به گزارش ای بی اس نیوز، بهروز کمالوندی، سخنگوی و معاون امور بین الملل، حقوقی و مجلس سازمان انرژی اتمی در دهمین جلسه شورای هماهنگی روابط عمومی دستگاه های اجرایی کشور که در این سازمان حضور داشت، گفت: و گفت: هیچ ارگانی مانند سازمان نیست، انرژی اتمی نیست که جنبه های سیاسی هم در بعد داخلی و هم جنبه های خارجی و هم جنبه های اقتصادی در زمینه های مختلف فنی و فنی همه در آن جمع شود.
وی افزود: امروز سازمان با گزارش های آژانس انرژی اتمی مواجه است. اگرچه گزارش ها فعالیت های ما را علنی می کند، اما در بسیاری از موارد برای اهداف سیاسی به گونه ای استفاده می شود که تصویری مخدوش و منفی از کشورمان در سطح بین المللی ایجاد کند.
معاون امور بین الملل، حقوقی و مجلس سازمان انرژی اتمی گفت: در این زمینه دیپلماسی عمومی نقش مهمی در سازمان انرژی اتمی دارد. این امر از آن جهت حائز اهمیت است که دیپلماسی عمومی یکی از مولفه های مهم قدرت در عرصه بین الملل است و اگر در این عرصه تسلط نداشته باشیم، شاهد ایجاد تصویری مخدوش از خود خواهیم بود، زیرا دشمن در این زمینه بسیار فعال است. حوزه.
وی ادامه داد: جنگ فقط در حوزه سخت نیست و در حوزه نرم نیز باید کار را با قدرت دنبال کرد و بنابراین هر چقدر هم کار انجام شود کافی نیست و باید به دلیل جنبه های مختلف فعالیت سازمان انرژی اتمی، از بهترین ها مراقبت کند.» این کار باید انجام شود تا حداکثر بهره وری را برای کشور شاهد باشیم.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی افزود: خوشبختانه در این حوزه با مدیریت جدید دستگاه دیپلماسی عمومی سازمان شاهد پیشرفت بسیار خوبی هستیم که با اعمال قسمت های مختلف این سوال قابل مشاهده است که در این راستا دو اتفاق مهم در سازمان رخ داده است که بیش از گذشته نیاز به پرداختن و دیده شدن دارد که یکی از این موارد سابقه خوب تحقیقات فنی در سازمان است که ما آن را به صنعت تبدیل می کنیم.در گذشته بسیار زیاد است. کارهای تحقیقاتی انجام شده و بسیاری از آن در قفسه ها باقی مانده است؛ حتی با چند صد میلیارد سرمایه گذاری کار می کند که برخی از آنها پیشرفت بسیار خوبی داشته است.
کمالوندی ادامه داد: ورود این پژوهش به عرصه صنعت این روزها و بیش از یک سال است که به عنوان یک کار بزرگ دیده می شود. خوشبختانه با حضور مهندس اسلامی رئیس جدید سازمان و تاکید ایشان بر صنعتی شدن این پژوهش، به دنبال وی هستیم تا بتوانیم با ساخت نمونه های اولیه آن را به مردم کشور عرضه کنیم.
وی افزود: مورد دیگر مربوط به کارهای انجام شده در رابطه با طرح و چشم انداز تجاری سازمان است. البته ما علم و صنعت هسته ای متمرکز نداریم و این علم و صنعت بین رشته ای است و برای ساخت این صنعت باید علوم مختلف دور هم جمع شوند. به همین دلیل کارهای زیادی به طرق مختلف انجام شده است اما لازم بود این اقدامات در کنار هم باشد و به نتیجه برسد. گام های خوبی در این زمینه برداشته شده و به زودی خبرهای خوبی در حوزه راکتور و رادیو پزشکی خواهیم داشت.
معاون امور بین الملل، حقوقی و مجمع سازمان انرژی اتمی با اشاره به تامین رادیوداروها در کشور با وجود همه تحریم ها و فشارهای شدیدی که به کشور وارد شده است، گفت: به استثنای ارائه رادیوداروها در کشور با وجود همه تحریم ها شاهد مصرف 400 تا 500 نفر بود که هزاران نفر در خارج از کشور از این داروها استفاده می کنند و این موارد تحت فشار تحریم های سنگین قرار دارند.
