اخبار اقتصادی روز

کشف یک گورستان تاریخی در سمنان

این باستان شناس گفت: در سه ترانشه کاوش شده 49 گور شناسایی شده که از غرب به شرق بین 30 تا 80 سانتی متر پوشیده از خاک است و طول قبرهای کاوش شده بین 190 تا 220 سانتی متر و بین 40 تا 60 سانتی متر است. عرض و عمقی بین 30 تا 65 سانتی متر دارند.

وی یادآور شد: این منطقه در سال 1388 توسط آقای صالحی مورد بررسی و شناسایی قرار گرفت که فصل اول و دوم کاوش های این محوطه در سال های 1392 و 1398 توسط مهرداد ملک زاده و فصل سوم این پژوهش در تابستان 1400 انجام شد. توسط دو هیئت به سرپرستی اینجانب و عطا حسن پور.

این باستان شناس گفت: نحوه تدفین در قبرها به صورت طاق هایی است که تنها در نحوه قرارگیری سر، دست و پا با هم تفاوت دارند. بر اساس مطالعات اولیه انجام شده بر روی بقایای استخوانی، جامعه مورد مطالعه شامل 24 مرد، 16 زن و 2 کودک است که 7 مورد بر اساس جنسیت مشخص نشد.

نعمتی افزود: اشیای فلزی از آهن، برنز و نقره و شامل انواع چاقو، خنجر، چاقو، مهره، دستبند، دستبند، کلاسور، گوشواره، انگشتر، انگشتر امضا، گل سینه و زنگ و همچنین اشیاء شیشه ای در به طور کلی، آنها شامل انواع مهره ها هستند.

کشف یک گورستان تاریخی در سمنان

به گزارش ای بی اس نیوز، به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، محمدرضا نعمتی در نشست تخصصی باستان شناسی که ششم آذرماه برگزار شد، درباره کاوش های نجات بخشی گورستان مرسین چال (سد فینسک استان سمنان) توضیحاتی کوتاه ارائه کرد. . 1401 به مناسبت هفته پژوهش افزود: مرسین چال در شمال غربی استان سمنان و در دامنه شمالی کوه سر طلا و حاشیه جنوبی رودخانه سفیدرود قرار دارد و از سه قسمت تشکیل شده است. قطعات از نظر توپوگرافی

عضو هیأت علمی پژوهشگاه میراث فرهنگی با بیان اینکه بیشتر گورها حاوی یک یا چند شی از خشت، نقره، برنز، شیشه، سنگ و قیر بوده است، گفت: بیشتر کشفیات سفالی شامل انواع کاسه است. با پایه، ته صاف، ته محدب، یا ته که از پایین به داخل رانده می شود، کاسه های بلوکی، جام ها، ظروف مستقیم دسته با دهانه های کوچک، کوزه های کوچک و ساردوک هستند.

این باستان شناس گفت: از نظر زمانی از مقایسه های انجام شده این گورستان دارای آثاری از عصر آهن تا دوره اشکانی است.

انتهای پیام

کشف یک گورستان تاریخی در سمنان

گورستان مرسین چال در حوضه آبریز «سد فینسک» در شهرستان مهدیشهر در استان سمنان قرار دارد.

به گفته وی برخی از کاسه ها یا کاسه ها در داخل یا خارج و هر دو طرف سوخته است.

عضو هیأت علمی پژوهشگاه میراث فرهنگی درباره آخرین نتایج کاوش‌های نجات‌بخش «قبرستان مرسین چال» در حوضه آبریز سد فینسک گفت: این گورستان حاوی آثاری از عصر آهن تا دوره اشکانی است. و تنها در سه سنگر حفر شده در این گورستان 49 مدفن شناسایی شده است.

نعمتی افزود: در عرض بقعه ها از تخته سنگی که اغلب از شن و ماسه است به صورت عمودی استفاده می شود و برای پایداری آنها از سنگ های ریز در کنار آنها استفاده می شود. گورها بیشتر جنوب غربی- شمال شرقی و چند قبر تقریباً غربی- شرقی یا جنوب-شمالی بودند. پس از تدفین، گودال دفن را با همان خاک حفاری شده پر می کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *