اخبار اقتصادی روز

کشورهای همسایه مشتری کیوی گیلان/ ارزآوری و سود اقتصادی با صادرات این محصول هستند

کشورهای همسایه مشتری کیوی گیلان/ ارزآوری و سود اقتصادی با صادرات این محصول هستند

کارشناسان می گویند عجله برای برداشت کیوی به کیفیت میوه و ارزش صادراتی آن آسیب می زند و باغداران باید بهترین محصول خود را در زمان مناسب برداشت کنند.

رضایی پور گفت: توسعه کشت کیوی در منطقه در کنار اشتغالزایی، افزایش درآمد باغداران و افزایش بهره وری از زمین های کشاورزی را به دنبال دارد.

روسیه با توجه به موقعیت جغرافیایی و بازار مناسب خود به بستر مناسبی برای کسب ارز و کسب درآمد کشاورزان گیلانی تبدیل شده است و در این راستا کشاورزان تنها باید به کیفیت محصول توجه کنند تا این صادرات ادامه داشته باشد. کارشناسان باغبانی اداره جهاد کشاورزی شهرستان های فعال در زمینه تولید کیوی در استان گیلان همواره آماده مشاوره با باغداران جهت پیشگیری از آفات و توزیع سموم، کود و خدمات فنی و مهندسی از جمله خدمات جهاد کشاورزی به باغداران منطقه هستند تا تولید محصول همیشه عالی است.

500 هکتار باغ کیوی با 970 کشاورز در آستارا

کیوی که مهمترین محصول صادراتی منطقه است و در شهرستان های آستارا، تالش و رودسر کشت می شود، با توجه به شرایط اقلیمی و خاکی مناسب گیلان، این استان به قطب تولید و صادرات این محصول تبدیل شده است. ایران و این یک مزیت ویژه است، در راستای توسعه تجارت خارجی، بهره گیری بیشتر مرزنشینان و تجار از مرز و افزایش ارز اهمیت دارد.

فرماندار آستارا برگزاری دوره های آموزشی و ترویجی و همچنین توزیع نهاده های کشاورزی را از ارکان مهم در توسعه محصول کیوی توسط جهاد کشاورزی منطقه دانست و گفت: هدایت ذی نفعان به مرکز تحقیقات ایستگاه عباس آباد تا که می توانند از علم روز دنیا بهره ببرند به خصوص محصول کیوی بسیار چشمگیر است.

قند کیوی در پاییز به بالاترین حد ممکن می رسد و زمان برداشت مناسب در کاهش وزن، سفتی بافت و ظرفیت آنتی اکسیدانی میوه در انبارهای صادراتی موثر است و برداشت دیرهنگام کیوی نیز مضر است و صاف شدن آن باعث کاهش سفتی می شود. بافت و افزایش خطر سرمازدگی روی درخت نیز از نتایج آن است.

عجله برای برداشت کیوی بر کیفیت آن تأثیر می گذارد

بر اساس آمارهای موجود بیش از 50 درصد کیوی تولیدی استان گیلان به کشورهای آذربایجان، روسیه، گرجستان، هند و کشورهای حوزه خلیج فارس صادر می شود و با توجه به اینکه کیوی از آب و هوای مناسبی در شمال کشور به ویژه گیلان برخوردار است. باید تلاش کرد این محصول با صرفه اقتصادی بالا بیشتر تولید و صادر شود.

فرماندار شهرستان مرزی بندر آستارا در این خصوص در گفت وگو با خبرنگار ای بی اس نیوز، کیوی را مهم ترین محصول صادراتی منطقه دانست و گفت: کیوی تولید شده در منطقه با بهترین کیفیت به خارج از کشور صادر می شود. .

وی با اشاره به تاثیر کم آبی بر کیوی گفت: چروکیدگی کیوی، رسیدن زودرس میوه و تجاری نشدن میوه از عوارض کم آبی است.

گسترش کشت کیوی در غرب گیلان از دهه 1350 شمسی

کشت کیوی که در دهه 70 در غرب استان گیلان رواج یافت و برخی از شالیکاران با تبدیل مزارع خود به باغ کیوی به تولید آن روی آوردند، امروزه به دلیل کیفیت خوب در کشورهای همسایه به ویژه روسیه رواج زیادی دارد.