رجوع به ادعای دشمن مبنی بر اینکه در برخورد با مردم ایران با غذا و دارو کاری نداریم کذب محض است. در سطح سازمانی به این موضوع پرداخته شده است، اما باید در سطح بین المللی کاری انجام شود تا دنیا از مجازات های ظالمانه ای که شامل رادیودارو برای بیماران است، مطلع شود.
کمالوندی افزود: به عنوان مثال یکی از شرکت های رادیوداروهای ما تحریم شد و با وجود اینکه از این شرکت خواستیم با خزانه داری آمریکا مکاتبه کند و اعلام کند که با توجه به سابقه، این شرکت نیست که از خدمات آن برای چیزی غیر از ارائه خدمات استفاده شود. به همین منظور نامه های متعددی نوشته شد و نمونه هایی در اختیار نماینده حقوق بشر قرار گرفت اما هیچ اتفاقی نیفتاد و آنها حاضر نشدند این شرکت رادیو دارو را از لیست تحریم های خود خارج کنند.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی گفت: دشمن تلاش میکند صنعت هستهای ما را تنها چیزی که از غنیسازی در اذهان مردم صحبت میکند بسازد و این در حالی است که در حوزههای رادیو، پزشکی و کشاورزی کارهای خوبی انجام شده است. غنیسازی هستهای جز کوچکی از آن است، کشور ما از نظر دشمنان اصلاً نباید درگیر این صنعت باشد و از نظر آنها این صنعت درختی حرام محسوب میشود، به همین دلیل سعی میکنند بگویند ایران اهداف دیگری را دنبال می کند.
وی ادامه داد: یکی از این موارد تولید آب سنگین و تبدیل آن به انواع دوتریوم از جمله کیت غربالگری نوزاد است که با استفاده از آن می توان 56 نوع بیماری متابولیک را در بدو تولد تشخیص داد. پس از تشخیص، این دسته از بیماری های متابولیک حتی با تغذیه یا تجویز داروهای خاصی درمان می شوند که می تواند در همان ابتدا بیماری ها را متوقف کرده و از پیشرفت آنها جلوگیری کند. این کار از نظر فناوری کار ارزشمندی است اما زمانی ارزش آن بیشتر می شود که مردم کشورمان با این تحولات آشنا شوند و فضای بین المللی متوجه شود صنعت هسته ای ایران علنی شده است و تحولات به حوزه غنی سازی محدود نمی شود.
کمالوندی افزود: البته در زمینه غنی سازی کار دوستان ما شاهکار است اما به جز موارد ذکر شده مثلا در زمینه رادیوتراپی و موارد دیگر به ویژه براکی تراپی در درمان سرطان مغز. ، شرایط بسیار خوبی داریم.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی در ادامه به دو طرح بزرگ سرطان اشاره کرد و گفت: در یکی از این طرح ها با لقاح ذرات و ارسال آنها به داخل تومور، تومورها بدون آسیب به بافت ها از بین می روند. شاید 4 یا 5 کشور دنیا از این فناوری برخوردار باشند و با تلاش مستمر، ایران بتواند در چند سال آینده در این زمینه نقش آفرینی کند.
وی با اشاره به اینکه امروز کشور از نظر آسیب پذیری در حوزه هسته ای به دلایل مختلف تقریباً شکست ناپذیر شده است، گفت: با استفاده از روش های مختلف این ضریب امنیتی افزایش یافته و برای دشمنان ما هدف اصلی از جمله حمله است. صنعت هسته ای و دانشمندان این ایران است، چاره ای جز دیپلماسی نیست.
معاون امور بین الملل، حقوقی و مجمع سازمان انرژی اتمی در پایان تاکید کرد که هنوز راه زیادی در پیش است و باید از روش های مختلف استفاده کرد و از ارتباط با دنیا بهره برد. کار انجام شده است، اما همیشه این اصرار وجود دارد که باید کارهای بیشتری انجام شود و باید با هم کار کنیم. وظیفه ما این است که از طریق اخباری مانند توسعه گسترده رادیوداروها به مردم امید بدهیم. قطعا در صورت اطلاع رسانی لازم و کافی مشخص می شود که این صنعت باید در ارائه خدمات خود به مردم فعالتر باشد.
انتهای پیام