اخبار سیاسی روز

گسترش مراکز رشد یکی از مظاهر رواج تجارت است

رئیس مرکز مطالعات راهبردی ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: در حال حاضر می بینیم که تولید علم تنها در مقالات و متون علمی نیست، بلکه در تبدیل علم به محصول و بازاریابی است. بر این اساس، بنگاه های دانش بنیان و فناوری با حمایت های بی دریغ رهبر معظم انقلاب اسلامی شکوفا شده اند و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز با حمایت رهبر انقلاب توانسته است توسعه یابد. در بحث پایگاه های دانش، همانطور که امروزه می بینیم، حتی در بسیاری از مراکز سنتی ما به سمت توسعه فناوری گرایش پیدا کرده اند.

به گزارش ای بی اس نیوز از مرکز مطالعات راهبردی ریاست جمهوری، محمدصادق خیاطیان روز یکشنبه در افتتاح 15 مرکز مهارت آموزی دانشگاه فنی و حرفه ای، اظهار داشت: این دانشگاه به عنوان یکی از اجزای اکوسیستم فناورانه و نوآوری کشور می تواند باشد. بستری برای رویکرد ماهرانه اساتید و دانشجویانش. وی افزود: امروزه اکوسیستم نوآوری و فناوری در کشور شکل گرفته و اجزای آن تعریف شده و نهادهای تامین مالی آن نیز به خوبی مستقر شده اند، اما در حوزه مهارت ها و کارآفرینی شکاف هایی وجود دارد که با رفع آنها می توان آنها را برطرف کرد. می توان به تکمیل اکوسیستم نوآوری در کشور امیدوار بود.

رئیس مرکز مطالعات راهبردی ریاست جمهوری گفت: قطب های رشد با گفتمان دولت (عدالت و جمهوریت) به خوبی پیش می رود زیرا با باز شدن و گسترش این قطب ها، مهارت آموزی رواج بیشتری پیدا می کند. توزیع این قطب های رشد در سراسر کشور ظرفیت خوبی برای توسعه و عدالت ایجاد می کند.

وی دانشگاه فنی و حرفه ای را دانشگاهی فوق العاده و با ظرفیت بالا توصیف کرد و گفت: رویکرد مهارتی دانشگاه فنی و حرفه ای بسیار بالاست و اساتید و دانشجویان این دانشگاه در واقع متخصصانی هستند که با صنعت و بازار آشنا هستند. و از آنجایی که دانشجویان این دانشگاه تحصیلات واجد شرایطی را بر عهده گرفته اند و به راحتی می توانند به سوالات مختلف در زمینه کسب و کار پاسخ دهند.

خیاطیان خاطرنشان کرد: دانشگاه فنی و حرفه ای می تواند بستری را فراهم کند تا بنگاه ها مشکلات خود را با این دانشگاه در میان بگذارند و از طریق این نوآوری وارد بنگاه ها شوند.

خیاطیان افزود: در دهه 70 با توجه به الزامات تحمیلی پس از جنگ، دانشگاه ها پژوهش محور شدند و سرعت علمی کشور شتاب گرفت. در واقع ریشه های تولید علمی در آن زمان شکل گرفت و در اواخر دهه 70 و اوایل دهه 80 دنبال شد که با اقدامات خوب قانونگذار در زمینه توسعه فناوری، سرعت رشد تولید علمی افزایش یافت. و از نظر نهادینه سازی نیز ظرفیت های خوبی را در کشور شاهد بوده ایم.

خیاطیان در بخشی دیگر از سخنان خود با اشاره به روند رو به رشد دانشگاه ها و مؤسسات علمی در کشور طی چهار دهه گذشته گفت: نسل اول علمای بعد از انقلاب عمدتاً به آموزش و پرورش توجه داشتند که در این دوره شاهد بودیم. ، دانشجویان بیشتری در رشته های خاص به خارج از کشور اعزام شدند. در این دوره افراد شایسته ای برای مدیریت توسعه کشور آموزش دیدند و بعدها با حضور اساتید بزرگ این ظرفیت در دانشگاه های کشور ایجاد شد تا خود مربی باشند.

در این مراسم از طریق ارتباط تصویری با مراکز 15 استان کشور، «مراکز رشد» این استان ها با حضور رئیس مرکز تحقیقات راهبردی ریاست جمهوری، رئیس کمیسیون آموزش و پژوهش افتتاح شد. و فناوری شورای اسلامی و رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای کشور.

رئیس مرکز مطالعات راهبردی ریاست جمهوری ادامه داد: در صورت وجود نقص در مؤلفه های اکوسیستم نوآوری و فناوری در کشور، این نقص قابل اصلاح و توسعه بیشتر است.دانشگاه فنی و حرفه ای. البته نقش شرکت های بزرگ در این زمینه جدی است و اگر این شرکت ها از طریق دانشگاه های فنی و حرفه ای وارد این اکوسیستم شوند شاهد تاثیرگذاری آن خواهیم بود.