اخبار اقتصادی روز

کشتی آرای: میزان معاملات و موجودی طلا در کشور مشخص می شود



نایب رئیس سابق اتحادیه طلا و جواهر تهران در خصوص الزام ثبت انواع معاملات طلا در سامانه تجارت جهانی، ضمن تاکید بر اینکه این الزام نوعی ایجاد شبکه آماری جامع طلا و انواع طلا است. معاملات و داد و ستد در کشور گفت: این امر آمار روشنی را ارائه می دهد.

به گزارش ای بی اس نیوز، معاونت صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت بر اساس بخشنامه جدیدی ضوابط خرید، فروش و حمل و نقل فلزات گرانبها و سنگ های قیمتی را ابلاغ کرد.

در این مصوبه گروه کالایی فلزات و سنگ های قیمتی به عنوان یکی از مصادیق موضوع قاچاق به پیشنهاد وزارت صنعت معدن و تجارت و تایید ارگان های ذیصلاح عضو ستاد معرفی شده است. بر اساس ماده 3 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، شرایط اختصاصی لازم برای خرید و فروش بازرگانی فلزات گرانبها و سنگ‌های قیمتی اعلام شده است.

مطابق مقررات فروش، فروشندگان کالاهای تحت پوشش موظف به ثبت اطلاعات فروش در سامانه تجارت جهانی هستند. ضمناً فروش به مصرف کننده نهایی تنها با ثبت اطلاعات توسط فروشنده تجاری انجام می شود و نیازی به تایید اطلاعات خرید توسط مصرف کننده نهایی ندارد. علاوه بر این، فروش کالاهای تحت پوشش به اعضای زنجیره تامین که مشخصات آنها در سیستم تجارت جهانی تایید نشده است، تخلف است.

متن آیین نامه اختصاصی گروه کالایی فلزات گرانبها و سنگ های قیمتی ارتباط دادن تو میتوانی بخوانی

در همین رابطه محمد کشتی آرای، کارشناس بازار پول و طلا و نایب رئیس سابق اتحادیه طلا و جواهر تهران در گفت وگو با ای بی اس نیوز، گفت: این سوال و این الزام بخشی از مشکلات اقتصادی کشور است و موضوع ثبت معاملات فلزات گرانبها و اشیاء طلا در نظام تجارت جهانی ایجاد شبکه آماری جامع طلا و انواع معاملات و معاملات در کشور است.

وی تصریح کرد: تاکنون آمار مکتوب و کاملی از میزان موجودی طلا در کشور و میزان معاملات و معاملات طلا در کشور وجود ندارد. آن وقت است که در کشورهای پیشرفته چون همه اینها در یک سیستم جامع ثبت می شود، اطلاعات و آمار واردات، صادرات، میزان ساخت، تولید و مصرف ثبت می شود و از این طریق میزان نیاز کشور نیز برآورد می شود.

کشتی آرای خاطرنشان کرد: بنابراین این سامانه و الزام به ثبت معاملات، زیرساختی را برای بحث آمار و میزان طلای موجود در کشور یا خرید و فروش سالانه در کشور فراهم می کند. بنابراین می توان گفت از نظر شفافیت و درج آمار اتفاق خوبی است.

خشتی آرای گفت: این الزام در مورد سکه، طلای مذاب و طلا و سایر مصنوعات فلزات گرانبها اعمال می شود اما برای مصرف کنندگان نهایی اعمال نمی شود و هیچ اقدامی از سوی مشتریان صورت نمی گیرد.

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *