سخنگوی صنعت آب گفت: ضمن هدایت آب مازاد به تالابها، به مدیریت خشکسالی در حوضه کرخه کمک کرده و با مرطوبسازی کانونهای گرد و غبار، پتانسیل تولید گرد و غبار نیز کاهش یافته است.
فیروز قاسم زاده در گفت وگو با ای بی اس نیوز، با اشاره به وضعیت سال هیدرولوژیکی 1402-1401، گفت: سال هیدرولوژیکی جاری با شرایط خشکسالی آغاز شد به طوری که بارندگی پاییز کشور 37 درصد و درصد پر شدن کاهش یافت. مخازن کشور در آبان ماه به 36 درصد کاهش یافت.
به گفته وی، در این شرایط توجه به مدیریت خشکسالی معطوف شده است، اما با تقویت بارندگی ها از اواسط بهمن ماه در جنوب غرب کشور و وقوع سیلاب های بزرگ، سیاست های مدیریت سیلاب اصلاح شده است. به ویژه در حوضه دز و کارون.
سخنگوی صنعت آب افزود: فعالیت سامانه سودان در جنوب غرب کشور و وقوع سیلاب به گونه ای بود که از 23 تا 24 فروردین 1402 اوج سیل ورودی به سد دز به 5200 رسید. متر مکعب. متر در ثانیه
قاسم زاده با اشاره به اینکه اگر تمهیدات لازم و حمایت سیل از سوی وزارت نیرو انجام نمی شد، خسارات جبران ناپذیری رخ می داد، گفت: پیچیدگی سامانه بارشی ذکر شده به حدی بود که با جاری شدن همزمان سیلاب در حوضه بالادست. از سد دز و حوضه های میانی پایین دست، تداوم بارندگی طولانی بوده و مخزن سد دز به دلیل بارندگی های قبلی وضعیت مناسبی داشته است.
وی گفت: تحلیل نتایج مدل ها و وضعیت منابع آب و رودخانه ها یک هفته قبل از شروع سیلاب و فعال شدن تیم های ملی و استانی تخصصی و عملیاتی باعث شد تا مخزن سد دز در وضعیت مناسبی قرار گیرد. شرط مدیریت ایمن از سیل مذکور
به گفته وی، از سوی دیگر آب مناسبی به آب های پایین دست و سایر حوزه های آبخیز منطقه ارسال شده، برنامه ریزی مناسبی برای تامین کاربری ها و تالاب های مختلف انجام شده و خوشبختانه با این اندازه گیری ها علیرغم اینکه در سال 40 روزها حجم سد دز دو برابر شد، رواناب در حوضه رخ داد، سیلاب به خوبی کنترل شد.
سخنگوی صنعت آب گفت: ضمن هدایت آب مازاد به تالابها، به مدیریت خشکسالی در حوضه کرخه کمک کرده و با مرطوبسازی کانونهای ریزگرد، پتانسیل تولید ریزگرد را نیز کاهش داده است.
انتهای پیام