مدیرکل دفتر مدیریت مصرف آب آبفا از شناسایی و تعمیر سالانه 80 تا 100 هزار منبع آب غیرمجاز در کشور خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ «علی سیدزاده» یکی از چالشهای اصلی شرکتهای آبفا برای ارائه خدمات بهتر به مشترکان را وجود انشعابهای غیرمجاز آب عنوان کرد و گفت: آببرداران غیرمجاز بدون داشتن انشعابهای مجاز و قانونی از تاسیسات آب مصرف میکنند. . یا دارای انشعاب مصرف بر خلاف مقررات باشد.
وی استفاده غیرمجاز یا وصل غیرمجاز آب را دو دلیل اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی عنوان کرد و افزود: گاهی مردم در مناطق حاشیه ای به دلیل ناتوانی در پرداخت هزینه آب و برق و یا سوء نگرش به استفاده غیرمجاز از آب و برق تشویق می شوند. در برخی مناطق، این امر باعث می شود برخی از مردم به طور غیرقانونی از آب استفاده کنند.
مدیرکل دفتر مدیریت مصرف آب، خدمات مشترکین و کاهش ضایعات شرکت ملی مهندسی آب و فاضلاب کشور با اشاره به اینکه بیشترین انشعابات غیرمجاز در حاشیه شهرها استفاده می شود، تصریح کرد: افرادی که توانایی پرداخت هزینه زندگی در شهرها را ندارند. و روستاها نیز به دلیل ساخت و ساز و دستگاه های غیر مجاز به شعبه غیر مجاز هدایت می شوند.
وی جلوگیری از ساخت و سازهای غیرمجاز در حاشیه شهرها را از سوی شهرداری ها ضروری دانست و گفت: حتی اگر ملکی خارج از محدوده قانونی احداث شود و درخواست انشعاب مجاز داشته باشند، امکان اخذ انشعاب مجاز وجود ندارد، بنابراین وجود دارد. سازوکار ساماندهی استفاده غیرمجاز از آب به این معناست که شهرداری در این زمینه نظارت لازم را داشته باشد و اجازه ساخت و سازهای غیرمجاز در حاشیه شهرها را نمی دهد، زیرا مردم را به سمت استفاده غیرمجاز از آب و برق سوق می دهند.
سیدزاده بخشنامه اجرایی شناسایی و ساماندهی مصرف غیرمجاز آب در آبفا را برجسته کرد و یادآور شد: بر اساس این بخشنامه کارگروه هایی در استان ها برای پیگیری و رصد موارد غیرمجاز تشکیل شد.
وی با بیان اینکه در صورت کشف اتصال غیرمجاز، شرکت آبفا اقدامات قانونی را برای مجوز اتصال انجام می دهد، تصریح کرد: در ابتدا از مشترک درخواست می شود ضمن جبران خسارت وارده به شرکت آبفا گزارش و هزینه اتصال را پرداخت کند. در غیر این صورت جهت سیر مراحل قانونی به مراجع قضایی معرفی خواهند شد.
مدیرکل دفتر مدیریت مصرف آبفا با بیان اینکه سالانه 80 تا 100 هزار انشعاب غیرمجاز را شناسایی و تعمیر می کنیم، گفت: رفع این تعداد انشعاب غیرمجاز به معنای حذف آنها نیست و آمار انشعابات غیرمجاز به صفر می رسد. سال آینده بیشتر افزایش خواهد یافت. ” ظاهر می شود
وی با تشریح روش های شناسایی و پیشگیری از مصرف غیرمجاز بیان کرد: فرآیند شناسایی و کشف اتصالات آب غیرمجاز در سطح شرکت های آبفای فاضلاب از طریق اطلاع رسانی و اطلاع رسانی مراجع عمومی، عوامل کنتور خوان، استفاده از فهرست کم مصرف، کنترل مصرف. نوسانات هر دوره، مقایسه مصرف آب مورد انتظار با مصرف واقعی، بررسی دوره ای مشترکین، بررسی و بازدید از شیرها و لوله های آب، تهیه و به روز رسانی نقشه های GIS موقعیت جغرافیایی مشترکین، مقایسه نقشه های موقعیت جغرافیایی مشترکین آبفا با نقشه های مشترکین شرکت های خدماتی دیگر، اعطای پاداش برای شناسایی اتصالات غیرمجاز، قابل بررسی است.
مدیرکل دفتر مدیریت مصرف آبفا با بیان اینکه استفاده غیرمجاز از توزیع آب منجر به خطا در آمار مصرف شرکت آبفا می شود، ادامه داد: با توجه به اینکه آمار مصرف محاسبه شده توسط شرکت آبفا بر اساس تعداد اشتراک های مجاز ثبت شده است. در سیستم، مقدار حجمی که در این بین به دلیل استفاده غیرمجاز در محاسبات دیده نشده است، ما را به خطا در محاسبات سوق می دهد.
سیدزاده با بیان اینکه استفاده غیرمجاز از شبکه توزیع آب از نظر کیفی و فنی آثار زیانبار و منفی دارد، گفت: علاوه بر فشار وارده بر شبکه های توزیع آب، فشار ریزش و ورود آلودگی و کثیفی به آب وارد می شود. شبکه و زیان مالی برای شرکت.
وی با بیان اینکه استفاده غیرمجاز از آب نیازمند توسعه فرهنگی است، گفت: این معضل تنها با برخورد با آبفا برطرف نمی شود و باید این معضل اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی برطرف شود.