مدیرکل دفتر آفریقای سازمان توسعه تجارت ایران میزبان بیش از 220 مقام دولتی و هیئت تجاری بخش خصوصی از قاره آفریقا بود و گفت: مشاوران بازرگانی جمهوری اسلامی ایران به همراه مراکز تجاری فعال در آفریقا نقش بسیار ارزنده ای در ارتباط موثر بازرگانان ایفا کرده است.
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، سازمان توسعه تجارت ایران لیلا باغبان با اشاره به تاکیدات رهبر معظم انقلاب بر تقویت روابط با قاره آفریقا و آمریکای لاتین، افزود: اولین گام برای تقویت و توسعه است. روابط تجاری با کشورهای آفریقایی در زمستان 1401 با ایران و اجلاس همکاری های غرب آفریقا صورت گرفت. در این نشست که توسط سازمان توسعه تجارت ایران برگزار شد، مقامات دولتی و بازرگانان بخش خصوصی از کشورهای غرب آفریقا شرکت کردند.
این مقام مسئول افزود: امسال برگزاری اجلاس همکاری های اقتصادی ایران و آفریقا به تقویت روابط تجاری ایران با قاره آفریقا کمک کرد.
وی با اشاره به استقبال مقامات آفریقایی در این اجلاس ادامه داد: ایران میزبان بیش از 220 مقام دولتی و هیئتی از شرکت های بخش خصوصی از قاره آفریقا بود. در این نشست مقامات دولت های آفریقا از جمله اعضای اتحادیه آفریقا، نخست وزیر بورکینافاسو و تعدادی از وزرا و معاونان صنعت، معدن و تجارت کشورهای آفریقایی حضور داشتند.
به گفته مدیرکل دفتر آفریقا سازمان توسعه تجارت ایران، این مقامات ضمن شرکت در برنامه های اجلاس، دیدارهای متعددی با همتایان خود داشتند که در این میان علی آبادی وزیر صلح دیدارهای بسیار موثری با کشورهای آفریقایی داشت. . احزاب به جای سازمان توسعه تجارت ایران.
باغبان دستاوردهای ارزشمند این نشست ها را در ارتباط با توسعه تعاملات تجاری در حوزه های مختلف از جمله صنعت و معدن دانست و افزود: اتاق بازرگانی ایران نشست های بسیار مهمی را با همتایان خود برگزار کرد. در همین حال، تجار آفریقایی نیز از کارخانه های تولیدی ایران در مناطق مورد تقاضا بازدید کردند.
وی در ادامه با برشمردن اهداف اجلاس همکاری های اقتصادی ایران و قاره آفریقا، گفت: برقراری ارتباط و توسعه همه جانبه روابط اقتصادی، تجاری و علمی با کشورهای قاره آفریقا، گسترش هماهنگی های بین المللی در سطوح دوجانبه و چند جانبه و همچنین در عرصه مشترک بین المللی. در راستای توسعه و ثبات جهانی، ارتباط مستقیم بخشهای اقتصادی دولتی و خصوصی ایران و آفریقا، شناخت و بررسی بازارهای هدف مشترک ایران و آفریقا و معرفی به بازار ایران. ظرفیت ها و ظرفیت های صنعتی، معدنی، انرژی، علمی و فنی. قاره آفریقا یکی از مهمترین اهداف این اجلاس بود.
این مسئول گفت: در این جلسه 12 کمیته تخصصی و محتوایی تشکیل شد که کمیته فناوری های نوین و دانش، کمیته بهداشت و درمان، کمیته کشاورزی و صنایع غذایی، کمیته فناوری اطلاعات و فناوری اطلاعات و ارتباطات از مهمترین آنها هستند. کمیته، کمیته علمی و آموزشی، کمیته بانکی و سرمایه گذاری، کمیته ساختمان و ساختمان، کمیته معدن و صنایع معدنی و کمیته نفت، گاز و پتروشیمی.