عهد تزوی در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی ای بی اس نیوز ؛ اظهار کرد: بر اساس آخرین آمار از ابتدای فصل کشاورزی تاکنون میانگین بارندگی 21 درصد کمتر از دوره نرمال بوده است.
به گفته وی، بارندگی در استان های کرمانشاه، ایلام، خوزستان، آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل، کردستان و همدان نرمال و در نرمال و سایر استان ها 20 تا 50 درصد کمتر از نرمال است.
وی با بیان اینکه بارندگی در استان تهران 37 تا 38 درصد کمتر از حد معمول است، افزود: در استان های قزوین، سمنان، خراسان رضوی، هرمزگان، بوشهر و شمال سیستان و بلوچستان کمتر از حد معمول است. با این حال در روزهای سه شنبه و چهارشنبه با بارش های خوب در استان های هرمزگان، کرمان، سیستان و بلوچستان، جنوب فارس، جنوب شرق و بوشهر کسری بارندگی های اخیر تا حدودی جبران می شود. اما در شمال شرق به دلیل بارش های ضعیف طی دو هفته آینده وضعیت نگران کننده است.
رئیس مرکز خشکسالی ادامه داد: وضعیت آب در استان های تهران، سمنان، قزوین و خراسان رضوی مناسب نیست، بنابراین در مدیریت منابع آبی و تامین آب شرب با چالش مواجه هستیم.
وی با اشاره به اینکه کمتر از 15 تا 20 درصد سدهای تهران پر شده است، افزود: با وجود بارندگی خوب در اسفند و اوایل فروردین، به دلیل خشکسالی پاییزی و کمبود بارندگی در نیمه اول زمستان، اخیراً عقب مانده ایم و رودخانه جریان کم است
رئیس مرکز خشکسالی بر توجه به توصیه های هواشناسی و مدیریت منابع آب برای کشاورزان تاکید کرد و گفت: جهاد کشاورزی استانداری ها بر اساس کشت نوع گیاه است. همچنین به کشاورزان توصیه می کنیم در زمان بارندگی از جمع آوری آب های زیرزمینی و چاه ها خودداری کنند که در صورت رعایت این امر کشاورزان در مصرف انرژی و آب صرفه جویی خواهند کرد.