وزیر اقتصاد در مراسم رونمایی از اولین سند ملی ارزیابی ریسک در مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم با تشریح ماموریت وزارت اقتصاد در دولت سیزدهم، اظهار داشت: ما کلیدواژه مهم و الهام بخشی هستیم زیرا چرخه رشد اقتصادی کشور و همچنین تولید و سرمایه گذاری. ما می خواهیم کشور حرکت کند و آن تسهیل است.
به گزارش ای بی اس نیوز و به نقل از شادا، سید احسان خاندوزی وزیر اقتصاد در مراسم رونمایی از اولین سند ملی ارزیابی ریسک در مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم امروز در اتاق جهاد اقتصادی این وزارتخانه سخنرانی کرد. از اقتصاد بازرگانی و دارایی با تاکید بر اینکه در چند نوبت در فضای اقتصادی و به ویژه در فضای رسانه های اقتصادی کشور این سوال مطرح می شود که آیا علاوه بر اقدامات فردی که در زیر مجموعه های وزارت دارایی دنبال می شود، امور اقتصادی و … مالی، همچنین مقیاس بزرگی وجود دارد که این مؤلفه ها را متحد می کند. و آیا مسیر روشنی به جلو وجود دارد که بتوان در آن مسیر و بزرگراه بزرگتر را با اقدامات و گامهای کوچک طراحی کرد؟
وی ادامه داد و در پاسخ به این سوالات گفت: می خواهم از دوستانی که این سوالات را مطرح می کنند و دغدغه عادلانه ای در آنها وجود دارد بپرسم که ماموریت کلی وزارت اقتصاد در دولت سیزدهم چیست و در چه جهتی است. . این به کندی پیش می رود، باید بگویم که ما یک کلیدواژه مهم و الهام بخش برای چرخه رشد اقتصادی کشور و همچنین تولید و سرمایه گذاری در کشور داریم و آن تسهیل است.
خاندوزی با تاکید بر اینکه ما به این پیوند ضروری نیاز داریم، گفت: تسهیل در تولید، تسهیل تجارت، تسهیل سرمایهگذاری و البته جزء مکمل این کلید واژه بلوک، سختکردن یا پرهزینهتر کردن فعالیتها و فعالیتهای غیرمولد است. تولید، سفته بازی، پولشویی و مانند آن. وی تسهیل تشریفات گمرکی فعالان اقتصادی، تسهیل فرآیندهای تملک املاک و مستغلات در کشور و هوشمندسازی این فرآیندها را از دیگر اقدامات و اولویت های وزارت اقتصاد و توسعه برشمرد. دارایی دولت سیزدهم و افزود: نتیجه از جمله این اقدامات یا کاهش هزینه تجارت در اقتصاد کشور و افزایش انگیزه فعالان اقتصادی در عرصه تولید و در نهایت باعث گردش فعالیت های تولیدی و ایجاد رونق در عرصه تجارت خواهد شد. و سرمایه گذاری و در مجموع کارکرد اقتصاد ایران را روان تر می کند.
خاندوزی این مجموعه اقدامات را نقطه مشترک و روح غالب بخش قابل توجهی از اقدامات اقتصادی دولت و وزارت امور اقتصادی و دارایی دانست و در ادامه تاکید کرد: متأسفانه ساختار نظام تشویقی ایران در سراسر سابقه حداقل در پنجاه شصت سال اخیر، به ویژه پس از شوک نفتی در اوایل دهه پنجاه، به جای فعالیت های مولد، فعالیت های غیرمولد را در اقتصاد ایران مورد علاقه و تشویق قرار داده است.
وی افزود: ابزار مورد استفاده وزارت اقتصاد در این زمینه این است که با ابزار مالیاتی فعالیت های غیررسمی، غیرقانونی و غیرمولد را هزینه بر می کند و خوشبختانه با همین ابزار مالیاتی به مدت دو سال نرخ مالیات برای شرکت های تولیدی تعیین می شود. . حدود ساعت هفت حفظ شد. درصد را کم کردیم. وزیر اقتصاد ایجاد سلامت در چرخه مالی و نظام مالی کشور را از دیگر اولویت های وزارت اقتصاد و دارایی دولت سیزدهم برشمرد و افزود: مرکز اطلاعات مالی یکی از اصلی ترین اولویت های وزارت اقتصاد و دارایی است. ارکان سلامت چرخه مالی اقتصاد کشور و قانونگذار انصافا اختیارات و فرصت های خوبی را به مرکز اطلاعات مالی و شورای عالی مبارزه با پولشویی اعطا کرده است تا بتوانند به این دسته از فعالیت های مخل پایان دهند. سلامت مالی کشور کشور.
خاندوزی با اشاره به اینکه متأسفانه از این ظرفیت بالقوه ای که در سال های اخیر وجود داشت در عرصه عملی کشور چندان استفاده نشده است، تاکید کرد: نتیجه این وضعیت این است که همچنان شاهد جریان های مالی زیانباری هستیم که باعث اختلال در تولید و افزایش می شود. رفاه ملی در بخش های مختلف بانکی و مالی بودیم.
وی افزود: متأسفانه آسیب این موضوع را در دل افزایش غیرقابل توضیح و نامنظم قیمت دارایی ها در اقتصاد ایران دیده ایم. وزیر اقتصاد در تشریح قسمت دوم اقدامات وزارت اقتصاد دولت سیزدهم گفت: روی دیگر سکه، تسهیل تولید و تجارت، گرانی فعالیت های غیرمولد در کشور بود. اقتصاد موضوعی بود که در گذشته به آن توجه نمی شد و جریان های مالی و اقتصادی و همچنین بازیگران بزرگی در این حوزه وجود دارند که علاقه ای به بهبود سلامت و شفافیت جریان های مالی ندارند. وی در ادامه بیان کرد: از همکارانم در مرکز اطلاعات مالی تقاضا دارم بیش از گذشته تلاش کنند تا این قسمت از پازل اقتصاد ایران که به طور غیرمستقیم در خدمت حوزه تولید و تسهیل تجارت است، پر رنگتر شود.
خاندوزی در پایان افزود: امروز با رونمایی از سند ملی ارزیابی ریسک در مبارزه با پولشویی که یکی از تکالیف قانونی برجای مانده از دهه 90 بود و با مشارکت قوه قضائیه، شورای اسلامی و همه طرف ها منعقد شده است. دولت شامل دستورالعمل های اجرایی و اقدامات مشخص عملیاتی است که امید است از ابتدای سال 1403 در دستور کار و نظارت و بازنگری مرکز اطلاعات مالی قرار گیرد تا در سال آینده اطمینان بیشتری حاصل شود که جمع آوری پول و منابع مالی در کشور ما به سمت مزارع مولد هدایت می شود و تولید کننده بخش واقعی اقتصاد ایران کمتر در حال حرکت و ورود به عرصه های سفته بازی و ضد تولید است.
انتهای پیام