کشت فراسرزمینی؛ فرصت یا تهدید؟
نائب رئیس بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان گفت: شاید از منظر اشتغال بتوان به کشت فراساحلی به عنوان یک تهدید نگاه کرد، اما باید توجه داشت که در شرایط خشکسالی کنونی در کشور این محصول می تواند فرصت بسیار خوبی برای تولید محصولات پرآب باشد.”
انتهای پیام
وی کشت فراساحلی را برای محصولات پرآب بسیار موثر دانست و باید در دستور کار مسئولان قرار گیرد و ادامه داد: اگر شرایط برای کشت محصولات پرآب مانند صفیجات در کشورهای دیگر فراهم شود و سپس برای مصرف وارد کشور شود. اتفاق بسیار خوب و موثری است.
وی ادامه داد: اگرچه باید از نیروی کار همان کشور در این محصولات استفاده کرد، اما مزیت آب مهمترین موضوعی است که کشت در دریا را برای ما به فرصت تبدیل می کند.
نوروزی ادامه داد: در شرایط فعلی منابع آبی در داخل کشور باید به محصولات استراتژیک که نیاز به توسعه دارند اختصاص داده شود و کشت در دریا بهترین فرصت برای این امر است تا بتوانیم به جای کشت محصولات غیر استراتژیک در کشور دیگری کشت کنیم. کشت در داخل کشور و کشت با استفاده از منابع آبی آن کشور.
وی افزود: با توجه به بحران آب در کشور و وضعیت خشکسالی که در سال های اخیر گریبانگیر کشور شده است، کشت فراساحلی می تواند فرصتی برای افزایش تولیدات کشاورزی کشور و تامین محصولات مورد نیاز فراهم کند.
نوروزی بیان کرد: استفاده از زمین، آب و امکانات کشور دیگر برای کشت محصولات کشاورزی و سپس واردات محصول تولیدی در کشور مزیت بسیار خوبی است که باید مورد توجه جدی تری قرار گیرد.
ای بی اس نیوز/خوزستان معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان در خصوص فرصت یا تهدید کشت فراساحلی توضیحاتی ارائه کرد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان با تاکید بر اینکه کشت فراساحلی باید از منظر حفظ منابع آب مورد توجه قرار گیرد، گفت: بهترین راهبردی که در شرایط فعلی کشاورزی می توان پیش بینی کرد، کشت محصولات استراتژیک در داخل کشور است. و محصولات پر آب در کشورهای دیگر به صورت فراسرزمینی انجام می شود و محصولات آنها به کشور وارد می شود.
تورج نوروزی در گفت وگو با ای بی اس نیوز، در پاسخ به این سوال که آیا کشت فراساحلی را می توان فرصتی برای کشاورزی کشور دانست یا باید به آن به عنوان یک تهدید نگاه کرد، توضیح داد: از منظر کشاورزی، کشت فراساحلی این است. فرصت بسیار خوبی برای کشور است.