استاد دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه علم و صنعت ایران موفق به ساخت رادیاتور کاتالیزوری شد.
به گزارش ای بی اس نیوزاین دستگاه که اولین بار توسط سید مصطفی حسین علیپور استاد دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه علم و صنعت ایران طراحی و ساخته شده است در زمینه های مختلف صنعتی از جمله صنایع نفت و گاز گاز، خودروسازی، پتروشیمی و … کشاورزی مواد غذایی ، دارو، رنگ، چوب و کاغذ و برای گرمایش اتاق استفاده می شود.
هیتر تابشی کاتالیزوری بر اساس فناوری نانو و دانش بنیان طراحی و تولید شده و دارای 3 ثبت اختراع از بنیاد ملی نخبگان و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، شرکت گاز ایران، ستاد نانو و سازمان نوسازی و توسعه صنایع می باشد. ایران تایید شده است.
تاکنون حدود 100 نمونه بخاری کاتالیزوری در صنایع مختلف تولید و نصب شده است. میزان آلاینده های تولید شده توسط این بخاری ها بسیار کم است (تولید دی اکسید کربن کمتر از 5 پی پی ام و تولید NOx صفر است). این بخاری ها خطر آتش سوزی و/یا انفجار ندارند و با راندمان بیش از 75 درصد و بدون استفاده از دودکش کار می کنند. بخاری تابشی استوانه ای نصب شده در ایستگاه تقلیل فشار کهریزک تهران اولین نمونه از این دست است و نمونه دیگری ندارد.
طبق اعلام وزارت علوم، این پروژه با قراردادی با شرکت گاز تهران انجام و به بهره برداری رسیده است. این سیستم به عنوان فناوری روز و مبتنی بر فناوری نانو جایگزین مناسبی برای بخاری های معمولی سنتی (بخاری حمام) است که حدود 30 درصد کارایی دارند و مشکلات زیادی از جمله عدم امکان استفاده از آنها در نزدیکی خط انتقال گاز، هزینه های بالای نگهداری را دارند. . ، مصرف سوخت بالا، عملکرد ضعیف، نیاز به ضد یخ، ابعاد بزرگ و عدم انعطاف پذیری عملکرد در دبی گازهای مختلف عبوری از خط رنج می برد. این در حالی است که سیستم جدید مستقیماً روی خط انتقال گاز نصب شده و بیش از دو برابر بخاری حمام راندمان دارد و هیچ یک از مشکلات ذکر شده را ندارد.
انتهای پیام