وزیر اقتصاد با اشاره به موضوع فساد دباش چای گفت: در این دولت هیچکس نمی گوید آقای فلانی خط قرمز ماست، با او برخورد نکنید. جامعه باید بداند که این بار دولت نه می خواهد کیسه های زباله را زیر فرش جارو کند، نه می خواهد فساد را بپوشاند و نه قرار است عده ای در حاشیه امن باشند. شرکت چای دباش بابت ارزی که برای واردات دریافت می کرد پولش را پرداخت کرد و کالای مردم راه به جایی نبرد.
به گزارش ای بی اس نیوز، سید احسن خاندوزی در نشستی با حضور اعضای جبهه اسلامی ایران اظهار کرد: اگر مردم نسبت به پنج تا ده سال قبل از موضوع کاهش قدرت خرید و کوچک شدن سفره خود راضی نیستند، به دلیل همین موضوع است. تولید و رشد اقتصادی که در سال های اخیر به طور فزاینده ای ضعیف شده است.
وی با اشاره به اینکه بهترین وضعیت از نظر درآمد خانوار در سال 1389 بوده است، خاطرنشان کرد: بلافاصله پس از دور اول تحریم ها این قدرت کاهش یافت. در اواسط دهه 1990، زمانی که صادرات نفت افزایش یافت، درآمد دوباره افزایش یافت. در سال ۱۳۹۶ باز هم با رشد منفی و تورم بالا مواجه بودیم که در سال های بعد نیز ادامه داشت.
رشد اقتصادی شش ماهه امسال بیشتر از سال گذشته است
وزیر اقتصاد با اشاره به همگرایی خوب دولت و مجلس سیزدهم گفت: رشد اقتصادی در سال 1401 به چهار درصد رسید و در نیمه اول امسال بیشتر از سال قبل است.
خاندوزی با بیان اینکه برخی ادعاهای مغرضانه مبنی بر بی کیفیتی رشد اقتصادی، افزود: سایر شاخص ها از جمله کاهش بیکاری در استان های کشور و افزایش سرمایه گذاری ها را بهبود بخشیده ایم. در حال حاضر سرمایه گذاری داخلی و خارجی افزایش یافته است. الحمدلله قراردادهای خارجی با عربستان سعودی، کشورهای آسیایی، بریکس و… بسته شده است.
آرامش در بازار املاک و مستغلات حاکم است
وی تصریح کرد: رشد درآمد در اقتصاد ایران آرام آرام فعال شده است اما در عین حال موضوع گرانی مواد غذایی بر سر سفره های مردم آزاردهنده است و بیشتر نارضایتی ها به دلیل افزایش قیمت مرغ، گوشت و … است. محصولاتی که روزانه توسط مردم استفاده می شود. بحث مسکن پارسال هم استرس زا بود و ضعیف ترین ها را تحت فشار قرار داد اما امسال الحمدلله بازار آرام است. اما درآمد مردم همچنان یک مشکل است و دولت در تلاش است تا تورم را کنترل کند.
خاندوزی کنترل نرخ را یکی از اقدامات دولت سیزدهم دانست و گفت: تغییر نرخ ارز در کوتاه مدت عامل تورم است و به محض افزایش قیمت ارز، سایر کالاها بلافاصله افزایش می یابند. تلاش دولت و مجلس در سال 1402 این بود که با کنترل نوسانات ارز، سایر متغیرهای تورمی کشور را کنترل کنند.
وزیر اقتصاد و دارایی یادآور شد: نرخ تورم امسال چند درصد کمتر از سال 1401 است اما آرامش بازارها نسبت به سال گذشته بسیار بهتر است. زمستان سال گذشته، بازارها بسیار متلاطم بودند و قیمت ارزها، کالاها و خدمات افزایش یافت.
وی ضعف تامین مالی کشور را ناشی از انقباض پولی دانست و گفت: نرخ سود کشور در سال های اخیر بالای 50 تا 60 درصد بوده است. وقتی می خواهیم نقدینگی بیش از 25 تا 26 درصد افزایش پیدا نکند، این انقباض به سایر سطوح اقتصادی هم کشیده می شود. این یک دغدغه مهم برای تولیدکنندگان کشور است.
پرداخت تسهیلات به تولیدکنندگان افزایش خواهد یافت
خاندوزی گفت: پیشنهاد دادیم در بخش تسهیلات، مسیری جداگانه برای تولید کشور باز کنیم. نه برای کسانی که زمین و ارز و طلا را افزایش می دهند. پرداخت تسهیلات به تولیدکنندگان قطعا تورم زا نیست و در صورت اعلام این اتفاق بخش قابل توجهی از گلایه های استان و کسبه و تولیدکنندگان کاهش می یابد.
وی همچنین به مشکل قاچاق کالا و دزدی دریایی اشاره کرد و گفت: در تمامی استان های حاشیه خلیج فارس و دریای عرب درگیر این معضل هستند. تغییرات مدیریتی این بخش منجر به تاخیر در مواردی از جمله اینکه مردم از چه کالایی می توانند با این محصول شنا و ملوان استفاده کنند، شده است.
وزیر اقتصاد درباره بحث گازرسانی به صنایع بزرگ و پتروشیمی ها گفت: دولت مصوبه خوبی در این زمینه داد که دوستان صنفی از آن تشکر کردند و اعلام کردند این روش محاسبه در این زمینه مفید است.
