حوزه های همکاری در زمینه تحول دیجیتال و دولت هوشمند بین ژاپن و ایران در نشست مشترکی در توکیو مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
به گزارش ای بی اس نیوز، مجمع حاکمیت اینترنت یکی از مهم ترین نتایج اجلاس جهانی WSIS در سال 2003 و بستری فراگیر برای مشارکت ذینفعان در بحث سیاست گذاری اینترنت، ارائه راه حل برای مشکلات، چالش های مشترک، تسریع دسترسی جوامع به اینترنت، بلکه ایجاد استانداردها در حوزه حاکمیت فضایی، مجازی است.
در همین راستا، اخیراً در نشستی مشترک در توکیو، زمینه های همکاری در زمینه تحول دیجیتال و دولت هوشمند بین وزیر تحول دیجیتال ژاپن و معاون وزیر ارتباطات مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت. محمد خوانساری، رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران در این نشست ضمن قدردانی از میزبانی مناسب ژاپن از اجلاس حاکمیت اینترنت، بر حفظ حقوق حاکمیتی کشورها در فضای مجازی و لزوم مشارکت فعال دولت ها در فرآیندهای مرتبط با حاکمیت اینترنت تاکید کردند. وی ضمن یادآوری سابقه طولانی روابط دو کشور گفت: سیاست اساسی جمهوری اسلامی ایران تقویت روابط مبتنی بر احترام متقابل با کشورهای شرق آسیا از جمله ژاپن است.
به گفته وی، طی سالها روابط ایران و ژاپن در زمینههای مختلف اقتصادی، تجاری، فناوری و فرهنگی عمیقتر شده است. رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران در این دیدار دیدار رئیس جمهوری اسلامی ایران با فومیو کیشیدا نخست وزیر ژاپن در حاشیه اجلاس مجمع عمومی ملل متحد و تاکید هر دو طرف را مورد تاکید قرار داد. مهمانی. در مورد گسترش روابط دوجانبه بین دو کشور.
وی همچنین تاکید کرد که با وجود تحریم های ظالمانه علیه ایران، روابط دو کشور به ویژه در زمینه های اقتصادی و تجاری بدتر شده است. اما فضای همکاری در حال گسترش است و راه برای تبادل تجربیات در زمینههای مختلف از جمله تحول دیجیتال، دولت هوشمند و فعالیتهای پژوهشی و آموزشی باز است.
رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران ضمن تشریح مهمترین تحولات ایران در حوزه زیرساختهای ارتباطی و فناوری اطلاعات، نتایج ملموس توسعه این زیرساختها را برای تسهیل و تسریع تحول دیجیتال و بهرهمندی مردم، خدمات دیجیتال بومی عنوان کرد. پلتفرم ها، استارت آپ ها، دولت هوشمند و پیام رسان ها نیز مورد اشاره قرار گرفت.
بر اساس اعلام سازمان فناوری اطلاعات ایران، علاوه بر وزیر تحول دیجیتال ژاپن، تجارب موفق دولت ژاپن در حوزه اطلاعات دولتی و دولت الکترونیک، توسعه ابردولت و امکان مشارکت شهروندان در این زمینه را مورد توجه قرار داد. در فرآیند حکمرانی، مدلهای موفق مشارکت دولت و بخش خصوصی (ppp، با روشها (بهترین شیوهها) در حوزههای تحول دیجیتال و هوشمندسازی و تمایل اعلامشده برای تبادل تجربیات در این زمینه. در نهایت، توسعه همکاریهای بخش خصوصی بین طرفین به ویژه در زمینه های مربوط به توسعه استارت آپ ها، برگزاری کارگاه های آموزشی، دوره های آموزشی و تبادلات فناوری مورد تاکید قرار گرفت.
او هفته گذشته در حاشیه مجمع حاکمیت اینترنت (IGF2023) با یوشیدا، معاون وزیر کشور و ارتباطات ژاپن دیدار کرد.
در این دیدار رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران با اشاره به اهمیت توسعه روابط حسنه تاریخی دو کشور بر تمایل ایران و ژاپن برای تبادل تجربیات خود در عرصه سیاسی اشاره کرد. و تنظیم مقررات ارتباطات و فناوری اطلاعات و خواستار برگزاری دوره های آموزشی و پژوهشی، سمینارهای مشترک و همکاری در مراجع و نهادهای بین المللی شد.
انتهای پیام