به گزارش ایلنا، مهری حجت دوست از تعطیلی کمیسیون مرز صلاحیت پزشکی طی دو سال گذشته خبر داد و درباره تبعات بی توجهی مدیران نظام سلامت به قانون مصوب شورای اسلامی گفت: پیامدهای عدم تشکیل کمیسیون تحدید حدود حرفه ای. مدارک پزشکی در چارچوب دیپلم. اولاً بر سلامت جامعه تأثیر می گذارد و باعث سردرگمی پزشکان و انجمن های علمی، سازمان های بیمه گر و شهروندان می شود.
تصمیم گیری در مورد اینکه جراحان عمومی تا چه حد می توانند عمل جراحی زیبایی را انجام دهند یا حدود اختیارات پزشکان عمومی در ارائه خدمات زیبایی به تشکیل کمیسیونی برای تعیین صلاحیت های حرفه ای بستگی دارد.
حجت دوست با تاکید بر افزایش سطح سواد سلامت در جامعه گفت: مردم باید بدانند برای چه خدمتی به چه کسانی مراجعه کنند. نحوه و بر چه اساسی می توان از خدمات مصوب در حوزه های مختلف تخصصی اطلاع رسانی کرد، این نیز در شرایطی که در سال های اخیر برنامه های آموزشی تدوین شده و فناوری های جدید به آن اضافه شده است. بنابراین لازم است شورا و کمیسیون خاصی برای تعیین حدود صلاحیت های پزشکی هر ماه و تعیین خدمات مجاز در هر حوزه تشکیل شود تا مردم اطلاعات لازم را دریافت کنند.
خزر با بیان اینکه پزشکان بارها از سازمان نظام پزشکی خواستار شفاف سازی حدود صلاحیت خود شده اند، نشان داد: چه پاسخی به پزشکان بدهیم؟ در حالی که جلسه کمیسیون صلاحیت پزشکی از سازمان نظام پزشکی حذف شد، سردرگمی مردم و انجمن های علمی پزشکی تنها نتیجه این عملکرد بود. از سوی دیگر چنین تصمیماتی راه را برای متخلفانی که در سازمان نظام پزشکی نیستند باز کرده است.
حجت دوست با اشاره به اینکه جامعه پزشکی برای اخذ مجوز تبلیغات روال قانونی را دنبال می کند، گفت: خدمات دارای مجوز هر رشته باید در مجوز تبلیغات تعریف شود تا مردم با آگاهی و اعتماد کامل این خدمات را دریافت کنند و این امر موضوع بستگی به جلسه کمیسیون تعیین صلاحیت های حرفه ای دارد. عدم رسیدگی صحیح به این نیاز جامعه و اعضای سازمان قطعاً به نفع سلامت جامعه نیست. بنابراین کمیسیون مسئول تعیین صلاحیت های پزشکی حرفه ای باید هر چه سریعتر تشکیل شود.
به گزارش روابط عمومی سازمان نظام پزشکی، در پاسخ به این سوال که آیا مراجع ذی صلاح از ابزار قانونی لازم برای سلب اختیارات سازمان نظام پزشکی از تشکیل کمیسیون تعیین حدود پزشکی برخوردارند. حرفه؟ وی گفت: یکی از اهداف ایجاد سازمان نظام پزشکی بر اساس قانون تشکیل سازمان نظام پزشکی مصوب 4 فروردین 1392، صیانت و صیانت از حقوق صنفی شاغلین سلامت است. و روابط متخصصان بهداشت را تنظیم می کند. همچنین از دیگر وظایف و اختیارات سازمان نظام پزشکی اجرای کلیه مسئولیت ها، وظایف و اختیاراتی است که بر اساس قوانین مصوب شورای اسلامی به سازمان محول شده است.
به گفته حجت دوست؛ ماده واحده ای با عنوان «قانون تعیین صلاحیت حرفه ای مشاغل پزشکی و پیراپزشکی» در مهرماه ۱۳۹۶ به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید و در آبان ماه ۱۳۹۷ به تأیید شورای نگهبان رسید، اگرچه از زمان تصویب این قانون تاکنون اقدامی در این خصوص انجام نشده است، وزیر بهداشت بهمن ماه 1396 در نامه ای خطاب به سازمان نظام پزشکی اعلام کرد که بر اساس این ماده واحده سازمان نظام پزشکی مستندات مربوطه را تهیه و تدوین کند. آئین نامه. بر اساس این ماده واحده، وظایف و صلاحیتهای متخصصین بهداشت و مشاغل مرتبط براساس قانون تشکیل وزارت بهداشت و قانون تشکیل سازمان نظام پزشکی و سایر قوانین مربوط به موجب آییننامهای خواهد بود که توسط سازمان نظام پزشکی کشور تدوین میشود. نظام پزشکی و مورد تایید وزیر بهداشت. به همین دلیل این سیاست به عنوان بخشی از سازمان نظام پزشکی با حضور همه ذینفعان تدوین و در اردیبهشت 1397 ابلاغ شد.
