کشور نیازمند پارک علم و فناوری در حوزه پتروشیمی و صنایع پایین دستی است
ای بی اس نیوز/مرکزی یکی از اعضای شورای ارزیابی فرصت گفت: کشور باید سه هزار پارک علم و فناوری در حوزه پتروشیمی و صنایع پایین دستی ایجاد کند.
دکتر علی آقامحمدی روز 27 اسفندماه در مراسم افتتاحیه خط تولید مواد اولیه استامینوفن در شرکت کیمیاگران در شهر صنعتی شازند با بیان اینکه امروز نه تنها یک خط تولید بلکه یک کارخانه را افتتاح می کنیم زیرا تمام تجهیزات و دستگاه های آن امروز روغن سر سفره مردم آمده و در واقع این روغن تبدیل به دارو شده و در اختیار مردم قرار می گیرد.
وی بیان کرد: امروز 7 میلیون بشکه نفت و گاز در کشور مصرف می کنیم که حداقل 50 درصد آن مازاد است و آلودگی های ناشی از آن را شاهد بوده ایم و استان مرکزی یکی از استان های آلوده از این نظر است. .
آقامحمدی گفت: سالانه 600 میلیون دلار مواد دارویی موثر وارد کشور می شود که رقم قابل توجهی است و امید است فعالیت امروز این مجتمع صنعتی حرکتی انقلابی را رقم بزند.
وی با بیان اینکه برنامه ریزی برای تولید کک در پالایشگاه شازند وجود دارد، افزود: کک تولیدی در این مجتمع سالانه 500 میلیون دلار صرفه جویی ارزی خواهد داشت اما امروز واردکننده هستیم. البته اولین قدم در این حوزه در بندرعباس برداشته شد و عملیات اجرایی تولید کک در این منطقه آغاز شد.
آقامحمدی گفت: باید سه هزار پارک برای پتروشیمی و صنایع پایین دستی آن ایجاد شود و ضمن جانمایی این پارک ها، این ظرفیت ها به سمت کارهای اساسی سوق داده شود و از هزینه های هنگفت جلوگیری شود. هیچ جایی در دنیا نیست که هزینه های زیادی صرف ساخت و ساز شود، اما در ایران هزینه در این زمینه بسیار بالاست و از طرفی در جاده ها مبلمان جاده ای نداریم، در حالی که می توان کاروانسرای دانشمندان را تنظیم کرد. بالا و اضافه کردن آنها به روستاها، مناطق را در یک زنجیره فعال می کند.
وی خاطرنشان کرد: در زمینه تولید انسولین امروزه آلمان در کشور خود تولید می کند، تقویت آن عاقلانه است یا به سمت واردات برویم؟ چگونه توانستیم در شرایط اضطراری کرونا جلو برویم؟ کاملاً امکان پذیر است که در این زمینه وارد عمل شده و پیش قدم شود. امروزه 1200 کارشناس هوش مصنوعی در یک شرکت فعال هستند و باید از این ظرفیت استفاده کرد.
این عضو شورای فرصت با تاکید بر اینکه تولید باید به زنجیره تبدیل شود، گفت: در تهران برای ساماندهی زنجیره تولید برنامه ریزی شده است. استان مرکزی به عنوان یک استان پایلوت باید تمامی تولیدات خود را زنجیره ای کند و حوزه های سرمایه گذاری را شناسایی و معرفی کند، در این صورت قطعا سرمایه گذاران به این استان خواهند رفت، هرچند امروز شاهد ورود سرمایه گذاران خارجی به این استان هستیم و قطعا این اقدام می تواند در کشور اجرا می شود.
وی با تاکید بر اینکه ما رهبران باید زیر پای مردم باشیم، گفت: ما 25 ساله هستیم و بعد از آن جوانی کشور تمام می شود و به پیری، سلامت و تغذیه و کانون می رسیم. استان که یک استان کامل محسوب می شود باید وارد شود. ما باید مردم را در مرکز کار قرار دهیم و به مناطق و روستاهای محروم توجه ویژه ای داشته باشیم.
انتهای پیام