اخبار اقتصادی روز

کشاورزی در ساوه از سرما در امان است

کاهش محسوس دمای هوای ساوه در روزهای اخیر که به چندین درجه زیر صفر رسیده است، این نگرانی را ایجاد کرده است که این میزان هوای سرد ممکن است به باغات و مزارع به ویژه باغات انار ساوه آسیب برساند و همچنان خاطره تلخ یخبندان 2006 و 2015. تکرار؟

ای بی اس نیوز/مرکزی با ورود جبهه هوای سرد در آذرماه 1394 که باعث کاهش محسوس دمای هوا در کشور شد، اکثر باغات و مزارع کشور از جمله باغات شهرستان ساوه که قطب کشاورزی استان مرکزی است، به طور جدی مواجه شدند. آسیب دیده.

خلیلی اضافه کرد: جبهه سرما در زمستان امسال هیچ خسارتی به گیاهان و درختان وارد نکرد و حتی برای کشاورزی نیز بسیار مفید بود و نیاز سرمایشی درختان به خوبی تامین شد. اگر درختی مانند درخت بادام سرما نخورد، باید با گلدهی زودرس مواجه شود و در معرض خطر سرمای بهاری که معمولاً فرا می رسد، قرار می گیرد.

انتهای پیام

سرمازدگی آذرماه 1394 که تنها تکرار خاطره تلخ سرمازدگی سال 1385 بود، منجر به ریشه کن شدن بیش از 90 درصد درختان انار شهرستان ساوه و خسارت 532 میلیارد تومانی به باغات ساوه شد. درختان انار و از مجموع 11 هزار هکتار باغ انار ساوه، تقریباً 9 تا 800 هکتار به شدت یخ زده و پوشیده از کف بود.

وی افزود: شرکت پخش فرآورده های نفتی اعلام کرده است که آماده ارائه سوخت جایگزین به گلخانه داران و مرغداران است و توصیه می شود برای دریافت سوخت اقدام کنند.

وی افزود: در صورت عدم وجود جبهه هوای سرد در فصل زمستان، مناطقی که قطب تولیدات کشاورزی و باغی محسوب می شود، مانند شهرستان ساوه که بیشتر باغات آن باغات پسته است، به دلیل نیاز به این درختان با فشار مواجه می شوند. در فصل زمستان تحمل سرمای بالایی دارند اما برخی از درختان مانند درختان انجیر و انار به سرمای شدید نیاز ندارند و با سرمای نسبتاً مناسب در هنگام خواب به نیازهای زمستانی خود پاسخ می دهند.

معاون فنی و اجرایی جهاد کشاورزی شهرستان ساوه در این خصوص در گفت وگو با ای بی اس نیوز، اظهار کرد: جبهه سرمای حاکم در زمستان امسال هیچ آسیبی به گیاهان و درختان وارد نکرده و حتی برای کشاورزی و کشاورزی نیز بسیار مفید بوده است. نیازهای سرمایشی درختان به خوبی برآورده شده است.

وی با بیان اینکه سرمای مورد نیاز درختان بین صفر تا هفت درجه است و گیاه باید برای مدتی این دما را دریافت کند، افزود: در بیشتر درختان میزان سرمای دریافتی حداقل از 500 ساعت و برای برخی درختان تا 3000 شروع می شود. ساعت ها طول می کشد تا شرایط فیزیولوژیکی رشد را برآورده کند و در صورت عدم دریافت این میزان سرما، شرایط رشد کامل نیست و نیاز به سرما برآورده نمی شود و منجر به کم توانی درخت و حتی می شود. ریزش گلها در فصل گلدهی

وی بیان کرد: در صورت افزایش 10 تا 15 درجه ای شدت سرما مشکلی برای باغات ایجاد نمی شود و حتی در دراز مدت کاهش دما تا 10 درجه باز هم مفید خواهد بود زیرا درخت در طول مدت مقاوم می شود. خواب زمستانی و آسیبی نخواهد دید. دریافت نخواهد کرد

محمودرضا خلیلی با اشاره به غلبه جبهه هوای سرد در زمستان امسال گفت: سردی هوا از نعمت های خداوند متعال است و وقوع جبهه هوای سرد فیزیولوژی رشد گیاهان را تکمیل می کند.

این مسئول جهاد کشاورزی شهرستان ساوه خطاب به صاحبان واحدهای گلخانه‌ای و طیور گفت: این واحدهای تولیدی برای بهره‌برداری از سیستم‌های گرمایشی متکی به انرژی مانند گاز هستند و توصیه می‌شود به دلیل کمبود سوخت جایگزین به آنها داده شود. از گاز ، تا در صورت لزوم در صورت افت گاز، در مدت زمان کوتاهی جایگزین مصرف سوخت شوند و با فعالیت سیستم گرمایش، شرایط واحدهای تولیدی خود را پایدار نگه دارند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *