اخبار اقتصادی روز

کشور در تنش آبی است / راهکارهای ساده برای کاهش مصرف آب

به گزارش ای بی اس نیوزایران به دلیل قرار گرفتن در کمربند خشک و نیمه خشک همواره نسبت به سایر کشورها بارندگی کمتری دارد اما امسال با شروع سال جدید هیدرولوژیکی (مهرماه) وارد سومین سال نتیجه خشکسالی شده است. به دلیل کاهش میزان بارندگی، افزایش دمای زمین و میزان تبخیر آب، ایران وارد تنش آبی شده و در بسیاری از نقاط مانند استان تهران نیز دچار بحران آب و مصارف خانگی و غیره شده است. مشکل تامین آب در آینده نه چندان دور

این کارشناس محیط زیست و انرژی ادامه داد: بیشترین میزان مصرف آب در کل کشور در حوزه کشاورزی است، اما در استان تهران حجم زیادی از آب در حوزه مصرف خانگی است، بنابراین از مردم می خواهیم که از مواجهه خودداری کنند. بحران آب، هر فرد اساس وظیفه و مسئولیت اجتماعی، استفاده بهینه از آب است.

وی افزود: مصرف شهری و خانگی یکی از عوامل موثر بر کم آبی است اما باید به مصارف دیگری مانند مصارف صنعتی نیز توجه شود. اگرچه برخی از شرکت‌ها و صنایع در زمینه مصرف بهینه و بازیافت آب، یعنی تصفیه پساب‌های صنعتی و استفاده مجدد از آن اقدامات مؤثری انجام داده‌اند، اما این گروه از مصرف‌کنندگان بیش از پیش به کمبود آب کمک می‌کنند.

وی با بررسی تاریخی روند مصرف آب در کشور افزود: جمعیت ایران در سال 1300 کمتر از 20 میلیون نفر و میزان آب موجود برای هر نفر 4500 مترمکعب بوده که با توجه به محدودیت تنش آبی 1700 متر مکعب، تفاوت زیادی با تنش آبی دارد. این وضعیت را در سال 1392 داشتیم که سرانه آب به مرز 1700 مترمکعب رسید و کل کشور تحت تنش آبی قرار داشت و برخی استان‌ها از جمله تهران به دلیل ذخایر آبی و میزان بارندگی در آستانه ورود به بحران آب بودند. .

46 درصد صرفه جویی در مصرف آب با راهکارهای ساده

وی ادامه داد: از دیگر راه های صرفه جویی در مصرف آب استفاده از شیرهایی است که هوا را با آب مخلوط می کنند. این دوش های حمام با نام دورافان ارائه می شوند که مصرف آب را حدود 20 درصد کاهش می دهند. با توجه به اینکه بیشترین میزان آب مصرفی خانوارها برای استحمام است، استفاده از این دوش ها باعث کاهش مصرف آب می شود.

این کارشناس محیط زیست و انرژی افزود: منابع آب تجدیدپذیر – که شامل منابع آب سطحی و زیرزمینی است – به شدت محدود است و اگر میزان برداشت آب بیشتر از تجدیدپذیر باشد، منابع آب کاهش می یابد و با توجه به اینکه چرخه آب یک چرخه بسته است. . در آینده ای نه چندان دور شاهد خشکسالی در کره زمین خواهیم بود.

قابل مشاهده در گفتگو با ای بی اس نیوزوی درباره بحران کم آبی در تهران گفت: به گفته محمدرضا بختیاری – مدیر کل آبفای استان تهران – در حال حاضر حدود 350 میلیون مترمکعب ذخایر آبی در تهران وجود دارد که با توجه به مصرف روزانه حدود 3 میلیون و 100000 متر مکعب توسط مردم تهران. اگر بارندگی کافی نداشته باشیم و اقدامات لازم را برای کاهش مصرف و استفاده بهینه از آب انجام ندهیم، احتمالاً در شروع فصل سرما با مشکل تامین آب مواجه خواهیم شد.

تهران در بحران آبی

بیشتر بخوانید:

یک کارشناس محیط زیست و انرژی با بیان اینکه ایران در وضعیت تنش آبی قرار دارد، احتمال بحرانی شدن شرایط آبی در آینده نزدیک در برخی استان ها مانند تهران را پیش بینی کرد و گفت: مصرف و بازیافت بهینه آب یکی از مواردی است که ابزارهای مدیریت منابع آب

انتهای پیام

مشعودی درباره راهکارهای صرفه جویی در مصرف آب شهری و خانگی گفت: روش های مختلفی برای صرفه جویی در مصرف آب در مصرف شهری وجود دارد. یکی از این روش ها کاهش حجم آب فلاش تانک ها در توالت ها با تنظیم شناور آنهاست که در حالت عادی 15 لیتر گنجایش دارد اما تا 6 لیتر قابل کاهش است. در یک خانواده چهار نفره با توجه به اینکه هر فرد سه بار در روز آبکشی می کند می توان گفت کاهش 9 لیتری حجم آب می تواند نقش موثری در میزان مصرف آب یعنی تقریباً 46 درصد صرفه جویی در آب داشته باشد. مصرف.

وی ادامه داد: به طور کلی اگر سرانه منابع آبی کشور کمتر از 1700 مترمکعب باشد می توان گفت کشور دچار تنش آبی است و اگر کمتر از 1000 مترمکعب باشد دچار بحران کم آبی شده است. . در حال حاضر کل کشور با بحران آب مواجه است و متاسفانه به دلیل برداشت بی رویه آب های سطحی و زیرزمینی، برخی شهرها از جمله تهران در آستانه ورود به بحران آب قرار دارند.

مشعودی در پایان تصریح کرد: محیط زیست یک نعمت الهی است و بدون دخالت انسان در حالت تعادل قرار دارد و باید از آن به عنوان امانتی برای انتقال آن به نسل های آینده استفاده کنیم تا آیندگان نیز از آن بهره مند شوند. هدیه الهی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *