ای بی اس نیوز/خوزستان معاون وزیر جهاد کشاورزی اعلام کرد: تاکنون در حدود 115 تا 120 هزار هکتار از اراضی کشور زراعت چوب انجام شده است.
عباسعلی نوبخت در همایش ملی درختکاری که امروز (17 آذرماه) در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان برگزار شد، اظهار کرد: بر اساس بررسی های انجام شده توسط سازمان مدیریت منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، در سراسر کشور از سال گذشته سالها تا امروز تقریباً 115 تا 120 هزار هکتار زمین داریم که در آن زراعت الوار صورت گرفته است.
به گزارش ای بی اس نیوز، وی افزود: بر اساس دستور اجرای طرح میلیاردی درختکاری از شهریورماه سال گذشته و از زمانی که مقام معظم رهبری در 24 اسفند سال گذشته آن را ابلاغ کردند، هر ایرانی باید سه اصله درخت بکارد. وزارت جهاد کشاورزی توانست 248 میلیون و 600 هزار بوته تولید کند که جای دو تشکر دارد. در این راستا، مردم و به ویژه زنان در مناطق خاصی به طور خودجوش توانسته اند هر خانه روستایی را به مهد کودک تبدیل کنند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: در طرح مردمی کاشت یک میلیارد اصله اهداف مختلفی از جمله احیا و غنی سازی عرصه ها و افزایش فضای سبز و سرانه زراعت چوب دنبال می شود.
وی با اشاره به برگزاری همایش ملی کشاورزی الوار گفت: بر اساس مطالعات انجام شده، استان خوزستان دارای ظرفیت در این زمینه و دارای رشته های بسیار مستعد و دانشگاه کشاورزی، صنایع، استانداری و منابع طبیعی خوزستان است. . استان خوزستان در این زمینه بسیار خوب کار کرده اند.
نوبخت ادامه می دهد: سهم استان خوزستان حدود 25 تا 26 میلیون اصله نهال است که پیش بینی می شود طی چهار سال آینده تولید شود. همچنین 1500 هکتار زمین برای کشت الوار در خوزستان در نظر گرفته شده است.
وی گفت: در سطح کشور با وزارت آموزش و پرورش تفاهم نامه داریم و از روز شنبه آغاز رسمی طرح نهال کاری در یکی از مدارس استان تهران با حضور وزیر آموزش و پرورش آغاز می شود. جهاد کشاورزی. در این طرح دانش آموزان تشویق می شوند و مدارسی که ظرفیت تولید نهال را دارند به نهالستان تبدیل می شوند. دانشجویان اجزای تشکیل دهنده دولت و همه نیروهای آینده هستند.
رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور خطاب به دانشجویان گفت: اگر به خود اطمینان دارید مسائل کارشناسی را در تمام مراحل زندگی سرلوحه کار قرار دهید، به یاری خداوند می توانید ایران را بهتر از ما کنید.
وی با اشاره به شرایط اراضی و ماهیت کشور افزود: ایران 165 میلیون هکتار دارد اما از این میزان 125 میلیون هکتار در معرض فرسایش آبی و حدود 30 میلیون هکتار در معرض فرسایش بادی است. ما همچنین 11 اقلیم از 13 جهان و پنج منطقه رشد و بیش از 8400 گونه گیاهی داریم که اکثر آنها دارای خواص دارویی هستند. گرم ترین نقطه روی زمین، بزرگترین تپه ماسه ای جهان و کوچکترین و بزرگترین پستاندار جهان نیز در ایران یافت می شود. از نظر سازندهای زمین شناسی نیز نقاطی داریم که شاید یکی دو نقطه مشابه در دنیا داشته باشند.
نوبخت با تاکید بر اینکه زمین برای زراعت چوب باید به دانشجویان و فارغ التحصیلان رشته های مرتبط اختصاص داده شود تا اعتماد به نفس کسب شود، گفت: زراعت الوار باید تلفیقی بین صنعت و منابع طبیعی باشد. صنایعی که مواد اولیه و ثانویه آنها چوب است تا پنج شش سال پیش با 5/5 تا 6 میلیون متر مکعب چوب کار می کردند و در سال 1388 با 9 میلیون و در سال 1401 با 11 تا 12 میلیون مترمکعب چوب کار می کردند. ما تقریباً به 16 میلیون متر مکعب چوب و محصولات چوبی نیاز داریم تا با ظرفیت طراحی خود کار کنیم.
وی با اشاره به فواید چوب بری گفت: در چوب گیر خطرات کمی وجود دارد و همیشه مشتری وجود دارد. طبق آخرین بررسیهای انجام شده توسط معاونت امور جنگلها، تقریباً 115 تا 120 هزار هکتار مساحت جنگلی داریم.
رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: در خوزستان 290 هزار هکتار برای کاشت یک میلیارد اصله درخت پیش بینی شده است که کار مهمی در حال انجام است و قابل تقدیر است. البته شما دانش آموزان باید این کار را انجام دهید.
وی با اشاره به وجود ظرفیت های آبی و جنگی در کشور گفت: هر هکتار از جنگل های بلوط زاگرس ذخیره و به تدریج سالانه هزار متر مکعب آب آزاد می کند و دشت های خوزستان، فارس و بوشهر از این آب شیرین بهره مند می شوند. . در زاگرس سالانه 6 میلیارد مترمکعب معادل 40 درصد آب کشور تولید می شود. همچنین هر هکتار از جنگل های شمال کشور که چهار عصر یخبندان نتوانسته آن را از بین ببرد، سالانه 1500 مترمکعب آب ذخیره می کند و سالانه 3 میلیارد و 6 میلیون مترمکعب آب در آن ذخیره می شود.
نوبخت ادامه می دهد: از آنجایی که به این پوشش درختی و جنگلی نیاز داریم، نمی توانیم از جنگل های خود برای مصارف صنعتی بهره برداری کنیم، بنابراین برای سرپا ماندن کشور در این زمینه، کشت الوار ضروری است.
وی گفت: سالانه 400 میلیارد مترمکعب بارندگی داریم. اگر این میلیارد درخت را در بیابان بکاریم، برای هر درخت 200 لیتر یا 200 میلیون متر مکعب آب مصرف می شود. چرا می گویند ما نمی توانیم؟ پس چرا پاکستان، ترکیه، اتیوپی، چین و عربستان سعودی میلیاردها درخت می کارند؟ چرا به ما می گویند کشور خشک و نیمه خشکی هستیم و داریم می میریم؟ کار شدنی است و باید به معلمان خود اعتماد کنیم.
انتهای پیام