وی با اشاره به بندهای شیوه نامه اجرایی گفت: هدف از اجرای این ماده واحده مصوب مجلس شامل موارد زیر است:
1. تشکیل یک مرجع قانونی و قطعی برای تعیین وظایف و صلاحیت متخصصان صحی و مرتبط با آنها.
2. رسیدگی به تعارضات بین رشته ای گروه های پزشکی در مورد همپوشانی یا ارائه خدمات یکسان برای کاهش تضاد منافع در حوزه های مختلف.
3. به درخواست های دستگاه به عنوان مرجع قانونی پاسخ دهید.
معاون فنی و نظارت سازمان نظام پزشکی با اشاره به گستردگی و تداخل خدمات در حوزه های خاص تخصصی، فوق تخصصی و دکتری گفت: کدام گروه تخصصی مجاز به ارائه خدمات پزشکی در چه اقدامی باید در کمیسیون تصمیم گیری شود. تعیین حدود صلاحیت ها.پزشکی مشخص شود. با توجه به گسترش رشته های پزشکی، وجود تضاد منافع غیرقابل انکار است. به منظور قانونی سازی حدود وظایف رشته های مختلف پزشکی، دستورالعمل اجرایی تدوین شد. بدین ترتیب با تشکیل ماهانه کمیسیون تعیین حدود صلاحیت های پزشکی به تضاد منافع رسیدگی می شود و مشخص می شود که چه کسانی تا چه حد می توانند خدمات ارائه دهند.
وی با بیان اینکه آئین نامه هیئت تعیین شده در تیرماه 1398 به تصویب رسید، افزود: از آنجایی که اعضای کمیسیون متشکل از گروه های مختلف ارائه دهندگان خدمات بهداشتی و درمانی هستند، هیئت تعیین شده با نظارت کمیسیون صلاحیت حرفه ای تشکیل شد تا بررسی های کارشناسی انجام شود. این شورا وی رئیس شورای معین و دبیر کمیسیون صلاحیت حرفه ای، معاون فنی و ناظر سازمان نظام پزشکی است. اولین مصوبات ناشی از کارشناسی مشاور تعیین شده به دادگاه کمیسیون تصمیم گیری نهایی ابلاغ می شود.
به گزارش روابط عمومی سازمان نظام پزشکی، حجت دوست گفت: این هیئت با توجه به دانش، مهارت و توانایی افراد در انجام کار، حدود صلاحیت را تعیین می کند. از آنجایی که بهروزرسانی برنامههای آموزشی معمولاً سالها طول میکشد و از سوی دیگر پیشرفتهای دانش و فناوری پزشکی بسیار سریع اتفاق میافتد، پزشکان باید با توجه به فناوریهای امروزی مهارتهای جدیدی را آموزش ببینند. در شورای خاصی شرایط و نیازهای واقعی و غیر واقعی جامعه سنجیده می شود. همچنین با بررسی برنامه های آموزشی، موضوعاتی که پزشکان در آن آموزش دیده اند، ارزیابی می شوند. در نهایت بر اساس استانداردهای خدمات و دستورالعملهای بالینی مصوب وزارت بهداشت و استفاده از تجربیات ملی و بینالمللی و نیز نظر کارشناسان تصمیمگیر مربوطه کمیسیون ملی، صلاحیت تعیین میشود.
وی در خاتمه اعلام کرد: متاسفانه با وجود قانون مصوب مجلس و ساختار اجرایی خوب این کمیسیون و علیرغم برگزاری اولین جلسه در پایان سال 1398، علیرغم نظارت های متعدد بر سازمان نظام پزشکی و سازمان نظام پزشکی. افزایش شکایات و مطالبات از حق انجمن های علمی برای تعیین حدود وظایف پزشکان کمیسیون صلاحیت حرفه ای نزدیک به دو سال است که تعطیل شده است. رعایت قانون مصوب مجلس و تشکیل کمیسیون تعیین صلاحیت های حرفه ای قطعاً به نفع عموم است و موجب ارتقای سلامت جامعه می شود.