عنایت رضایی پور با بیان اینکه به دلیل مرغوبیت کیوی آستارا کشورهای همسایه ایران مهمترین مشتری این محصول هستند، افزود: وسعت باغات کیوی آستارا 500 هکتار است و تعداد کیوی کاران این شهرستان مرزی نیز می باشد. 970.

کشورهای همسایه مشتری کیوی گیلان/ ارزآوری و سود اقتصادی با صادرات این محصول هستند

فرماندار آستارا ادامه داد: 10 درصد محصول کیوی منطقه جذب بازار داخلی می شود.

آستارا در سال های اخیر موفقیت های زیادی در زمینه کشت، تولید و صادرات میوه کیوی داشته و شایسته حمایت ویژه دولت است.

شهرستان مرزی آستارا در شمال غرب استان گیلان دارای ظرفیت بی نظیری برای تولید و صادرات فرآورده های کیوی است که باید با بهره گیری از یافته های مراکز تحقیقاتی در راستای بهینه سازی فرآیند تولید و افزایش محصول از آن بهره برد. به منظور صادرات .

کشورهای همسایه مشتری کیوی گیلان/ ارزآوری و سود اقتصادی با صادرات این محصول هستند

استان سرسبز گیلان در کنار دریای خزر، هم مرز با جمهوری آذربایجان و نزدیک به بازار اوراسیا، با داشتن دارایی های بندری، تجاری و کشاورزی و همچنین نیروی کار واجد شرایط، از موقعیت مساعدی برای توسعه غیرنظامیان برخوردار است. صادرات روغن جمهوری اسلامی ایران است و در این راستا محصول بارز کیوی یکی از محصولات با کیفیت این استان است و فعالیت شبانه روزی گمرک 24 گیلان زمینه صادرات این محصول را فراهم کرده است. در کنار سایر محصولات کشاورزی از این استان تا خارج از کشور.

کشورهای همسایه مشتری کیوی گیلان/ ارزآوری و سود اقتصادی با صادرات این محصول هستند

کشورهای همسایه مشتری کیوی گیلان/ ارزآوری و سود اقتصادی با صادرات این محصول هستند

رضایی پور مهمترین مشکلات احتمالی محصول کیوی را گرانی نهاده های کشاورزی از جمله کود و سم، عدم دسترسی به کلینیک های گیاهان دارویی، نبود بازار مطمئن در داخل کشور و نبود صنایع تبدیلی عنوان کرد. برای محصول کیوی در داخل کشور. وی افزود: نبود زیرساخت برای صادرات محصولات کیوی به خارج از کشور یکی از مشکلات محصولات کیوی در منطقه است.

کشورهای همسایه مشتری کیوی گیلان/ ارزآوری و سود اقتصادی با صادرات این محصول هستند

به گزارش ای بی اس نیوز، محصول کیوی اولین بار در سال 1347 توسط مهندس یونس ابراهیمی (پدر آستارائی خاستگاه کیوی و مرکبات ایرانی) و پس از استقبال شهروندان از غرب استان گیلان و تمایل به مصرف این محصول ویژه به کشور معرفی شد. اولین باغ میوه کیوی در ایران توسط این بخش راه اندازی شد که به صورت خصوصی در آستارا راه اندازی شد و هم اکنون 970 نفر در شهرستان مرزی آستارا در این زمینه مشغول به کار هستند.

وی با اشاره به اهمیت بازار داخلی و خارجی کیوی و نرخ ارز آن برای کشور گفت: صادرات کیوی از 15 مهرماه تاکنون 7 هزار و 105 تن با نرخ ارز 580 دلار در هر تن و در مجموع 7 میلیون و 830 هزار دلار بوده است.

انتهای پیام

ای بی اس نیوز/گیلان شهرستان مرزی آستارا در شمال غرب استان گیلان دارای موقعیت ممتاز تجارت خارجی با سه مسیر زمینی، دریایی و ریلی با کشور است و شعب مختلف اداره کل گمرک آستارا در مرزهای سه گانه فعالیت می کنند. ساعت ها در روز و برای صادرات ملی محصول کیوی فعال است و قرار گرفتن در کریدور شمال به جنوب و همسایگی آذربایجان، آستارا را به نقطه مهمی برای تجارت خارجی ایران تبدیل کرده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *