یک فعال کارگری با تمرکز بر تقویت قدرت خرید و جبران هزینه های سبد معیشت خانواده های کارگری خواستار کمک کارفرمایان برای بازگرداندن دستمزد کارگران شد.
فتح الله بیات در گفت وگو با ای بی اس نیوز، از ترمیم حقوق کارگران در نیمه دوم سال استقبال کرد و گفت: قانون برای تعیین دستمزد سالانه نیست، بلکه برای تعیین حقوق در یک نوبت مقرر شده است. بسیاری از کشورها با در نظر گرفتن شرایط معیشتی نیروی کار و وضعیت اقتصادی خود حتی تصمیم به تعیین دستمزد بیش از دو بار در سال گرفته اند که عجیب نیست.
وی ادامه می دهد: طبق کارشناسان و محاسبات انجام شده، هزینه معیشت ماهانه یک خانواده 3.3 نفره در تهران حدود 20 میلیون تومان برآورد شده است. بنابراین، اگر کارفرمایان بپذیرند که در نیمه دوم سال برای تقویت قدرت خرید و تامین هزینه های سبد معیشتی درصدی از ترمیم حقوق داشته باشیم، این امر باعث دلگرمی کارگران و تسهیل کار می شود. برای آنها در مذاکرات حقوق پایان سال.
بیات گفت: گروه صنفی در تعیین حقوق 1402 از کارفرمایان حمایت کرد در حالی که هزینه معیشت خانوارهای کارگری افزایش یافته است، بنابراین کمترین انتظار این است که این کمک ها در راستای تقویت سبد معیشتی صورت گیرد.
ابن عفیف فعال کارگری در عین حال در خصوص کنترل تورم و تلاش دولت برای تثبیت قیمت ها گفت: ما منکر تلاش دولت برای کنترل بازار و تثبیت قیمت ها نیستیم، حتی اگر کنترل تورم در کشور یک ضرورت باشد. یک کار دشوار در حال حاضر کاهش تقاضا برای برخی محصولات به معنای اشباع بازار نیست و بخشی از آن ناشی از کاهش قدرت خرید است که نیازمند در نظر گرفتن تمهیدات و تمهیدات مناسب برای افزایش قدرت خرید خانواده های کارگری است.
به گفته وی افزایش قدرت خرید کارگران و بازنشستگان هم به نفع کارفرما، هم کارگر و هم دولت است و تولید و گردش اقتصاد را نیز تحریک می کند.
انتهای پیام