09:01 – 5 سپتامبر 1403 ق
اکبر اهناگران در گفتگو با خبرنگار گروه استان های ای بی اس نیوز ؛ اظهار کرد: با توجه به اتمام اولین کاشت برنج در استان های شمالی به ویژه مازندران و گیلان، برداشت محصول در حال انجام است و خوشبختانه در اولین کاشت با توجه به توصیه های همکاران فنی به مقابله با آفات و بیماری ها، تعداد آفات در کشت اول کمتر است، بنابراین می توان به راحتی آن را کنترل کرد.
به گفته وی، خوشبختانه امسال از نظر عوامل زیان آور مشکلی نداشتیم اما در استان مازندران کشت دوم داریم و برخی کشاورزان بلافاصله اقدام به کاشت و یا کاشت مجدد کردند که به دلیل جمعیت کرم ساقه، اساس کشت دوم است. آفات دو چرخه زندگی را پشت سر گذاشته اند و نیاز به مراقبت بیشتری دارند.
کشاورزان باید توصیه های دوم محصول برنج را برای مبارزه با شته های مضر جدی بگیرند
اهنجران ادامه داد: کشاورزان کشت دوم نهال های تولیدی را در پشه بند و توری قرار دهند تا نهال های سالم تری از خزانه به مزرعه منتقل شود و به این ترتیب با توجه به توصیه های فنی از تعداد آفات مانند سال های گذشته کاسته شود.
مدیرکل دفتر آگاهی و کنترل زودهنگام عوامل آسیب رسان سازمان حفظ نباتات با بیان اینکه در سال زراعی جاری کنترل و کنترل در این منطقه محقق شد، افزود: بر اساس آمار در پاییز سال گذشته با افزایش دما مواجه شد. بیش از حد معمول و در اواخر زمستان و بهار با بارندگی بیشتر از حد معمول منجر به ایجاد عوامل خسارت گیاهی و توصیه هایی در این منطقه می شود.
سطح کنترل علف های هرز گندم به حدود 4 میلیون هکتار رسید
وی درباره آخرین تحولات در مبارزه با آفات گندم گفت: طبق آمار امسال در سطح 3 میلیون و 900 هزار هکتار علف های هرز کنترل شد در حالی که سال قبل 3 میلیون و 300 هزار هکتار بود. در زمینه آفت گندم نیز در حدود یک میلیون هکتار مبارزه انجام شد که این میزان در سال قبل حدود 500 هزار هکتار است. در زمینه بیماری های گیاهی نیز تقریباً 900 هزار هکتار مبارزه انجام شد که این رقم در سال گذشته 780 هزار هکتار بود. بنابراین از نظر عوامل خسارت با کنترل به موقع خسارتی نداشتیم و میزان تولید گندم نمونه ای از کنترل مناسب در این زمینه است.
لزوم استفاده از بذرهای مجاز در مزارع
این مسئول کاشت محصولات پاییزه را تا چند روز آینده آغاز می کند و افزود: اولین بحث استفاده از بذر است که به کشاورزان توصیه می کنیم از بذرهای تایید شده در مزارع خود استفاده کنند زیرا این بذرها قبل و بعد از کاشت سالم هستند. بذرها ضد عفونی می شوند.
وی با بیان اینکه در مزرعه گندم علف های هرز اولین عامل خسارت است، گفت: از اواخر آبان ماه در فلات های گرمسیری مانند ایلام و خوزستان باید ابتدا با علف های هرز مبارزه شود و توصیه می شود زمان مبارزه با علف های هرز باشد. کنترل یک موضوع کلیدی است تا کشاورزان بتوانند بعداً از آن استفاده کنند، علفکش مؤثر نیست و قطعاً باید به موقع در مزرعه گندم مبارزه کرد.
خبرنگار: آزاده محبی