مراسم رونمایی از کتاب «آشنایی با هویت ملی رهبر معظم انقلاب» بعدازظهر امروز یکشنبه (۹ بهمن) در موزه ملی ملک برگزار شد.
به گزارش ای بی اس نیوز، این مراسم با تلاوت قرآن توسط ابوالفصل نبیلو آغاز شد، سپس صلوات ویژه امام رضا (ع) پخش شد و پس از آن حرکت کتاب پخش شد، سپس امیر خوراکیان رئیس اداره مالک. کتابخانه و موزه، خطاب به عموم مردم. سپس منتخبی از مستندهای «غیر رسمی» مربوط به بازدید رهبر معظم انقلاب از غرفه های نمایشگاه کتاب تهران پخش شد.
در ادامه این مراسم اسحقی – معاون آموزشی و پژوهشی موسسه انقلاب اسلامی – وی با اشاره به شخصیت پیچیده رهبر معظم انقلاب گفت: ما با بیانات رهبر معظم انقلاب مواجه هستیم که به دلیل تنوع شخصیتی ایشان با فردی به عنوان فقیه، رهبر، متفکر مواجه هستیم. ، من یک هنرمند و همچنین یک محقق منطقه ای هستم که کار را سخت می کند، زیرا ما با یک نظام فکری پیچیده از منظر اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و ملی مواجه هستیم.
وی ادامه داد: شخصیت رهبر معظم انقلاب با فرهنگ قرآن و اهل بیت علیهم السلام منطبق است و در عین حال که بحث اقتصادی را مطرح می کند، زوایای دیگر بیانات ایشان نیز قابل توجه است و این گونه نیست. یک بیانیه ساده
معاون آموزشی و پژوهشی پژوهشگاه انقلاب اسلامی با بیان اینکه باید به چند نکته از هویت ملی توجه کرد، گفت: اولین قدم درک صحیح هویت ملی توسط جامعه، سپس تبیین و ترویج هویت ملی است. هویت ملی جامعه و مردم آن زمینه ساز تحقق آن است.
اسحقی بیان کرد: پژوهشکده فرهنگی انقلاب اسلامی نیز در حال انجام پژوهش های مختلفی درباره موضوع هویت ملی از دیدگاه رهبر انقلاب است که در آینده نیز منتشر خواهد شد.
وی افزود: معمولا وقتی هویت تعریف می شود، به اشتراک بخشی از جامعه و امتیاز مشترک سایر جوامع فکر می کنیم. به تعبیر رهبر انقلاب، هویت ملی دارای سه بعد اسلامی، ایرانی و انقلابی است. این سه طرف به خوبی یکدیگر را نشان می دهند و نه حد و مرزی دارند، نه حریم خصوصی، نه حصاری.
معاون آموزشی و پژوهشی پژوهشگاه انقلاب اسلامی گفت: در بعد اسلامی، اشتراکات اندک توحید، همه مذاهب را دعوت می کند و هیچ مانعی برای جدایی ندارد.
اسحاقی خاطرنشان کرد: در بعد ایرانی فقط ایرانیانی را که در محدوده محدود ایران هستند هدف نمی گیرد، بلکه شامل همه کسانی می شود که در تمدن ایرانی زندگی می کنند.
وی ابراز کرد: در بعد انقلابی نیز شامل استکبارستیزی، حمایت از مستضعفان و حمایت از مردم آزادیخواه است.
معاون آموزشی و پژوهشی پژوهشگاه انقلاب اسلامی در پایان گفت: این کتاب نخستین اثر در زمینه هویت ملی است و از حساسیت زبانی، هویت ملی و مرز هویت فراتر رفته است.
پس از سخنان اسحاقی، فیلم سخنان رهبر انقلاب با موضوع «تعریف هویت ملی» منتشر شد.
کتاب «درآمد بر هویت ملی» با روش آکادمیک نوشته شده است
در بخشی دیگر از این مراسم عباسعلی رهبر – نویسنده کتاب بازگشت به هویت ملی – وی با اشاره به اتفاقات این کتاب گفت: اتفاق مهمی که در این کتاب افتاد این است که از روش های آکادمیک برای تبیین مفاهیم استفاده کردیم که این اتفاق در کتاب هویت ملی افتاد.
وی ادامه داد: سخنان پنجاه ساله رهبر معظم انقلاب در بحث هویت ملی در قالب این روش بازخوانی شد و از مجموعه سخنان رهبر انقلاب به یک سری مفاهیم اساسی رسیدیم.
رهبر یادآور شد: در این کتاب که به هویت ملی می پردازد، زمینه ای روش شناختی و نظری مورد توجه قرار گرفته است که در دو فصل و پنج گفتار تنظیم شده است و در نهایت به نظریه ای مستقل از نویسنده می رسیم.
وی بیان کرد: در بحث هویت ملی دو موضوع مورد توجه قرار گرفته است، اول همسان سازی است که رهبران بر آن تاکید دارند و تعلق، تعهد و شعور تاریخی را تداعی می کنند.
رهبر تاکید کرد: در این کتاب هویت ملی بر اساس نظر رهبر معظم انقلاب در یک سبد یازده درک شده است. در این کتاب به بررسی ابعاد هفت گانه هویت ملی پرداخته ایم و آن ها را در نظام هوشمندی از بحث سیاسی، تاریخی، مذهبی، فرهنگی و زبانی بررسی کرده ایم.
وی افزود: اکثریت افرادی که از شناخت هویت مردم صحبت کردند، تاریخ تاریخی ایران را با عزت و احترام فراوان ذکر نکردند، بلکه رهبر معظم انقلاب در هویت ملی؛ از تاریخ ایران یاد کردند. مردم ما را انسان های آزاده و شریف می نامند و مردم سالاری دینی دقیقاً به معنای آن است.
نویسنده کتاب به کرپ اشاره می کند: رهبر معظم انقلاب معتقدند «ما می توانیم این هویت ملی را بازسازی کنیم و به مردمی مبتکر، تکنولوژیک و معتبر جهانی تبدیل شویم».
رهبر انقلاب بیان کردند: هویت مورد نظر رهبر انقلاب طیفی از بینش است که از عشق به ایران و میهن، توجه به ارزش های انسانی و اسلامی و در نهایت هویت انقلابی ناشی می شود.
وی در پایان گفت: وی از معدود هویت پژوهانی است که از هویت ملی در سطح منطقه ای و بین المللی تمرکز دارد. در زمینه هویت اسلامی و در سطح بین المللی ایده صلح جهانی را مطرح کردند.
در ادامه این مراسم احمد بابایی از شاعران برجسته آئینی به قرائت اشعاری در وصف حضرت علی (ع) و هویت ملی و انقلابی پرداخت.
در ادامه نماهنگ «هویت ندای» با کلام رهبر معظم انقلاب درباره نقش معلمان در هویت سازی طلاب پخش شد.
در ادامه این مراسم موسی نجفی یکی از اساتید دانشگاه به تبیین هویت ملی از دیدگاه رهبر انقلاب پرداخت و به تبیین هویت ملی ایران در طول تاریخ پرداخت.
در پایان این بخش از مراسم با حضور آقایان خدریان، اسحقی، رمضانی و عباسعلی رهبر از کتاب «مروری بر هویت ملی» رونمایی شد.
انتهای پیام