کدام محصولات ایرانی به کره جنوبی صادر شده است؟

سال گذشته 97 درصد از کل صادرات غیرنفتی ایران به کره جنوبی معادل حدود 81 میلیون دلار شامل کنسانتره مس و پس از آن مواد شیمیایی آلی و میوه جات، میوه های خوراکی، پوست مرکبات یا پوست خربزه و غیره بوده است. سهم 0.7 و این 0.6 درصد از کل صادرات غیرنفتی به کره جنوبی را به خود اختصاص داده است.
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، معاونت پژوهشی اقتصادی اتاق بازرگانی، صنعت، معدن و کشاورزی تهران در گزارشی با عنوان بررسی وضعیت تجارت با کره جنوبی به بررسی اجمالی سیاست تجاری کره جنوبی پرداخت. . وضعیت تجارت کشور با جهان و تجارت دوجانبه.پرداخت با ایران.
بر اساس این گزارش، تراز تجاری غیرنفتی ایران و کره جنوبی در اکثر ده سال گذشته مطلوب کره جنوبی بوده است. پس از خروج آمریکا از برجام، صادرات و واردات غیرنفتی ایران به کره جنوبی از سال 2018 روند نزولی را از سر گرفت و در سال 2019 با کاهش شدید مواجه شد، به طوری که ارزش صادرات و واردات در سال 2019 به کمتر از 800 میلیون دلار رسید. 2022. .
چه کالاهایی بین ایران و کره جنوبی مبادله می شود؟
در سال گذشته، بخش بزرگی از صادرات غیرنفتی ایران به کره جنوبی، 97 درصد کل صادرات و معادل حدود 81 میلیون دلار، کنسانتره مس بوده و پس از آن محصولات مسی، مواد شیمیایی آلی و میوه های خوراکی، پوست مرکبات یا پوست خربزه و… به ترتیب با سهم 0.7 و 0.6 درصد از کل صادرات غیرنفتی به کره جنوبی.
اما آنچه در صادرات غیرنفتی ایران به کره جنوبی در سال 1401 قابل توجه است، سهم 99.2 درصدی 10 صادرات برتر از ارزش کل صادرات غیرنفتی به کره جنوبی است.کره جنوبی که نشان از تنوع کم صادرات این کشور دارد. .
این در حالی است که واردات از این کشور در سال گذشته از تنوع نسبتاً بهتری برخوردار بوده و گروهی از ماشین آلات و لوازم برقی و اجزا و قطعات آن از تنوع نسبتاً بهتری برخوردار بوده است. مواد پلاستیکی و محصولات ساخته شده از این مواد؛ رآکتورهای هستهای، دیگهای آب گرم، ماشینآلات و دستگاههای مکانیکی به ترتیب 15.8، 15.7 و 14.7 درصد از ارزش کل واردات از این کشور را به خود اختصاص دادهاند.
رشد صادرات معدن به کره جنوبی
در بخشی دیگر از این گزارش، هفت حوزه تجاری شامل وسایل نقلیه، وسایل نقلیه زمینی، هوایی، دریایی و تجهیزات حمل و نقل مربوط به آنهاست. ماشینها و دستگاههای مکانیکی، دستگاههای الکتریکی، اجزا و قطعات آنها؛ مواد نساجی و اشیاء ساخته شده از این مواد، پوست خام و چرم؛ محصولات شیمیایی یا صنایع وابسته؛ محصولات معدنی؛ محصولات صنایع غذایی، نوشابه، مشروبات الکلی و سرکه، تنباکو و غیره. به عنوان فعالیت های منتخب انتخاب شدند و روند کسب و کار در این حوزه ها مورد بررسی قرار گرفت.
این بررسی نشان می دهد که سهم این شش حوزه فعالیت در سال های 1399، 1400 و 1401 از ارزش صادرات غیرنفتی ایران به کره جنوبی به ترتیب 95، 96 و 99 درصد بوده است. اما در این میان، ایران فقط توانست در صادرات مواد معدنی خود بهتر عمل کند که از 41 میلیون دلار در سال 2019 به 78 میلیون دلار در سال 1400 و 82 میلیون دلار در سال 1402 افزایش یافته است.
با این حال شاهد روند نزولی صادرات سایر گروه ها به کره هستیم و همچنین در مقایسه با گروه چرم و پوست خام شاهد توقف صادرات در سال 1400 هستیم اما این رقم در سال 1401 به 2/53 میلیون دلار رسید.