انحلال بانک های معوق دو تا سه سال ادامه دارد
خاندوزی با اشاره به انحلال بانک های نتراز در دولت سیزدهم گفت: امسال دو موسسه مالی را منحل می کنیم و تا پایان سال موسسه دیگری را تعیین می کنیم. دو سه سال دیگر این موضوع را بدون مقابله با بانک ها و موسسات مالی متخلف ادامه خواهیم داد. این شرکت همچنین انتظار دارد رویکرد انقلابی مشابهی داشته باشد. این اتفاق برای برخی از مؤسسات بانکی در سال 1403 رخ داد.
وی تصریح کرد: نباید مردم را نگران انحلال بانک های ورشکسته باشیم. مردم باید مطمئن باشند که هر اتفاقی برای موسسه مالی مانند موسسه نور بیفتد، پول آنها از بین نمی رود. در پرونده موسسه اعتباری نور به سپرده گذاران گفتیم که به بانک ملی مراجعه کنند و پولشان آنجاست. خوراک شبکه ها و رسانه های بین المللی به موضوع ترساندن مردم پرداخته است اما انشالله در سال های آینده مشکل بانک های غیر فعال حل شود.
وزیر اقتصاد و دارایی درباره انتشار سهام عدالت نیز گفت: یکی از اتفاقات خوبی که افتاد این است که با مقدمات کار دولت و تلاش جامعه سهامداران انشالله در بهمن ماه انتخابات سهامداران عدالت برگزار می شود. و مجمع جدید تشکیل خواهد شد. سود 70 هزار تومانی در این دولت به 500 تا 600 هزار تومان رسید و برخی صنوف تا یک میلیون و 200 هزار تومان سود کسب کردند. اما هنر اصلی این است که مردم در انتخاب لیدر شرکت های استانی نقش آفرینی کنند.
در مورد فساد هیچ خط قرمزی وجود ندارد
خاندوزی درباره موضوع فساد در دباش چای نیز بیان کرد: حتماً فساد اتفاق افتاده است و هیچکس تلاشی برای سرپوش گذاشتن بر این مشکل ندارد. به محض اطلاع از حادثه فساد، واکنش و اقدامی در داخل اداره مربوطه آغاز می شود. موضوع در دادگاه مطرح شده است و انشاءالله دادگاه تصمیم قطعی خواهد گرفت.
وزیر اقتصاد گفت: برای مردم مهم است که هیچکس نگوید آقای فلانی خط قرمز ماست، با او برخورد نکنیم. جامعه باید بداند که دولت و مجلس این بار کیسه های زباله را زیر فرش جارو نمی کنند، فساد را سرپوش نمی گذارند و عده ای در امان نخواهند بود.
خاندوزی با بیان اینکه برای مردم مهم است که این مفاسد در آینده نیز ادامه داشته باشد، افزود: این شرکت پول خود را بابت ارز دریافتی (واردات چای) پرداخت کرده و کالاهای مردم هیچ جا گم نمی شود. به بانک مرکزی پول داد، ارز گرفت و قرار بود با آن کالا و تجهیزات وارد کند، اما نیمی از آن را وارد کرد و نیمی دیگر را وارد نکرد. پولی از کشور نبرده، ساختمان و ماشین آلات هم دست عدالت است. اما برای جلوگیری از همین تعداد تخلف، از فروردین ماه امسال سامانه ای ایجاد شد و هر شرکتی که می خواهد تخصیص ارزی دریافت کند باید در سامانه ثبت شود تا از میزان دریافتی در سال گذشته مطلع شود. دو سال قبل
لزوم حل مشکلات اقتصادی مردم
لذا در ابتدای این دیدار محمدحسین عظیمی – دبیرکل جبهه اسلامی ایران – مهمترین دغدغه کنونی مردم را وضعیت اقتصادی کشور دانست و گفت: با حل این مشکلات بسیاری از سران کشور مشکلات حل خواهد شد. دولت قبل مشکلات زیادی برای این دولت گذاشت. اما ما باید مردم را به شرکت در انتخابات تشویق کنیم که مشتی به دهان یاوه گویان خواهد بود.
موسی احمدی نماینده مردم کنگان در مجلس نیز بر لزوم حل موضوع محصولات تلنجی تاکید کرد و گفت: این موضوع در جلسه اخیر مجلس مطرح شد و قانون خوبی در این خصوص به تصویب رسید. اما از نظر اجرا موفق نبود. نتیجه تحصن مرزی است. برای ملوانان سهمیه وجود دارد اما همچنان به عنوان کالای قاچاق در نظر گرفته شده و با آن برخورد می شود.
نماینده بابل: نمی توانیم به بانک ها و وزارت نفت برویم
مهدی سعادتی نماینده بابل نیز در این جلسه اعلام کرد: در سی سال گذشته دولت ها در دست کسانی بود که راهشان در مسیر انقلاب الهی نبود اما در این دوره یک حکومت انقلابی به قدرت رسید. . در سال های اخیر نه با بانک ها مخالفت کرده ایم و نه توانسته ایم به وزارت نفت رسیدگی کنیم. بانک ها در حال انجام امور بانکی هستند و در 11 ماه گذشته مشکلاتی از نظر تسهیلات و سرمایه در گردش وجود داشته است.
سیدقانی نظری – نماینده خلخال و کوثر – نیز گفت: دولت سیزدهم در بحث نان خوب عمل کرده و امیدواریم این جدیت در یارانه های پنهان نیز تجلی پیدا کند. در خصوص کنترل تورم نیز باید تدابیر مناسب اتخاذ شود.
انتهای پیام