشبینیهای هوا بر اساس رویدادهای واقعی است. ما در حال جمع آوری آن هستیم و آماده ایم این اطلاعات را با سایر سازمان ها، از جمله وزارت نیرو، که سیستم بسیار خوبی برای هشدار سیل دارد، جمع آوری کنیم.
تاجبخش ادامه داد: به عبارتی در این کشورها به طور متوسط هر 20 کیلومتر یک ایستگاه اتوماتیک نصب می شود اما در ایران هر 100 کیلومتر است.
وی افزود: با توجه به تغییرات اقلیمی که رخ داده، نیاز به توسعه شبکه پایش بسیار بسیار محسوس است. در حال حاضر پدیده هایی در حال رخ دادن است که با تجهیزات فعلی به راحتی نمی توان آنها را رصد کرد و باید شبکه نظارتی بسیار قوی داشته باشیم.
وی در پاسخ به این سوال که برای رسیدن به استاندارد جهانی در این زمینه به چند ایستگاه خودکار نیاز داریم؟ می توانیم در زمان کمتری اطلاعات آب و هوا را جمع آوری کنیم که در این صورت اطلاعات آب و هوای کامل تری خواهیم داشت.
معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: منابع مالی توسط این معاونت تامین می شود و با کمک فنی همکارانمان در سازمان هواشناسی، شرکت های دانش بنیان برای تولید برخی تجهیزات لازم هواشناسی از جمله ایستگاه های هواشناسی و رادارها
تاجبخش گفت: «یک یا دو سال طول می کشد تا به این مرحله برسیم. ما باید این روند را ادامه دهیم و هر زمان که تولید در کشور آماده شد، از محصولات شرکت های ایرانی استفاده کنیم، ضمن اینکه سازمان هواشناسی از تولید ملی کاوشگرهای رادیویی به مدت 10 سال حمایت می کند.
وی با یادآوری اینکه یک سری ایستگاه های بارشی در اختیار وزارت نیرو است و تعدادی از این ایستگاه ها نیز متعلق به سازمان هواشناسی است، گفت: یک سری مشکلات فنی و یک سری مشکلات مدیریتی داریم.
وی یادآور شد: امسال قراردادی بیش از یک میلیارد تومان با یکی از شرکت های دانش بنیان در این زمینه منعقد شد تا بتوانیم تولید رادیوصوت های ایرانی را از سال آینده آغاز کنیم.
وی افزود: تجهیزات این ایستگاه ها خارجی است. البته با توجه به موضوع تحریم ها و افزایش نرخ ارز طی 2 سال گذشته سعی کرده ایم به سمت استفاده از ظرفیت های ملی برویم اما به دلیل محدودیت منابع با حمایت معاونت فناوری ریاست جمهوری ، تقریباً 9 قرارداد امضا شده است.
سحر تاجبخش مسلم در گفت وگو با خبرنگار بازرگانی خبرگزاری ای بی اس نیوز ، با یادآوری اینکه داده های یک سری از ایستگاه ها در سامانه هواشناسی وجود دارد که نمی توانیم آنها را به صورت آنلاین دریافت کنیم، اظهار داشت: بر اساس برنامه ریزی انجام شده تعدادی از این ایستگاه ها را به صورت آنلاین دریافت خواهیم کرد. ” کرد. یعنی همزمان با بارندگی کاربر هر 10 دقیقه در مرکز پیش بینی اطلاعات آنلاین دریافت می کند.