سالم خبر: رئیس هیئت مدیره سندیکای صاحبان صنایع دارویی انسانی گفت: نمی توان گفت که وضعیت صنعت دارو بحرانی است، اما می توان پیش بینی کرد که آثار کمبود نقدینگی در سال آینده نمایان شود. بازار در سه ماهه اول سال
به گزارش سالم خبر، محمد عبدزاده، رئیس انجمن صنفی صاحبان صنایع دارویی ایران و نماینده مجلس نمایندگان اتاق بازرگانی تهران در خصوص چالش های صنعت داروسازی در سال 1402، گفت: صنعت دارو روزهای سختی را پشت سر می گذارد. به دلیل کمبود نقدینگی؛ از یک سو درگیر قیمت گذاری دستوری هستیم و از سوی دیگر به درخواست های شرکت های دارویی به ویژه از بخش دولتی اعم از دانشگاه های علوم پزشکی و بیمارستان های دولتی پاسخ داده نشده است.
عبد زاده افزود: دانشگاه ها نمی توانند به موقع به تعهدات خود عمل کنند و شرکت های دارویی نیز ریال ندارند و متأسفانه به دلیل کمبود نقدینگی ریالی سفارش ها لغو می شود.
وی ادامه داد: سال گذشته بودجه طرح درور 69 همات بود اما از همان روز اول وزارت بهداشت و کارشناسان گفتند که این مبلغ ناچیز است و باید 105 همات باشد و همین باعث انباشت درخواست ها شد. پیش بینی می شود بودجه این طرح در سال 1403 هجری شمسی حائز اهمیت باشد و کسری بودجه همچنان مشخص است و این امر منجر به افزایش تقاضا برای شرکت های دارویی و ناتوانی شرکت ها در مدیریت به موقع چرخه نقدینگی می شود. ، و وضعیت بسیار خطرناک خواهد شد.
رئیس هیأت مدیره سندیکای صاحبان صنایع دارویی انسانی در ایران تصریح کرد: وقتی شرکت ها نقدینگی ندارند به تسهیلات و خط اعتباری برای مدیریت نقدینگی متوسل می شوند اما در سه ماه اخیر بانک مرکزی به دلیل کنترل بر رشد ترازنامه بانک ها، تسهیلات و خطوط اعتباری را بسته است و بسته ها و تسهیلات جدیدی ارائه نمی شود و شرکت ها تحت فشار هستند.
به گفته عبدزاده، افزایش درخواست های شرکت های دارویی، عدم تخصیص تسهیلات و خطوط اعتباری و پرداخت نشدن مابه التفاوت نرخ ارز در سال 1402 سه موضوعی است که صنعت دارو را با چالش نقدینگی مواجه کرده است. صنعت داروسازی تعطیل شد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا صنعت داروسازی به مرحله بحرانی رسیده است، گفت: نمی توان گفت که وضعیت صنعت دارو بحرانی است، اما می توان پیش بینی کرد که آثار کمبود نقدینگی به شکلی ظاهر شود. افزایش کمبود دارو در بازارها در سه ماهه اول سال. اگر تصمیم عاجل برای پرداخت بدهی مراکز دولتی و دانشگاه ها به شرکت های دارویی اتخاذ نشود، شاهد بحرانی به شکل کمبود دارو در مرحله اول و خطوط تولید در مرحله بعد خواهیم بود.
یکی از اعضای اتاق بازرگانی تهران گفت: نه از افزایش قیمت دارو مطلع شدیم و نه از افزایش نرخ ارز مواد اولیه دارو.
عبد زاده گفت: صنعت داروسازی در کشور از ابتدا طرفدار ارز یکپارچه بود اما اجرای این معادله مستلزم اجرای همزمان چند متغیر است تا نه مردم آسیب ببینند و نه صنعت دارو.
منبع خبر: https://www.saalemnews.com/news/16530/%DA%A9%D9%85%D8%A8%D9%88%D8%AF-%D9%86%D9%82%D8%AF%DB%8C%D9%86%DA%AF%DB%8C-%D8%B5%D9%86%D8%B9%D8%AA-%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D9%88-%D9%82%D9%81%D9%84-%DA%A9%D8%B1%D8%AF%D9%87
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز