استادیار گروه علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی سپس به تشریح مولفه های مؤثر در شکل گیری مولفه های اجماع پرداخت و افزود: سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت باید در بستر حاکمیت ملی و الهی، استقلال، آزادی و اقتصاد و اقتصاد شکل گیرد. عدالت اجتماعی. البته سند نمونه مادامی که ارتباط تنگاتنگی با قانون اساسی داشته باشد، خودبه خود حاوی عناصر اجماع است. یکی از پایه های شکل گیری اصول قانون اساسی، استبداد ستیزی و استعمار ستیزی ایرانیان است که در اصولی چون حاکمیت مردمی الهی، استقلال، آزادی و عدالت اقتصادی و اجتماعی تجسم یافته است. سند الگو در وهله اول پس از قانون اساسی باید راهنمای، به روز و برنامه عملیاتی این اصول باشد.
انتهای پیام/
رهبر سادات در پایان یادآور شد: سند الگوی اسلامی ایرانی ضمن تاکید بر حاکمیت مردم و شناسایی آن در دوران حاکمیت الهی، پیشرفت، منبع قدرت و حاکمیت خداوند را می شناسد. اثربخشی آنها را تضمین کنید.
رهبر سادات ادامه داد: زمینه های تمایز یا واگرایی شامل خلأهای مضاعفی است که همه این موارد را می توان در دوگانگی اسلام و جمهوری جستجو کرد. فلسفه تدوین سند الگوی پیشرفت اسلامی ایرانی، گردآوری دیدگاه ها و سلایق مختلف است که مانع از رسیدن به اجماع و اجماع شده است. در تدوین الگوی سند باید به این نکات توجه شود.
وی حرکت در مسیر گفتمان سازی قبل از ابلاغ سند الگو را زمینه ساز اجرای موفق سند دانست و افزود: یکی از الزامات اجرای موفق سند الگو، گفتمان ملی است. الگو می تواند به لحاظ چند اصل و قواعد محتوایی به گفتمان غالب ملی تبدیل شود. سند الگو با توجه به قوانین سه گانه مبتنی بر حوزه های اجماع ملی، با پرهیز از حوزه های افتراق و با شناخت زمینه های توافق و توافق، از حوزه نگاشت متن فراتر رفته و وارد بطن مسائل اجتماعی می شود. حیات سیاسی، اقتصادی و فرهنگی شرکت و مرحله اجرا.
وی سپس به تشریح چگونگی دستیابی به برداشت های کلان مشترک پرداخت و افزود: به نظر من راه دستیابی به یک الگوی مشترک و اجماع کلان، همانطور که تحقیقات دانشگاهی نشان می دهد، اعطای خاطره، تاریخ و افق روشن به گروه های سیاسی است. ، درک مشترک گروه های سیاسی از جایگاه کشور در شرایط جهانی تقویت روحیه بحث، بحث آزاد، توانایی برنامه ریزی و کار و کار جدی در نخبگان ایرانی و تلاش برای درک عمیق بحران ها است. این مولفه ها زمینه همگرایی هستند.
به گزارش ای بی اس نیوز، دکتر سیدابراهیم، رهبر سادات با اشاره به عملکرد تدوین سند الگو در یک دهه گذشته، گفت: سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، مراحل نخستین مطالعات را به طور کامل طی کرده است. و نگاشت متن پیش نویس.
یکی از پیش نیازهای اجرای موفق سند الگو و گفتمان ملی پیرامون آن، استادیار گروه علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی است.
استادیار علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی، ضمانت اجماع و همفکری را توجه به متن توافق دانست و گفت: آنچه در این حوزه حافظ حرکت عمومی و عملیاتی پیشرفت یا اساس دین است. دموکراسی: تحقق تمام اختیارات قانون اساسی و توافق عمومی است. سند نمونه با معیارهای مشارکت جهانی مردم در انتخابات، تساوی همه در برابر قانون، آزادی های اساسی مردم، حقوق اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و قضایی، افزایش ظرفیت سیاسی نظام و مسئولیت آن، تنوع و تفکیک ساختاری و تخصصی، برابری آنها، فرصت ها و افزایش مشارکت سیاسی و معیارهای دینی بودن نظام باید نشان دهد که مردم سالاری دینی چگونه راه طولانی را طی می کند، چگونه با الگوهای دموکراسی دیگران سازگار می شود و چگونه این سند در خدمت ایجاد هماهنگی کامل بین حکومت دینی و دموکراسی است.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز