به گزارش ای بی اس نیوز، بر اساس برآوردهای انجام شده تا پایان آبان ماه، صادرات ایران به 32.4 میلیارد دلار رسید که رشد 4.4 درصدی را نشان می دهد. ایران از نظر وزنی بیش از 70 میلیون تن کالا صادر کرد که افت 16 درصدی را در این حوزه به ثبت رساند.
در حوزه واردات نیز در پایان آبان ماه حدود 37 میلیارد دلار واردات به ثبت رسیده که بیش از 15 درصد افزایش نشان می دهد و از نظر وزنی نیز این واردات 23 میلیون تن بوده که با کاهش بیش از پیش مواجه شده است. بیش از 12 درصد.
برخی تغییرات را می توان در میان شرکای تجاری ایران مشاهده کرد. چین همانند سال های گذشته همچنان خریدار اصلی کالاهای ایرانی است. کشورهای بعدی عراق، امارات متحده عربی، ترکیه و هند هستند. افغانستان دیگر جزو مقاصد صادراتی ایران نیست و هند نیز در این فهرست قرار دارد.
در میان صادرکنندگان اصلی کالا، امارات متحده عربی همچنان پیشتاز است. پس از آن چین، ترکیه، هند و آلمان قرار می گیرند. در این حوزه پس از اینکه روسیه در ماه های گذشته به عنوان یکی از صادرکنندگان اصلی کالا به ایران شناخته شده بود، بار دیگر این جایگاه به آلمان نسبت داده شد.
در میان کالاهای وارداتی، ذرت، برنج، گندم، سویا، روغن آفتابگردان، تلفن همراه، آرد و شکر تصفیه نشده در صدر فهرست قرار دارند.
وضعیت کسب و کار در ماه نوامبر کاهش نسبی را نشان می دهد. بر این اساس ارزش واردات نسبت به مهرماه 5.4 درصد و ارزش صادرات 4.6 درصد کاهش داشته است. از نظر وزنی نیز نسبت به مهر میزان واردات 6.7 درصد افزایش و در حوزه صادرات نیز 4 درصد کاهش به ثبت رسیده است.
انتهای پیام
اتاق بازرگانی تهران در تازه ترین گزارش خود به بررسی آمار تجارت خارجی ایران در 8 ماهه سال 1390 پرداخته که رشد 4.4 درصدی را نشان می دهد.
در بین محصولات صادراتی ایران، پروپان مایع، متانول، بوتان، پلی اتیلن، قیر نفتی، اوره، گاز طبیعی مایع و شمش آهن و فولاد بیشترین سهم را به خود اختصاص داده است.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز