ای بی اس نیوز/اصفهان مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان اصفهان با اعلام اینکه یکی از دلایل افت کیفیت راه ها کمبود اعتبار است، گفت: این راه ها در حین ساخت نیاز به دو لایه آسفالت دارند و برخی از محورها نیاز دارند. سه لایه آسفالت وقتی تعداد لایه ها به یک لایه تقلیل یابد قطعا این محور با یک لایه آسفالت برای حمل بار مناسب نیست اما تردد سنگین خودروهای سنگین در این محورها باعث ترک خوردن آسفالت می شود.
فرزاد دادخواه امروز (پنجشنبه 17 اردیبهشت) در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت روز ملی ایمنی حمل و نقل، با بیان اینکه به دلیل وجود مناطق مختلف گردشگری و گردشگری، تردد در راه های روستایی استان نسبت به کشور بیشتر است، گفت: حمل و نقل کالا وی گفت: در جاده های استان به عنوان گره ترافیکی با 9 استان همسایه هستیم، محورهای اصلی مجهز به تردد شمار هستند و به جز ایام نوروز روزانه یک میلیون و 200 تردد ثبت می شود.
وی با اشاره به اینکه بیش از هزار معدن در استان فعال است، افزود: در این راستا بار زیادی بر روی محورها جابه جا می شود، همچنین به دلیل نبود حجم بار مناسب خسارات زیادی وارد می شود. به روسازی آسفالت، اما این تناژ اضافه بار زمانی اتفاق می افتد که بارنامه صادر نشود.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان اصفهان با اعلام اینکه سالانه 54 میلیون تن کالا در استان جابه جا می شود، گفت: حدود 1000 کیلومتر آسیب جدی در شریان ها و راه های روستایی فرعی به دلیل سن بالای 25 سال داریم. امسال 700 میلیارد تومان مناقصه داریم. امیدواریم تا پایان فصل کاری تعمیرات مناسب در محورها برای کاهش تصادفات و آسیب های جاده ها انجام شود.
وی افزود: طی یک سال گذشته بیش از هفت میلیون و 200 هزار نفر از محورهای استان تردد کرده اند که این یکی از ویژگی های استان در کشور است. تکمیل و ساخت راه های روستایی و فرعی باعث می شود افرادی که قصد تردد در این راه ها را دارند به شریان های اصلی دسترسی نداشته باشند و با این کار تصادفات کاهش می یابد.
دادخواه در خصوص اقدامات انجام شده برای ارتقای ایمنی راه های استان تصریح کرد: در حوزه ارتقای ایمنی راه ها، نصب حفاظ بتنی در برخی از بزرگراه های چهار بانده پرتردد مانند معلم، اصفهان- بهارستان، کاشان- نطنز. – بزرگراه اردستان و ورودی اصفهان از سمت سگ زایی در محل قرار گرفته است، این حفاظ های بتن مفصلی یا نیوجرسی باعث کاهش تلفات و خسارات ناشی از تصادفات می شود.
وی با بیان اینکه اداره کل راهداری با محدودیت منابع مالی مواجه است و هر کیلومتر تعمیر آن حدود 2 تا 2.5 میلیارد تومان هزینه دارد، گفت: حضور 21 روزه پرسنل راهداری در نوروز 1402 موجب کاهش تلفات و تصادفات در جاده های نوروزی شد. جاده ها بر اساس گزارش اعلام شده از سوی پلیس، در سال گذشته 36 درصد کاهش تصادفات داشته ایم اما به این آمار راضی نیستیم.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان اصفهان عدم کاهش چشمگیر تلفات را ناشی از افزایش سالانه رانندگان و تعداد خودروها دانست و تصریح کرد: تمام تلاش و تدابیر راهداری به منظور کاهش تلفات و تصادفات انجام خواهد شد. اما با وجود این کاهش تلفات به طور نسبی بین یک تا پنج درصد نسبت به سال قبل است.
وی راهسازی را بر عهده اداره کل راه و شهرسازی دانست و گفت: یکی از دلایل افت کیفیت راه ها کمبود اعتبار است. این جاده ها هنگام ساخت نیاز به دو لایه آسفالت دارند و برخی از محورها نیاز به سه لایه آسفالت دارند که وقتی تعداد لایه ها 1 لایه باشد کاهش می یابد، این محور با یک لایه آسفالت قطعاً برای حمل و نقل کالا مناسب نیست، اما تردد جاده ها خودروهای سنگین در این محورها باعث ترک خوردن آسفالت می شود.
وی با بیان اینکه برای محور اصفهان – مبارکه 120 میلیارد تومان قرارداد منعقد شده است، افزود: محورهای اصفهان – بهارستان – مبارکه، پلیس راه شهرضا، شهرضا – سمیرم، مبارکه – بروجن (خسارت جدی)، ابتدای منطقه بویین میاندشت به طبس، کریدور کاشان – اردکان و اردکان – چوپانان، تقاطع پلیسی جندق تا جندق – معالمان و کمربندی خمینی شهر از محورهای اولویت دار استان هستند که برای آنها 700 میلیارد تومان قرارداد منعقد شده است.
وی در خصوص آبگرفتگی ورودی بهارستان پس از بارندگی های شدید گفت: در آن زمان 116 میلی متر باران در دو روز متوالی در اصفهان رخ داد و تمام آب سپاهانشهر و اطراف آن به سمت این مکان سرازیر شد. هم اکنون در این راستا دو هزار و 400 متر لوله گذاری زیر جاده و 400 متر خط لوله انجام شد و همچنین رنگرزی و ترمیم روکش آسفالت این نقطه نیز پس از تعطیلات نوروزی انجام شد.
انتهای پیام